Menu

Avižiniai kokosiniai sausainiai

  • Avižiniai kokosiniai sausainiai
  • Details
  • 9 Comments
  • Related Items
Avižiniai kokosiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau „tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų. Netikėtai užpuolusios alergijos neaišku kam ir šiaip mediciniškai visai ne alergijos, tiek prikankino kad į viską pradedu žiūrėti naujomis akimis ir su atsargumu. Bet kaip bebūtų – gyvenimas gražus! Parašiau ir pati galvoju, ko aš čia taip… Juk laukia žiauri darbo savaitė, artėja vaikų gimtadieniai (ne tik maniškių). Ai, bet vis tiek – nepasiduodu toms blogoms mintims. Gal padeda vakar perskaityta mintis – „Viskas galų gale baigiasi gerai. Jei kažkas baigėsi blogai, vadinasi tai dar ne pabaiga”. Ir tuo šventai tikiu 🙂

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 20 sausainių
Kaloringumas: 112 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/8 a.š. druskos
  • 1 p. kokoso drožlių
  • 1 p. avižinių dribsnių
  • 1/2 p. sviesto
  • 1/2 p. cukraus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Dideliame inde prasijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Įmaišyti kokoso drožles ir avižinius dribsnius.
  • Kitame inde ištirpinti sviestą su cukrumi ant nedidelės kaitros.
  • Kelias minutes atvėsinti ir supilti į miltų mišinį. Kadangi man tešla gavosi ganėtinai trapi ir buvo sunku formuoti rutuliukus, įpyliau kelis šaukštus pieno.
  • Iš tešlos formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir sudėti į skardą paliekant 2-3 cm tarpus. Su šakute ar stiklinės dugnu rutuliukus paspausti ir taip suformuoti plokščius sausainius.
  • Kepti 15-20 minučių, arba kol sausainiai švelniai parus.
  • Iškepusius sausainius palikti pravėsti skardoje, o kai truputį sutvirtės – perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Eggless cooking

  1. Asta parašė:

    Žinok, Aušra, man labai reikėjo šiandien perskaityti šią mintį. Ačiū 🙂

    Ir sausainiai puikūs 🙂

  2. Aušra parašė:

    Aš tokių minčių fanatikė 🙂 Kartais tokios mintys tikrai labai padeda 🙂

  3. Jurga parašė:

    o koks mato vienetas yra „p.”?

  4. Aušra parašė:

    P. tai puodukas, kurio talpa 240ml.

  5. Hot Tub parašė:

    I have several recipes for oatmeal cookies but not this one of many give it a try thank you for posting

  6. k cup brewer parašė:

    Just tried this recipe and it tastes great.

    Only thing I did was add some extra sugar. I got a sweet tooth 🙂

    Jim
    k cup brewer

  7. Will parašė:

    My favourite ingredient in the recipe is coconut. It brings out a sublime aroma when the cookies are taken out from the oven.

  8. Simona parašė:

    Kas blogiausia, negaliu sustoti jų kepusi, o kaip Aušra sakei, kas geriausia, kad dėl to aplink tik daug laimingų veidų 🙂 Ir namie, ir pas kolegas ant ofiso stalų- visada yra ko paskanauti 🙂

    Tai vieni iš tų- kuriuos kartą paragavus, negali sustoti!!
    Vertinimas 10 balų su + !!!

  9. Aušra parašė:

    wow kokie atsiliepimai 🙂 Ką dabar reikės ieškoti pyrago, kuris visus pavergtų? 😀

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Tokio populiarumo nesitikėjau 🙂 Norėjau tik iškepti sausainių 🙂 O netikėtai darbe bendradarbė užklausė jų recepto, o vyrukas (kitas ragautojas) irgi net kelis kartus paminėjo, jog sausainiai labai geri 🙂 ir ko gi man daugiau norėti? Tik pasiūlyti išsikepti ir kitiems.