Menu

Avižiniai kokosiniai sausainiai

  • Avižiniai kokosiniai sausainiai
  • Details
  • 9 Comments
  • Related Items
Avižiniai kokosiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau „tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų. Netikėtai užpuolusios alergijos neaišku kam ir šiaip mediciniškai visai ne alergijos, tiek prikankino kad į viską pradedu žiūrėti naujomis akimis ir su atsargumu. Bet kaip bebūtų – gyvenimas gražus! Parašiau ir pati galvoju, ko aš čia taip… Juk laukia žiauri darbo savaitė, artėja vaikų gimtadieniai (ne tik maniškių). Ai, bet vis tiek – nepasiduodu toms blogoms mintims. Gal padeda vakar perskaityta mintis – „Viskas galų gale baigiasi gerai. Jei kažkas baigėsi blogai, vadinasi tai dar ne pabaiga”. Ir tuo šventai tikiu 🙂

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 20 sausainių
Kaloringumas: 112 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/8 a.š. druskos
  • 1 p. kokoso drožlių
  • 1 p. avižinių dribsnių
  • 1/2 p. sviesto
  • 1/2 p. cukraus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Dideliame inde prasijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Įmaišyti kokoso drožles ir avižinius dribsnius.
  • Kitame inde ištirpinti sviestą su cukrumi ant nedidelės kaitros.
  • Kelias minutes atvėsinti ir supilti į miltų mišinį. Kadangi man tešla gavosi ganėtinai trapi ir buvo sunku formuoti rutuliukus, įpyliau kelis šaukštus pieno.
  • Iš tešlos formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir sudėti į skardą paliekant 2-3 cm tarpus. Su šakute ar stiklinės dugnu rutuliukus paspausti ir taip suformuoti plokščius sausainius.
  • Kepti 15-20 minučių, arba kol sausainiai švelniai parus.
  • Iškepusius sausainius palikti pravėsti skardoje, o kai truputį sutvirtės – perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Eggless cooking

  1. Asta parašė:

    Žinok, Aušra, man labai reikėjo šiandien perskaityti šią mintį. Ačiū 🙂

    Ir sausainiai puikūs 🙂

  2. Aušra parašė:

    Aš tokių minčių fanatikė 🙂 Kartais tokios mintys tikrai labai padeda 🙂

  3. Jurga parašė:

    o koks mato vienetas yra „p.”?

  4. Aušra parašė:

    P. tai puodukas, kurio talpa 240ml.

  5. Hot Tub parašė:

    I have several recipes for oatmeal cookies but not this one of many give it a try thank you for posting

  6. k cup brewer parašė:

    Just tried this recipe and it tastes great.

    Only thing I did was add some extra sugar. I got a sweet tooth 🙂

    Jim
    k cup brewer

  7. Will parašė:

    My favourite ingredient in the recipe is coconut. It brings out a sublime aroma when the cookies are taken out from the oven.

  8. Simona parašė:

    Kas blogiausia, negaliu sustoti jų kepusi, o kaip Aušra sakei, kas geriausia, kad dėl to aplink tik daug laimingų veidų 🙂 Ir namie, ir pas kolegas ant ofiso stalų- visada yra ko paskanauti 🙂

    Tai vieni iš tų- kuriuos kartą paragavus, negali sustoti!!
    Vertinimas 10 balų su + !!!

  9. Aušra parašė:

    wow kokie atsiliepimai 🙂 Ką dabar reikės ieškoti pyrago, kuris visus pavergtų? 😀

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Pirmą dieną sausainiai maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Avižiniai sausainiai su pabarstukais

Avižiniai sausainiai su pabarstukais

Autorius: Aušra Data: 2020-05-14 Karantinas gerai tuo, kad surandi laiko iškraustyti net giliausius spintelių užkampius. Čia ir radau įvairių pabarstukų likučių. Tad pagalvojau, kad laikas jau būtų juos sunaudoti, kad neliūdėtų. Žurnale užmačiau avižinius sausainius …

Pynutė

Pynutė

Ši pynutė man labai skani. Kepiau ne vieną kartą ir net ne du. Paskutinį kartą kai kepiau, suminkiusi tešlą duonkepėje ją įdėjau lėtam kilimui į šaldytuvą. O kitą rytą atsikėlusi supyniau pynutę, pakildinau valandžiukę ir kepiau. Taip ką tik iškeptą duonytę skanavome jau per savaitgalio pusryčius.

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Super paprastučiai, galima sakyti dietiniai sausainiukai. Man labai patinka, nes ingredientų vos keli, o pasidaro ir iškepa labai greitai. 200 g varškės 1 st. avižinių dirbsnių 1 kiaušinis 2 v.š. cukraus (čia jau pagal kiekvieno …