Menu

Avižiniai kokosiniai sausainiai

  • Avižiniai kokosiniai sausainiai
  • Details
  • 9 Comments
  • Related Items
Avižiniai kokosiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau „tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų. Netikėtai užpuolusios alergijos neaišku kam ir šiaip mediciniškai visai ne alergijos, tiek prikankino kad į viską pradedu žiūrėti naujomis akimis ir su atsargumu. Bet kaip bebūtų – gyvenimas gražus! Parašiau ir pati galvoju, ko aš čia taip… Juk laukia žiauri darbo savaitė, artėja vaikų gimtadieniai (ne tik maniškių). Ai, bet vis tiek – nepasiduodu toms blogoms mintims. Gal padeda vakar perskaityta mintis – „Viskas galų gale baigiasi gerai. Jei kažkas baigėsi blogai, vadinasi tai dar ne pabaiga”. Ir tuo šventai tikiu 🙂

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 20 sausainių
Kaloringumas: 112 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/8 a.š. druskos
  • 1 p. kokoso drožlių
  • 1 p. avižinių dribsnių
  • 1/2 p. sviesto
  • 1/2 p. cukraus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Dideliame inde prasijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Įmaišyti kokoso drožles ir avižinius dribsnius.
  • Kitame inde ištirpinti sviestą su cukrumi ant nedidelės kaitros.
  • Kelias minutes atvėsinti ir supilti į miltų mišinį. Kadangi man tešla gavosi ganėtinai trapi ir buvo sunku formuoti rutuliukus, įpyliau kelis šaukštus pieno.
  • Iš tešlos formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir sudėti į skardą paliekant 2-3 cm tarpus. Su šakute ar stiklinės dugnu rutuliukus paspausti ir taip suformuoti plokščius sausainius.
  • Kepti 15-20 minučių, arba kol sausainiai švelniai parus.
  • Iškepusius sausainius palikti pravėsti skardoje, o kai truputį sutvirtės – perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Eggless cooking

  1. Asta parašė:

    Žinok, Aušra, man labai reikėjo šiandien perskaityti šią mintį. Ačiū 🙂

    Ir sausainiai puikūs 🙂

  2. Aušra parašė:

    Aš tokių minčių fanatikė 🙂 Kartais tokios mintys tikrai labai padeda 🙂

  3. Jurga parašė:

    o koks mato vienetas yra „p.”?

  4. Aušra parašė:

    P. tai puodukas, kurio talpa 240ml.

  5. Hot Tub parašė:

    I have several recipes for oatmeal cookies but not this one of many give it a try thank you for posting

  6. k cup brewer parašė:

    Just tried this recipe and it tastes great.

    Only thing I did was add some extra sugar. I got a sweet tooth 🙂

    Jim
    k cup brewer

  7. Will parašė:

    My favourite ingredient in the recipe is coconut. It brings out a sublime aroma when the cookies are taken out from the oven.

  8. Simona parašė:

    Kas blogiausia, negaliu sustoti jų kepusi, o kaip Aušra sakei, kas geriausia, kad dėl to aplink tik daug laimingų veidų 🙂 Ir namie, ir pas kolegas ant ofiso stalų- visada yra ko paskanauti 🙂

    Tai vieni iš tų- kuriuos kartą paragavus, negali sustoti!!
    Vertinimas 10 balų su + !!!

  9. Aušra parašė:

    wow kokie atsiliepimai 🙂 Ką dabar reikės ieškoti pyrago, kuris visus pavergtų? 😀

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kokosiniai sausainiai

Kokosiniai sausainiai

Pradėjau bandyti gaminti ledus namuose, bet to pasekmė – kiaušinių baltymai ieško savo panaudojimo. Tad vieną dieną atsiminiau, jog yra nemažai įvairių paprastų kokosinių sausainukų receptų. O su tokiais sausainiukais tikrai įtaikysiu savo tėčio skoniui – jis kokosą mėgstą visur. Tad vos per kelias minutes viskas buvo užmaišyta ir iškepta, o ir dingo matyt greičiau nei per pusvalandį. Močiutei net teko anūkus vaikyti, kad senelio sulauktų jam skirti sausainiai 🙂 .

Keksas su vyšniomis

Keksas su vyšniomis

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.

Stori blynai

Stori blynai

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂