Menu

Avižiniai kokosiniai sausainiai

  • Avižiniai kokosiniai sausainiai
  • Details
  • 9 Comments
  • Related Items
Avižiniai kokosiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau „tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų. Netikėtai užpuolusios alergijos neaišku kam ir šiaip mediciniškai visai ne alergijos, tiek prikankino kad į viską pradedu žiūrėti naujomis akimis ir su atsargumu. Bet kaip bebūtų – gyvenimas gražus! Parašiau ir pati galvoju, ko aš čia taip… Juk laukia žiauri darbo savaitė, artėja vaikų gimtadieniai (ne tik maniškių). Ai, bet vis tiek – nepasiduodu toms blogoms mintims. Gal padeda vakar perskaityta mintis – „Viskas galų gale baigiasi gerai. Jei kažkas baigėsi blogai, vadinasi tai dar ne pabaiga”. Ir tuo šventai tikiu 🙂

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 20 sausainių
Kaloringumas: 112 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/8 a.š. druskos
  • 1 p. kokoso drožlių
  • 1 p. avižinių dribsnių
  • 1/2 p. sviesto
  • 1/2 p. cukraus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Dideliame inde prasijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Įmaišyti kokoso drožles ir avižinius dribsnius.
  • Kitame inde ištirpinti sviestą su cukrumi ant nedidelės kaitros.
  • Kelias minutes atvėsinti ir supilti į miltų mišinį. Kadangi man tešla gavosi ganėtinai trapi ir buvo sunku formuoti rutuliukus, įpyliau kelis šaukštus pieno.
  • Iš tešlos formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir sudėti į skardą paliekant 2-3 cm tarpus. Su šakute ar stiklinės dugnu rutuliukus paspausti ir taip suformuoti plokščius sausainius.
  • Kepti 15-20 minučių, arba kol sausainiai švelniai parus.
  • Iškepusius sausainius palikti pravėsti skardoje, o kai truputį sutvirtės – perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Eggless cooking

  1. Asta parašė:

    Žinok, Aušra, man labai reikėjo šiandien perskaityti šią mintį. Ačiū 🙂

    Ir sausainiai puikūs 🙂

  2. Aušra parašė:

    Aš tokių minčių fanatikė 🙂 Kartais tokios mintys tikrai labai padeda 🙂

  3. Jurga parašė:

    o koks mato vienetas yra „p.”?

  4. Aušra parašė:

    P. tai puodukas, kurio talpa 240ml.

  5. Hot Tub parašė:

    I have several recipes for oatmeal cookies but not this one of many give it a try thank you for posting

  6. k cup brewer parašė:

    Just tried this recipe and it tastes great.

    Only thing I did was add some extra sugar. I got a sweet tooth 🙂

    Jim
    k cup brewer

  7. Will parašė:

    My favourite ingredient in the recipe is coconut. It brings out a sublime aroma when the cookies are taken out from the oven.

  8. Simona parašė:

    Kas blogiausia, negaliu sustoti jų kepusi, o kaip Aušra sakei, kas geriausia, kad dėl to aplink tik daug laimingų veidų 🙂 Ir namie, ir pas kolegas ant ofiso stalų- visada yra ko paskanauti 🙂

    Tai vieni iš tų- kuriuos kartą paragavus, negali sustoti!!
    Vertinimas 10 balų su + !!!

  9. Aušra parašė:

    wow kokie atsiliepimai 🙂 Ką dabar reikės ieškoti pyrago, kuris visus pavergtų? 😀

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

Sausainiai Pelėdos

Sausainiai Pelėdos

Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux