Menu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

  • Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu


Autorius: Aušra

Data:

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 1/2 p. rūgpienio
  • 1 kiaušinis
  • 2 a.š. prieskonių (šį kartą dėjau 3/4 a.š. druskos, ir po 1/4 a.š. juodųjų pipirų, čili pipirų, provanso žolelių, kario ir dar kažko ko nebepamenu)
  • 500 g vištienos filė
  • 1 p. miltų
  • aliejaus kepimui
  • Medaus-garstyčių padažui:
  • 1/2 p. majonezo
  • 2 v.š. paruoštų garstyčių
  • 1/2 a.š. česnako granulių
  • 1 v.š. acto
  • 2 v.š. medaus
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Inde sumaišyti kiaušinį, rūgpienį ir prieskonius.
  • Sudėti vištinos filė gabaliukus ir išmaišyti, kad visa vištiena pasidengtų marinatu. Indą uždengti maistine plėvele ir statyti į šaltytuvą mažiausiai dviems valandoms.
  • Į didelį celofaninį maišelį supilti miltus ir sudėti nuvarvintą vištieną.
  • Maišelį gerai supurtyti, kad vištiena pasidengtų miltais.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti vištieną ir kepti kol gražiai apskurs, apie 3 minutes.
  • Iškepusią vištieną sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejus.
  • Tiekti su padažui, kuris pagaminamas labai lengvai – reikia tiesiog išmaišyti visus padažui skirtus produktus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Life’s Ambrozia

  1. Vilma parašė:

    O ji gavosi traški?

  2. Aušra parašė:

    na pasakyčiau taip – galėtų būti ir traškesnė 🙂 Gal jei kepti kokioj fritiūrinėj, būtų ir traškesnė. Aš kadangi kepiau keptuvėje ir dar nenorėjau labai daug aliejaus pilti, tai nebuvo labai traški.

  3. Vilma parašė:

    Vat vat, man su tuo traškumu amžina problema – niekada nesigauna. Bet viena to priežasčių – elektrinė viryklė…

  4. Aušra parašė:

    ta prasme, kad su elektrine virykle sunku apskrudinti? hmmm o su dujine lengviau? jei taip, tai reikės kita kartą tą vištieną pabandyti kepti ant tėvų viryklės, nes ten dujinė.

  5. Vilma parašė:

    Aušra, tikrai taip, nes elektrinei viryklei nepakanka karščio, kad gaminti kiniškus patiekalus. Matei, kaip kiniečiai gamina – ugnis per wok”o kraštus liejasi, tai kur jau ten elektrinei šitaip! Aš turiu tik elektrinę, tai pastebėjau, kad, net ir nedideliais kiekiais kepant, mėsa greičiau išleidžia sultis negu apskrunda, o tuomet jau tik pasvajoti belieka apie traškumą. 🙂

  6. Aušra parašė:

    Reikia eiti i kiemą laužą kurti 🙂 Tada irgi ugnis per kraštus liesis 😀

  7. Inga Norge parašė:

    Oi kaip skaniai atrodo… Pasiilgau tavo gardesiu :))

  8. Aušra parašė:

    Tai kai atvažiuosi pas mus, nebeišleisim kokią savaitę 😀

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Salotos su vištiena ir feta

Salotos su vištiena ir feta

Autorius: Aušra Data: 2019-06-25 Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad …

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Rūgpienio pudingas

Rūgpienio pudingas

Iš kaimo atsivežėm daug pieno, bet iš mūsų pieno gėrikai ne kokie, tai dabar turim daug naminio rūgpienio. Va ir bandau su juo naujus receptus. Rezultato tikrai tokio skanaus nesitikėjau. Kas valgė, tas gyrė. O kas smagiausia, desertas tikrai super paprastas ir greitai padaromas. Tik va sulaukti kol sustingsta dar reikia…