Menu

Avižiniai kokosiniai sausainiai

  • Avižiniai kokosiniai sausainiai
  • Details
  • 9 Comments
  • Related Items
Avižiniai kokosiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau “tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų. Netikėtai užpuolusios alergijos neaišku kam ir šiaip mediciniškai visai ne alergijos, tiek prikankino kad į viską pradedu žiūrėti naujomis akimis ir su atsargumu. Bet kaip bebūtų – gyvenimas gražus! Parašiau ir pati galvoju, ko aš čia taip… Juk laukia žiauri darbo savaitė, artėja vaikų gimtadieniai (ne tik maniškių). Ai, bet vis tiek – nepasiduodu toms blogoms mintims. Gal padeda vakar perskaityta mintis – “Viskas galų gale baigiasi gerai. Jei kažkas baigėsi blogai, vadinasi tai dar ne pabaiga”. Ir tuo šventai tikiu 🙂

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 20 sausainių
Kaloringumas: 112 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/8 a.š. druskos
  • 1 p. kokoso drožlių
  • 1 p. avižinių dribsnių
  • 1/2 p. sviesto
  • 1/2 p. cukraus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Dideliame inde prasijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Įmaišyti kokoso drožles ir avižinius dribsnius.
  • Kitame inde ištirpinti sviestą su cukrumi ant nedidelės kaitros.
  • Kelias minutes atvėsinti ir supilti į miltų mišinį. Kadangi man tešla gavosi ganėtinai trapi ir buvo sunku formuoti rutuliukus, įpyliau kelis šaukštus pieno.
  • Iš tešlos formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir sudėti į skardą paliekant 2-3 cm tarpus. Su šakute ar stiklinės dugnu rutuliukus paspausti ir taip suformuoti plokščius sausainius.
  • Kepti 15-20 minučių, arba kol sausainiai švelniai parus.
  • Iškepusius sausainius palikti pravėsti skardoje, o kai truputį sutvirtės – perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Eggless cooking

  1. Asta says:

    Žinok, Aušra, man labai reikėjo šiandien perskaityti šią mintį. Ačiū 🙂

    Ir sausainiai puikūs 🙂

  2. Aušra says:

    Aš tokių minčių fanatikė 🙂 Kartais tokios mintys tikrai labai padeda 🙂

  3. Jurga says:

    o koks mato vienetas yra “p.”?

  4. Aušra says:

    P. tai puodukas, kurio talpa 240ml.

  5. Hot Tub says:

    I have several recipes for oatmeal cookies but not this one of many give it a try thank you for posting

  6. k cup brewer says:

    Just tried this recipe and it tastes great.

    Only thing I did was add some extra sugar. I got a sweet tooth 🙂

    Jim
    k cup brewer

  7. Will says:

    My favourite ingredient in the recipe is coconut. It brings out a sublime aroma when the cookies are taken out from the oven.

  8. Simona says:

    Kas blogiausia, negaliu sustoti jų kepusi, o kaip Aušra sakei, kas geriausia, kad dėl to aplink tik daug laimingų veidų 🙂 Ir namie, ir pas kolegas ant ofiso stalų- visada yra ko paskanauti 🙂

    Tai vieni iš tų- kuriuos kartą paragavus, negali sustoti!!
    Vertinimas 10 balų su + !!!

  9. Aušra says:

    wow kokie atsiliepimai 🙂 Ką dabar reikės ieškoti pyrago, kuris visus pavergtų? 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Sausainiai Šuniukai

Sausainiai Šuniukai

Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti šiuos dailius šuniukus. Dukra vis prašė ko nors, kuo galėtų pavaišinti savo grupės vaikus, tad mama nedelsiant pasiraitojo rankoves ir kibo į darbą ? O darbas buvo tikras malonumas. Na žinoma, kiek imlus laikui, bet šuniukai tikrai to verti.

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Tokio populiarumo nesitikėjau 🙂 Norėjau tik iškepti sausainių 🙂 O netikėtai darbe bendradarbė užklausė jų recepto, o vyrukas (kitas ragautojas) irgi net kelis kartus paminėjo, jog sausainiai labai geri 🙂 ir ko gi man daugiau norėti? Tik pasiūlyti išsikepti ir kitiems.