Menu

Greitas kakavinis pyragas

  • Greitas kakavinis pyragas
  • Details
  • 15 Comments
  • Related Items
Greitas kakavinis pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

Greitas kakavinis pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 kiaušiniai
  • 1 p. cukraus
  • 200 g. grietinės
  • 1 a.š. sodos
  • 5 v.š. miltų
  • 2 v.š. kakavos

Instrukcijos:

  • Kiaušinius su cukrumi ištrinti iki vientisos masės.
  • Sodą sudėti į grietinę ir išmaišyti.
  • Kai grietinė suputos, supilti ją į kiaušinių masę ir išmaišyti.
  • Suberti miltus ir kakavą. Išmaišyti.
  • Gautą tešlą pilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą.
  • Kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-40min.
  • Skanaus!

  1. indre says:

    gavosi labai skanus. liux :)*

  2. Aušra says:

    Smagu 🙂
    Čia bene pirmas pyragas išmoktas savarankiškai kepti 🙂 Nostalija jam jaučiu 🙂

  3. Bernarda says:

    Bandysiu kepti pyraga tikiusi isei. Skaniai atrodo tikriausiai labai skanus

  4. Aušra says:

    Labai būtų malonu sužinoti kaip pavyko ir ar patiko 🙂

  5. Aurelija says:

    Nesunkiai paruošiamas, dabar kepa, žiūrėsim kaip gausis. 🙂

  6. Aušra says:

    Labai įdomu kaip pasisekė 🙂

  7. Laura says:

    Katik kepiau lb visiem patiko ir jau nera 😀

  8. Aušra says:

    Geras pasirinkimas penktadienio vakarui 😉

  9. Simona says:

    per kiek laiko turi suputoti grietine?

  10. Aušra says:

    Grietinė turi suputoti per kelias sekundes. Tikrai pakankamai greitai.

  11. Viktorija says:

    SUPER SUPER SUPER pyragas !!!

  12. Vika says:

    O grietine plakti mikseriu ar tiesiog sakute 🙂

  13. Aušra says:

    Tikrai mikserio nereikia 😉 Šakute, šauktu. Tikrai rankom užtenka, elektronikos nereikia 😉

  14. Vilma says:

    Pirmas pyragas, kuri esu kepusi vaikysteje. Kaip tik siuo metu jis jau kepamas. Laukiu nesulaukiu, kada galesiu jo paragauti 🙂 Beja padariau keleta pakeitimu kepdama. Vietoj grietines (nes neturejau) ipyliau stikline pasuku, o cukraus dejau kur kas maziau nei parasyta ir tai tesla gavosi labai saldi 🙂

  15. Aušra says:

    Tai bene ir mano pirmasis pyragas buvo. Dabar po ilgos pertraukos neseniai išsikepiau – pritariu, cukraus tikrai galima smarkiai mažinti, nes ir man dabartiniam mano skoniui labai saldus pasirodė :).

    O improvizacijos pagal savo šaldytuvo turinį visada sveikintinos – kas kartą galima gauti kažką skanaus ir greitai.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mišrainė Silkių kąsneliai

Mišrainė Silkių kąsneliai

Paprasta, tačiau soti, mišrainė. Man labai patiko, vyrui trūko kiek drėgnumo, tačiau viską galima pataisyti įdėjus grietinės ar majonezo pagal skonį.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Stori blynai

Stori blynai

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux