Menu

Medaus ir persikų ledai

  • Medaus ir persikų ledai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Medaus ir persikų ledai


Autorius: Aušra

Data:

Netikėtai Maximoj akcijos metu nusipirkau persikų ir užtaikiau ant tokių prinokusių, kad net kelis atėmiau iš vaikų, nes labai niežtėjo nagai išbandyti Dorie Greenspan receptą. Jis kaip tik neperseniausiai buvo gaminamas projekte Antradieniai su Dorie ? Ledai gavosi kreminiai, su švelniu medaus ir persikų skoniu. Tik visi draugiškai sutarėm, kad kitą kartą visus persikus trinsiu į tyrę, nes gabaliukais supjaustyti persikai pavirto į labai šaltus ledukus ? O va nuotraukoje labai puikiai matosi, kokios dažniausiai būna mano fotografavimo sąlygos 😀

Medaus ir persikų ledai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 4 dideli (apie 1kg) prinokę persikai, nulupti ir nukaulinti
  • 1/4 p. medaus
  • 1 p. pieno
  • 1 p. plakamosios grietinėlės
  • 3 didelių kiaušinių tryniai
  • 1/2 p. cukraus
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto

Instrukcijos:

  • Supjaustyti pusę persikų į 1 cm dydžio kubelius ir patroškinti nedidelėje keptuvėje.
  • Įdėti medų ir užvirinti, tada sumažinti ugnį, uždengti ir dar patroškinti karts nuo karto pamaišant, kol persikai suminkštės, bet nesuvirs pilnai, apie 10 minučių.
  • Sudėti viską į smulkintuvą ar virtuvinį kombainą ir sutrinti į tyrę. Gautą persikų tyrę atidėti į šalį, kol bus gaminamas kremas.
  • Į storu dugnu indą supilti pieną ir grietinėlę, užvirti.
  • Tuo tarpu vidutinio dydžio inde sumaišyti kiaušinių trynius su cukrumi, gerai išmaišyti, kol truputį sutirštės.
  • Į gautą masę maišant po truputį pilti karštą pieną. Pradžioje įpilti apie trečdalį, paskui gerai išmaišius, supilti likusį pieną.
  • Gautą kremą supilti atgal į puodą ir kaitinti ant vidutinės ugnies, nuolatos maišant, kol truputį sutirštės. Kremas turi pasiekti bent 75°C temperatūrą, bet neturi viršyti 80°C temperatūros.
  • Kai pasieks reikiamą temperatūrą, kremą nuimti nuo ugnies ir supilti į karščiui atsparų indą. Įmaišyti vanilės ektraktą ir persikų tyrę.
  • Indą statyti į šaldytuvą ir gerai atvėsinti.
  • Atvėsusį kremą supilti į ledų mašiną ir įjungti pagal gamintojo instrukcijas.
  • Kol ledai šaldomi, kuo smulkiau sukapoti likusius persikus.
  • Kai ledai bus beveik baigti, sudėti persikų gabaliukus ir lengvai išmaišyti.
  • Tada ledus sudėti į indą ir dėti į šaldiklį. Leisti šalti bent dvi valandas, kad būtų pakankamai tvirti kabliuoti ir valgyti 🙂
  • Skanaus!

Šaltinis: Nebeveikiantis tinklaraštis Brown Interior

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Aviečių parfė

Aviečių parfė

Šiais metais pas mus aviečių derlius buvo tiesiog įspūdingas! Ir valgėm, ir kelis naujus receptus su jomis išbandėm, ir dar net liko kelios užšaldymui. Tikrai labai labai tuo džiaugiuosi, nes jau vasara baigėsi… prasidėjo mokykla, darželis. Gerai, kad bent atostogų išėjau, tai man rudens pradžia tokia ganėtinai maloni, su rytiniu ramiu arbatos puodeliu ir galvojimu, ką galima naudingo būtų nuveikti.

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂