Menu

Šližikai arba kūčiukai

  • Šližikai arba kūčiukai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Šližikai arba kūčiukai


Autorius: Aušra

Data:

Žinau, kad jau šventės baigėsi ir dabar belieka laukti pavasario. Bet negaliu pradėti naujų metų, kol neužbaigiau senais metais pradėtų darbų. Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Šližikai arba kūčiukai

Užtruksime:

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • apie 1 kg miltų (man visada išeina mažiau)
  • 2 st. šilto vandens
  • 20 g šviežių mielių
  • žiupsnelis druskos
  • 1/2-3/4 st. cukraus (mums 1/2 st. per mažai, o 1 st. per daug)
  • 0,5 st. aliejus
  • sauja aguonų

Instrukcijos:

  • Pusę miltų užpilti šiltu vandeniu, sudėti su cukrumi išsuktas mieles, išplakti tešlą, storai užbarstyti miltais, apdengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai, kad pakiltų.
  • Kai paviršiuje miltai nuo kylančios tešlos suaižės, minkyti.
  • Minkant įdėti aliejų, cukrų, aguonas.
  • Išminkyta tešla turi būti kietesnė nei pyragui. Iš jos volioti plonus, mažojo piršto storio volelius ir pjaustyti juos mažais gabaliukais.
  • Suberti į miltais pabarstytą skardą, lygiai paskleisti ir kepti. Kepdami jie dar šiek tiek pakils, o iškeps greitai, tai saugoti, kad nesudegtų, kad būtų gražiai geltoni.
  • Skanaus!

  1. Kaimietė says:

    Nors savo archyve turiu Aitvaro ir buvusio Lietuvos pionieriaus receptus nuo 1980 metų, bet tokio recepto neturiu – ačiū už receptą, reikės išbandyti.Tarp kitko, tie vaikiški receptai visai neblogi…

  2. Aušra says:

    Aš nesu tikra, kad čia būtent iš šio laikraštuko, bet kad iš kažkokio vaikiško ir tų senų 🙂 laikų tai tikrai.
    Smagu girdėti, kad patinka vaikiški receptai. Jų bus dar ir daugiau, nes vaikučiai auga, o norai ir įgeidžiai taip pat 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Kukuliai su obuoliais

Kukuliai su obuoliais

Greitai paruošiami kukuliukai su švelniu obuolių skoniu.

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux