Menu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

  • Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu
  • Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu
  • Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu


Autorius: Aušra

Data:

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 3 porcijos
Kaloringumas: 365 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g vištienos ar kalakutienos filė
  • 1 kiaušinis
  • 100 g liesos grietinės
  • 1 v.š. miltų
  • 1 v.š. manų kruopų
  • 1 v.š. smulkintų krapų ar petražolių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • Padažui:
  • 100 g natūralaus jogurto
  • 2 v.š. smulkintų krapų
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos ar sutraiškytos
  • druskos

Instrukcijos:

  • Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais.
  • Sudėti visus blyneliams skirtus produktus į indą ir išmaišyti. Pagardinti prieskoniais ir leisti pastovėti keletą minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
  • Per tą laiką galima pasiruošti padažą – inde sumaišyti visus padažo produktus. Pagardinti druska.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų.
  • Į įkaitintą keptuvę šaukštu dėti blynelių masę ir kepti blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  • Tiekti iš karto su paruoštu padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Наслаждение вкусом

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Širdelių ir morkų troškinys

Širdelių ir morkų troškinys

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.