Menu

Greitas kakavinis pyragas

  • Greitas kakavinis pyragas
  • Details
  • 15 Comments
  • Related Items
Greitas kakavinis pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

Greitas kakavinis pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 kiaušiniai
  • 1 p. cukraus
  • 200 g. grietinės
  • 1 a.š. sodos
  • 5 v.š. miltų
  • 2 v.š. kakavos

Instrukcijos:

  • Kiaušinius su cukrumi ištrinti iki vientisos masės.
  • Sodą sudėti į grietinę ir išmaišyti.
  • Kai grietinė suputos, supilti ją į kiaušinių masę ir išmaišyti.
  • Suberti miltus ir kakavą. Išmaišyti.
  • Gautą tešlą pilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą.
  • Kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-40min.
  • Skanaus!

  1. indre says:

    gavosi labai skanus. liux :)*

  2. Aušra says:

    Smagu 🙂
    Čia bene pirmas pyragas išmoktas savarankiškai kepti 🙂 Nostalija jam jaučiu 🙂

  3. Bernarda says:

    Bandysiu kepti pyraga tikiusi isei. Skaniai atrodo tikriausiai labai skanus

  4. Aušra says:

    Labai būtų malonu sužinoti kaip pavyko ir ar patiko 🙂

  5. Aurelija says:

    Nesunkiai paruošiamas, dabar kepa, žiūrėsim kaip gausis. 🙂

  6. Aušra says:

    Labai įdomu kaip pasisekė 🙂

  7. Laura says:

    Katik kepiau lb visiem patiko ir jau nera 😀

  8. Aušra says:

    Geras pasirinkimas penktadienio vakarui 😉

  9. Simona says:

    per kiek laiko turi suputoti grietine?

  10. Aušra says:

    Grietinė turi suputoti per kelias sekundes. Tikrai pakankamai greitai.

  11. Viktorija says:

    SUPER SUPER SUPER pyragas !!!

  12. Vika says:

    O grietine plakti mikseriu ar tiesiog sakute 🙂

  13. Aušra says:

    Tikrai mikserio nereikia 😉 Šakute, šauktu. Tikrai rankom užtenka, elektronikos nereikia 😉

  14. Vilma says:

    Pirmas pyragas, kuri esu kepusi vaikysteje. Kaip tik siuo metu jis jau kepamas. Laukiu nesulaukiu, kada galesiu jo paragauti 🙂 Beja padariau keleta pakeitimu kepdama. Vietoj grietines (nes neturejau) ipyliau stikline pasuku, o cukraus dejau kur kas maziau nei parasyta ir tai tesla gavosi labai saldi 🙂

  15. Aušra says:

    Tai bene ir mano pirmasis pyragas buvo. Dabar po ilgos pertraukos neseniai išsikepiau – pritariu, cukraus tikrai galima smarkiai mažinti, nes ir man dabartiniam mano skoniui labai saldus pasirodė :).

    O improvizacijos pagal savo šaldytuvo turinį visada sveikintinos – kas kartą galima gauti kažką skanaus ir greitai.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.