Menu

Vyšnių pyragas su cinamonu

  • Vyšnių pyragas su cinamonu
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Vyšnių pyragas su cinamonu


Autorius: Aušra

Data:

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

Vyšnių pyragas su cinamonu

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 189 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 p. miltų
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/2 p. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 4 v.š. pieno
  • 100 g sviesto, lydyto
  • 200-350 g vyšnių be kauliukų (arba tiek, kad padengtų tešlą vienu sluoksniu)
  • Trupiniams:
  • 1/2 p. miltų
  • 1/4 a.š. cinamono
  • 2 v.š. cukraus
  • 25 g sviesto, šalto

Instrukcijos:

  • Miltus, cukrų ir cinamoną sumaišyti.
  • Supilti pieną, tirpintą sviestą, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  • Tešlą supilti į 24cm skersmens kepimo formą.
  • Ant viršaus suberti vyšnias ir šiek tiek jas įspausti į tešlą.
  • Trupiniams skirtus produktus sumaišyti blenderyje iki trupinių.
  • Jais apibarstyti vyšnias ir kepti apie pusvalandį iki 175°C įkaitintoje orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gaminkime.lt

  1. Neringa says:

    Ar nereikia niekur kepimo miltelių? 🙂

  2. Aušra says:

    Tiesą pasakius tai aš įdėjau pusę šaukštelio kepimo miltelių 🙂 Bet kaip ant tokio kiekio čia tik simboliškai 🙂 Sakiau kitą kartą nedėsiu, todėl ir nerašiau.

  3. Skaitytoja says:

    Išbandžiau, labai, labai skanus pyragas, nes neturėjau kur dėti šaldytų vyšnių, o išėjo už gerą. Pagal receptą visko užtektinai. Dešimt balų

  4. Aušra says:

    Smagu, kad patiko 🙂 aš taip skubėjau pernykštes uogas sunaudoti, o paaiškėjo, jog šiais metais vyšnių galima sakyti nebus nes špokai užpuolė…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Kukuliai su obuoliais

Kukuliai su obuoliais

Greitai paruošiami kukuliukai su švelniu obuolių skoniu.

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux