Menu

Greitas kakavinis pyragas

  • Greitas kakavinis pyragas
  • Details
  • 15 Comments
  • Related Items
Greitas kakavinis pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

Greitas kakavinis pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 kiaušiniai
  • 1 p. cukraus
  • 200 g. grietinės
  • 1 a.š. sodos
  • 5 v.š. miltų
  • 2 v.š. kakavos

Instrukcijos:

  • Kiaušinius su cukrumi ištrinti iki vientisos masės.
  • Sodą sudėti į grietinę ir išmaišyti.
  • Kai grietinė suputos, supilti ją į kiaušinių masę ir išmaišyti.
  • Suberti miltus ir kakavą. Išmaišyti.
  • Gautą tešlą pilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą.
  • Kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-40min.
  • Skanaus!

  1. indre says:

    gavosi labai skanus. liux :)*

  2. Aušra says:

    Smagu 🙂
    Čia bene pirmas pyragas išmoktas savarankiškai kepti 🙂 Nostalija jam jaučiu 🙂

  3. Bernarda says:

    Bandysiu kepti pyraga tikiusi isei. Skaniai atrodo tikriausiai labai skanus

  4. Aušra says:

    Labai būtų malonu sužinoti kaip pavyko ir ar patiko 🙂

  5. Aurelija says:

    Nesunkiai paruošiamas, dabar kepa, žiūrėsim kaip gausis. 🙂

  6. Aušra says:

    Labai įdomu kaip pasisekė 🙂

  7. Laura says:

    Katik kepiau lb visiem patiko ir jau nera 😀

  8. Aušra says:

    Geras pasirinkimas penktadienio vakarui 😉

  9. Simona says:

    per kiek laiko turi suputoti grietine?

  10. Aušra says:

    Grietinė turi suputoti per kelias sekundes. Tikrai pakankamai greitai.

  11. Viktorija says:

    SUPER SUPER SUPER pyragas !!!

  12. Vika says:

    O grietine plakti mikseriu ar tiesiog sakute 🙂

  13. Aušra says:

    Tikrai mikserio nereikia 😉 Šakute, šauktu. Tikrai rankom užtenka, elektronikos nereikia 😉

  14. Vilma says:

    Pirmas pyragas, kuri esu kepusi vaikysteje. Kaip tik siuo metu jis jau kepamas. Laukiu nesulaukiu, kada galesiu jo paragauti 🙂 Beja padariau keleta pakeitimu kepdama. Vietoj grietines (nes neturejau) ipyliau stikline pasuku, o cukraus dejau kur kas maziau nei parasyta ir tai tesla gavosi labai saldi 🙂

  15. Aušra says:

    Tai bene ir mano pirmasis pyragas buvo. Dabar po ilgos pertraukos neseniai išsikepiau – pritariu, cukraus tikrai galima smarkiai mažinti, nes ir man dabartiniam mano skoniui labai saldus pasirodė :).

    O improvizacijos pagal savo šaldytuvo turinį visada sveikintinos – kas kartą galima gauti kažką skanaus ir greitai.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Šis pyragas atrodo labai gražiai, o pagaminamas iš mums visiems įprastų produktų. Tad tikrai siūlau pasigaminti esant pirmai progai. Skonis labai sodrus, o varškės sluoksnis su lengva rūgštele čia labai tinka. Pamatę vaikai kaip tvarkau nuotraukas, iš karto užsiprašė šio pyrago vėl 🙂 O tai manau didžiausias pyrago įvertinimas.

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius: Aušra Data: 2020-09-08 Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog …

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux