Menu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

  • Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu


Autorius: Aušra

Data:

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 1/2 p. rūgpienio
  • 1 kiaušinis
  • 2 a.š. prieskonių (šį kartą dėjau 3/4 a.š. druskos, ir po 1/4 a.š. juodųjų pipirų, čili pipirų, provanso žolelių, kario ir dar kažko ko nebepamenu)
  • 500 g vištienos filė
  • 1 p. miltų
  • aliejaus kepimui
  • Medaus-garstyčių padažui:
  • 1/2 p. majonezo
  • 2 v.š. paruoštų garstyčių
  • 1/2 a.š. česnako granulių
  • 1 v.š. acto
  • 2 v.š. medaus
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Inde sumaišyti kiaušinį, rūgpienį ir prieskonius.
  • Sudėti vištinos filė gabaliukus ir išmaišyti, kad visa vištiena pasidengtų marinatu. Indą uždengti maistine plėvele ir statyti į šaltytuvą mažiausiai dviems valandoms.
  • Į didelį celofaninį maišelį supilti miltus ir sudėti nuvarvintą vištieną.
  • Maišelį gerai supurtyti, kad vištiena pasidengtų miltais.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti vištieną ir kepti kol gražiai apskurs, apie 3 minutes.
  • Iškepusią vištieną sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejus.
  • Tiekti su padažui, kuris pagaminamas labai lengvai – reikia tiesiog išmaišyti visus padažui skirtus produktus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Life’s Ambrozia

  1. Vilma says:

    O ji gavosi traški?

  2. Aušra says:

    na pasakyčiau taip – galėtų būti ir traškesnė 🙂 Gal jei kepti kokioj fritiūrinėj, būtų ir traškesnė. Aš kadangi kepiau keptuvėje ir dar nenorėjau labai daug aliejaus pilti, tai nebuvo labai traški.

  3. Vilma says:

    Vat vat, man su tuo traškumu amžina problema – niekada nesigauna. Bet viena to priežasčių – elektrinė viryklė…

  4. Aušra says:

    ta prasme, kad su elektrine virykle sunku apskrudinti? hmmm o su dujine lengviau? jei taip, tai reikės kita kartą tą vištieną pabandyti kepti ant tėvų viryklės, nes ten dujinė.

  5. Vilma says:

    Aušra, tikrai taip, nes elektrinei viryklei nepakanka karščio, kad gaminti kiniškus patiekalus. Matei, kaip kiniečiai gamina – ugnis per wok”o kraštus liejasi, tai kur jau ten elektrinei šitaip! Aš turiu tik elektrinę, tai pastebėjau, kad, net ir nedideliais kiekiais kepant, mėsa greičiau išleidžia sultis negu apskrunda, o tuomet jau tik pasvajoti belieka apie traškumą. 🙂

  6. Aušra says:

    Reikia eiti i kiemą laužą kurti 🙂 Tada irgi ugnis per kraštus liesis 😀

  7. Inga Norge says:

    Oi kaip skaniai atrodo… Pasiilgau tavo gardesiu :))

  8. Aušra says:

    Tai kai atvažiuosi pas mus, nebeišleisim kokią savaitę 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Kiek paįvairinome nusibodusių greitų patiekalų meniu. Šis patiekalas tikrai greitas, nes vištieną išsiviriau dieną prieš. Vyras labai gyrė. Sakau, gal po savaitės valgymo bet ką, pasidarė viskas skanu? Bet ne, sakė čia tiesiog skanu ir man pietums paliko vos kelis kąsnius… Galima valgyti tiek šaltas, tiek šiltas

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux