Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu
- Details
- 8 Comments
Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?
Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Ingredientai:
1 p. = 247 ml
- 1/2 p. rūgpienio
- 1 kiaušinis
- 2 a.š. prieskonių (šį kartą dėjau 3/4 a.š. druskos, ir po 1/4 a.š. juodųjų pipirų, čili pipirų, provanso žolelių, kario ir dar kažko ko nebepamenu)
- 500 g vištienos filė
- 1 p. miltų
- aliejaus kepimui
- Medaus-garstyčių padažui:
- 1/2 p. majonezo
- 2 v.š. paruoštų garstyčių
- 1/2 a.š. česnako granulių
- 1 v.š. acto
- 2 v.š. medaus
- druskos
- pipirų
Instrukcijos:
- Inde sumaišyti kiaušinį, rūgpienį ir prieskonius.
- Sudėti vištinos filė gabaliukus ir išmaišyti, kad visa vištiena pasidengtų marinatu. Indą uždengti maistine plėvele ir statyti į šaltytuvą mažiausiai dviems valandoms.
- Į didelį celofaninį maišelį supilti miltus ir sudėti nuvarvintą vištieną.
- Maišelį gerai supurtyti, kad vištiena pasidengtų miltais.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti vištieną ir kepti kol gražiai apskurs, apie 3 minutes.
- Iškepusią vištieną sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejus.
- Tiekti su padažui, kuris pagaminamas labai lengvai – reikia tiesiog išmaišyti visus padažui skirtus produktus.
- Skanaus!
Šaltinis: Life’s Ambrozia
O ji gavosi traški?
na pasakyčiau taip – galėtų būti ir traškesnė 🙂 Gal jei kepti kokioj fritiūrinėj, būtų ir traškesnė. Aš kadangi kepiau keptuvėje ir dar nenorėjau labai daug aliejaus pilti, tai nebuvo labai traški.
Vat vat, man su tuo traškumu amžina problema – niekada nesigauna. Bet viena to priežasčių – elektrinė viryklė…
ta prasme, kad su elektrine virykle sunku apskrudinti? hmmm o su dujine lengviau? jei taip, tai reikės kita kartą tą vištieną pabandyti kepti ant tėvų viryklės, nes ten dujinė.
Aušra, tikrai taip, nes elektrinei viryklei nepakanka karščio, kad gaminti kiniškus patiekalus. Matei, kaip kiniečiai gamina – ugnis per wok”o kraštus liejasi, tai kur jau ten elektrinei šitaip! Aš turiu tik elektrinę, tai pastebėjau, kad, net ir nedideliais kiekiais kepant, mėsa greičiau išleidžia sultis negu apskrunda, o tuomet jau tik pasvajoti belieka apie traškumą. 🙂
Reikia eiti i kiemą laužą kurti 🙂 Tada irgi ugnis per kraštus liesis 😀
Oi kaip skaniai atrodo… Pasiilgau tavo gardesiu :))
Tai kai atvažiuosi pas mus, nebeišleisim kokią savaitę 😀