Menu

Sausainiai su varškės sūriu

  • Sausainiai su varškės sūriu
  • Sausainiai su varškės sūriu
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Sausainiai su varškės sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Sausainiai su varškės sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 89 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 250 g miltų
  • 300 g lieso varškės sūrio, sutrinto
  • 200 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis saldžių paprikų
  • sezamo, apibarstyti sausainiams

Instrukcijos:

  • Miltus, sūrį ir sviestą su prieskoniais sutriname į trupinius (geriausia tai daryti smulkintuvu).
  • Tada įmaišome kiaušinio trynį ir suminkome vientisą tešlą.
  • Įvyniojame ją į foliją ar maistinę plėvelę ir valandą laikome šaldytuve.
  • Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiojame tešlą iki 5 mm storio. Išpjaustome formelėmis sausainius ar tiesiog supjaustome stačiakampiais.
  • Kiekvieną sausainį patepame baltymu ir pabarstome sezamo sėklomis.
  • Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iš anksto iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol švelniai paruduoja.
  • Skanaus!

Šaltinis: Žurnalo Pagrandukas priedas. Arbata (likęs nuo senų senų laikų…)

  1. Indre says:

    Atrodo puikiai 🙂 man čia dar kmynų ir česnakų ir užkandis prie alaus

  2. Aušra says:

    Gera mintis 🙂 Tik aš taikiau į vaikišką auditoriją, o ta mažoji auditorija nemėgsta česnakų 🙂 Alų tai mėgsta, tik niekas neduoda 😀

  3. Karolina says:

    Dažnai tenka nusivilti, nusipirkus varškės sūrį turgelyje, galvojant, kad šis bus toks skanus, kaip pas močiutę. Skonis kartais visai neprimena, to tikrojo kaimiško sūrio.

  4. Asta says:

    Mėgstu ir keptus varškėčius, ir sausainius, tai jaučiu, kad man turėtų patikti :))

  5. Aušra says:

    Vat vat… dėl to labai retai perkam jį, bet kartai susigundom, ypatingai kai pirmą kartą nusiperki labai skanų varškės sūri, o kitą kartą iš to paties žmogaus perkant gauni kažkokio keisto skonio ir konsistencijos sūrį. Ech… niekas neprilygs kaimiškam močiutės sūriui pagaminto su meile ir šiluma…

  6. Insolente. says:

    Būna, pasitaiko. Tada per mėsmalę pora kartų smulkiausiu sieteliu tokį sūrį. Ir kepam varškės pyragą arba varškėčius arba sausainius arba pyragėlius arba apkepą arba beleką. Žodžiu, tokie sūriai visai įkalbami būti varške ten, kur reikia termiškai apdoroti. 🙂

  7. Aušra says:

    Reikės išbandyti kitą kartą tokį sūrį paversti į varškę 🙂 Kažkaip neateidavo į galvą tokia mintis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

Šie sveikuoliški keksiukai yra ypatingai sultingi ir gardūs.

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux