Menu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

  • Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu


Autorius: Aušra

Data:

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 1/2 p. rūgpienio
  • 1 kiaušinis
  • 2 a.š. prieskonių (šį kartą dėjau 3/4 a.š. druskos, ir po 1/4 a.š. juodųjų pipirų, čili pipirų, provanso žolelių, kario ir dar kažko ko nebepamenu)
  • 500 g vištienos filė
  • 1 p. miltų
  • aliejaus kepimui
  • Medaus-garstyčių padažui:
  • 1/2 p. majonezo
  • 2 v.š. paruoštų garstyčių
  • 1/2 a.š. česnako granulių
  • 1 v.š. acto
  • 2 v.š. medaus
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Inde sumaišyti kiaušinį, rūgpienį ir prieskonius.
  • Sudėti vištinos filė gabaliukus ir išmaišyti, kad visa vištiena pasidengtų marinatu. Indą uždengti maistine plėvele ir statyti į šaltytuvą mažiausiai dviems valandoms.
  • Į didelį celofaninį maišelį supilti miltus ir sudėti nuvarvintą vištieną.
  • Maišelį gerai supurtyti, kad vištiena pasidengtų miltais.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti vištieną ir kepti kol gražiai apskurs, apie 3 minutes.
  • Iškepusią vištieną sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejus.
  • Tiekti su padažui, kuris pagaminamas labai lengvai – reikia tiesiog išmaišyti visus padažui skirtus produktus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Life’s Ambrozia

  1. Vilma parašė:

    O ji gavosi traški?

  2. Aušra parašė:

    na pasakyčiau taip – galėtų būti ir traškesnė 🙂 Gal jei kepti kokioj fritiūrinėj, būtų ir traškesnė. Aš kadangi kepiau keptuvėje ir dar nenorėjau labai daug aliejaus pilti, tai nebuvo labai traški.

  3. Vilma parašė:

    Vat vat, man su tuo traškumu amžina problema – niekada nesigauna. Bet viena to priežasčių – elektrinė viryklė…

  4. Aušra parašė:

    ta prasme, kad su elektrine virykle sunku apskrudinti? hmmm o su dujine lengviau? jei taip, tai reikės kita kartą tą vištieną pabandyti kepti ant tėvų viryklės, nes ten dujinė.

  5. Vilma parašė:

    Aušra, tikrai taip, nes elektrinei viryklei nepakanka karščio, kad gaminti kiniškus patiekalus. Matei, kaip kiniečiai gamina – ugnis per wok”o kraštus liejasi, tai kur jau ten elektrinei šitaip! Aš turiu tik elektrinę, tai pastebėjau, kad, net ir nedideliais kiekiais kepant, mėsa greičiau išleidžia sultis negu apskrunda, o tuomet jau tik pasvajoti belieka apie traškumą. 🙂

  6. Aušra parašė:

    Reikia eiti i kiemą laužą kurti 🙂 Tada irgi ugnis per kraštus liesis 😀

  7. Inga Norge parašė:

    Oi kaip skaniai atrodo… Pasiilgau tavo gardesiu :))

  8. Aušra parašė:

    Tai kai atvažiuosi pas mus, nebeišleisim kokią savaitę 😀

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena Piccata

Vištiena Piccata

Labai skanus receptas 🙂 Gaminau jau senokai, bet bevedant receptą vėl jos taip užsimaniau! Citrina man nuo vaikystės tinka beveik visur. Na nepatiko tik mielinėse bandelėse 🙂 Bet visur kitur – tinka. Smagu, kad ir mano šeimynai citrina daugumoje nesaldžių patiekalų patinka. Mano mergaičiukė net kaparėlius apsilaižydama valgė 🙂 Kažkada seniai seniai, prieš daug metų 🙂 gaminau pagal Forellės receptą, jis yra labai panašus šiam, tik padažo gaunasi daugiau ir citrinos daug daugiau dedasi. Manau idealiausias variantas būtų – Forellės ir mano mišinys, t.y. daugiau padažo bet saikingai citrinos sulčių 🙂

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.