Menu

Šližikai arba kūčiukai

  • Šližikai arba kūčiukai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Šližikai arba kūčiukai


Autorius: Aušra

Data:

Žinau, kad jau šventės baigėsi ir dabar belieka laukti pavasario. Bet negaliu pradėti naujų metų, kol neužbaigiau senais metais pradėtų darbų. Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Šližikai arba kūčiukai

Užtruksime:

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • apie 1 kg miltų (man visada išeina mažiau)
  • 2 st. šilto vandens
  • 20 g šviežių mielių
  • žiupsnelis druskos
  • 1/2-3/4 st. cukraus (mums 1/2 st. per mažai, o 1 st. per daug)
  • 0,5 st. aliejus
  • sauja aguonų

Instrukcijos:

  • Pusę miltų užpilti šiltu vandeniu, sudėti su cukrumi išsuktas mieles, išplakti tešlą, storai užbarstyti miltais, apdengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai, kad pakiltų.
  • Kai paviršiuje miltai nuo kylančios tešlos suaižės, minkyti.
  • Minkant įdėti aliejų, cukrų, aguonas.
  • Išminkyta tešla turi būti kietesnė nei pyragui. Iš jos volioti plonus, mažojo piršto storio volelius ir pjaustyti juos mažais gabaliukais.
  • Suberti į miltais pabarstytą skardą, lygiai paskleisti ir kepti. Kepdami jie dar šiek tiek pakils, o iškeps greitai, tai saugoti, kad nesudegtų, kad būtų gražiai geltoni.
  • Skanaus!

  1. Kaimietė says:

    Nors savo archyve turiu Aitvaro ir buvusio Lietuvos pionieriaus receptus nuo 1980 metų, bet tokio recepto neturiu – ačiū už receptą, reikės išbandyti.Tarp kitko, tie vaikiški receptai visai neblogi…

  2. Aušra says:

    Aš nesu tikra, kad čia būtent iš šio laikraštuko, bet kad iš kažkokio vaikiško ir tų senų 🙂 laikų tai tikrai.
    Smagu girdėti, kad patinka vaikiški receptai. Jų bus dar ir daugiau, nes vaikučiai auga, o norai ir įgeidžiai taip pat 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Kukuliai su obuoliais

Kukuliai su obuoliais

Greitai paruošiami kukuliukai su švelniu obuolių skoniu.

Mielinis krepšelis

Mielinis krepšelis

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais

Autorius: Aušra Data: 2011-08-24 Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o …

Tarybinis batonas

Tarybinis batonas

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux