Menu

Medaus ir persikų ledai

  • Medaus ir persikų ledai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Medaus ir persikų ledai


Autorius: Aušra

Data:

Netikėtai Maximoj akcijos metu nusipirkau persikų ir užtaikiau ant tokių prinokusių, kad net kelis atėmiau iš vaikų, nes labai niežtėjo nagai išbandyti Dorie Greenspan receptą. Jis kaip tik neperseniausiai buvo gaminamas projekte Antradieniai su Dorie ? Ledai gavosi kreminiai, su švelniu medaus ir persikų skoniu. Tik visi draugiškai sutarėm, kad kitą kartą visus persikus trinsiu į tyrę, nes gabaliukais supjaustyti persikai pavirto į labai šaltus ledukus ? O va nuotraukoje labai puikiai matosi, kokios dažniausiai būna mano fotografavimo sąlygos 😀

Medaus ir persikų ledai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 4 dideli (apie 1kg) prinokę persikai, nulupti ir nukaulinti
  • 1/4 p. medaus
  • 1 p. pieno
  • 1 p. plakamosios grietinėlės
  • 3 didelių kiaušinių tryniai
  • 1/2 p. cukraus
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto

Instrukcijos:

  • Supjaustyti pusę persikų į 1 cm dydžio kubelius ir patroškinti nedidelėje keptuvėje.
  • Įdėti medų ir užvirinti, tada sumažinti ugnį, uždengti ir dar patroškinti karts nuo karto pamaišant, kol persikai suminkštės, bet nesuvirs pilnai, apie 10 minučių.
  • Sudėti viską į smulkintuvą ar virtuvinį kombainą ir sutrinti į tyrę. Gautą persikų tyrę atidėti į šalį, kol bus gaminamas kremas.
  • Į storu dugnu indą supilti pieną ir grietinėlę, užvirti.
  • Tuo tarpu vidutinio dydžio inde sumaišyti kiaušinių trynius su cukrumi, gerai išmaišyti, kol truputį sutirštės.
  • Į gautą masę maišant po truputį pilti karštą pieną. Pradžioje įpilti apie trečdalį, paskui gerai išmaišius, supilti likusį pieną.
  • Gautą kremą supilti atgal į puodą ir kaitinti ant vidutinės ugnies, nuolatos maišant, kol truputį sutirštės. Kremas turi pasiekti bent 75°C temperatūrą, bet neturi viršyti 80°C temperatūros.
  • Kai pasieks reikiamą temperatūrą, kremą nuimti nuo ugnies ir supilti į karščiui atsparų indą. Įmaišyti vanilės ektraktą ir persikų tyrę.
  • Indą statyti į šaldytuvą ir gerai atvėsinti.
  • Atvėsusį kremą supilti į ledų mašiną ir įjungti pagal gamintojo instrukcijas.
  • Kol ledai šaldomi, kuo smulkiau sukapoti likusius persikus.
  • Kai ledai bus beveik baigti, sudėti persikų gabaliukus ir lengvai išmaišyti.
  • Tada ledus sudėti į indą ir dėti į šaldiklį. Leisti šalti bent dvi valandas, kad būtų pakankamai tvirti kabliuoti ir valgyti 🙂
  • Skanaus!

Šaltinis: Nebeveikiantis tinklaraštis Brown Interior

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sūrio tortas

Sūrio tortas

Mūsų nauji metai buvo sutikti ramiai – namuose kartu su vaikais. Todėl ir ruošimosi nebuvo daug. Ir patiekalus rinkausi greitus bei nesudėtingus, kad galima būtų pabūti su šeima dar senais metais. Šis tortukas abiejuose šaltiniuose buvo labai girtas ir tikrai ne veltui – visiems patiko be išimčių. Tiesą pasakius, kitą dieną man jis buvo tik skanesnis. Dariau 26cm skersmens formoje. Ir siūlau tikrai nedaryti klaidos – kondensuoto pieno ir sūrio masę pašildyti (nors aš juos naudojau kambario temperatūros). Nes kai į masę įmaišiau šaltą plaktą grietinėlę bei supyliau želatiną – sušoko į gumuliukus. Tad teko raitotis rankoves ir visą dubenį dėti į karšto vandens vonelę ir maišyti, kol masė sušilo ir gumuliukai ištirpo. Tikiuosi šiais naujais metais visos bėdos bus tokios pat – viską bus galima greitai ir be nuostolių sutvarkyti 🙂

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Kai norisi kažko ganėtinai sveiko, bet saldaus ir skanaus – puikiai tinka glotnučiai. Mano vaikai juos dievina, o man malonu juos gaminti, nes jie labai greitai paruošiami. Gal todėl pas mus šaldiklyje visada yra keli užšaldyti bananai. Nes kitur šaldytų bananų nenaudoju. Kepiniuose jie man kažkas nesuvokiamo. Nors žinoma kepu 🙂 Bet jau tada grynai vaikams, kai užvaldo smalsumas išbandyti kokį receptą.

Sezamo saldainiai

Sezamo saldainiai

Senokai jau nusižiūrėtas receptas, tik kažkaip neišdrįsdavau jo pasidaryti. Bet Skanios savaitės paskatino žengti žingsnį į priekį ir pagaminti pirmuosius saldainius 🙂 Sutikti buvo šauniai – suvalgyti per porą minučių, nes dariau tik iš ketvirtadalio. Smagu 🙂 Ryt bus pradėta dairytis kitų saldainių. O kol kas galiu pasakyti, jog šie saldainiai primena kozinakus. Truputį jaučiasi medaus prieskonis. Tačiau nėra labai kieti (na pastovėję šaldytuvę pasidarė traškūs).

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …