Menu

Greitas kakavinis pyragas

  • Greitas kakavinis pyragas
  • Details
  • 15 Comments
  • Related Items
Greitas kakavinis pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

Greitas kakavinis pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 kiaušiniai
  • 1 p. cukraus
  • 200 g. grietinės
  • 1 a.š. sodos
  • 5 v.š. miltų
  • 2 v.š. kakavos

Instrukcijos:

  • Kiaušinius su cukrumi ištrinti iki vientisos masės.
  • Sodą sudėti į grietinę ir išmaišyti.
  • Kai grietinė suputos, supilti ją į kiaušinių masę ir išmaišyti.
  • Suberti miltus ir kakavą. Išmaišyti.
  • Gautą tešlą pilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą.
  • Kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-40min.
  • Skanaus!

  1. indre parašė:

    gavosi labai skanus. liux :)*

  2. Aušra parašė:

    Smagu 🙂
    Čia bene pirmas pyragas išmoktas savarankiškai kepti 🙂 Nostalija jam jaučiu 🙂

  3. Bernarda parašė:

    Bandysiu kepti pyraga tikiusi isei. Skaniai atrodo tikriausiai labai skanus

  4. Aušra parašė:

    Labai būtų malonu sužinoti kaip pavyko ir ar patiko 🙂

  5. Aurelija parašė:

    Nesunkiai paruošiamas, dabar kepa, žiūrėsim kaip gausis. 🙂

  6. Aušra parašė:

    Labai įdomu kaip pasisekė 🙂

  7. Laura parašė:

    Katik kepiau lb visiem patiko ir jau nera 😀

  8. Aušra parašė:

    Geras pasirinkimas penktadienio vakarui 😉

  9. Simona parašė:

    per kiek laiko turi suputoti grietine?

  10. Aušra parašė:

    Grietinė turi suputoti per kelias sekundes. Tikrai pakankamai greitai.

  11. Viktorija parašė:

    SUPER SUPER SUPER pyragas !!!

  12. Vika parašė:

    O grietine plakti mikseriu ar tiesiog sakute 🙂

  13. Aušra parašė:

    Tikrai mikserio nereikia 😉 Šakute, šauktu. Tikrai rankom užtenka, elektronikos nereikia 😉

  14. Vilma parašė:

    Pirmas pyragas, kuri esu kepusi vaikysteje. Kaip tik siuo metu jis jau kepamas. Laukiu nesulaukiu, kada galesiu jo paragauti 🙂 Beja padariau keleta pakeitimu kepdama. Vietoj grietines (nes neturejau) ipyliau stikline pasuku, o cukraus dejau kur kas maziau nei parasyta ir tai tesla gavosi labai saldi 🙂

  15. Aušra parašė:

    Tai bene ir mano pirmasis pyragas buvo. Dabar po ilgos pertraukos neseniai išsikepiau – pritariu, cukraus tikrai galima smarkiai mažinti, nes ir man dabartiniam mano skoniui labai saldus pasirodė :).

    O improvizacijos pagal savo šaldytuvo turinį visada sveikintinos – kas kartą galima gauti kažką skanaus ir greitai.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Tarybinis batonas

Tarybinis batonas

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.

Šokoladinė-kokosinė granola

Šokoladinė-kokosinė granola

Jau kelios savaitės kaip savaitgalį gyvenau su mintimi – pasigaminti granolos, bet kad būtų šokoladinė. Na visgi jai skirta diena atėjo 🙂 Žinoma ji daugiau kakavinė, nei šokoladinė, bet skamba taip gražiau 🙂 Iš tiesų tai kaip ir visos granolos, pasidaro gan paprastai. Tik reikia nepamiršti karts nuo karto pamaišyti. O paskui belieka tik skaniai kramsnoti. O pakramtyti tikrai yra ką 😉

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Sausainiai Šuniukai

Sausainiai Šuniukai

Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti šiuos dailius šuniukus. Dukra vis prašė ko nors, kuo galėtų pavaišinti savo grupės vaikus, tad mama nedelsiant pasiraitojo rankoves ir kibo į darbą ? O darbas buvo tikras malonumas. Na žinoma, kiek imlus laikui, bet šuniukai tikrai to verti.