Menu

Vyšnių pyragas su cinamonu

  • Vyšnių pyragas su cinamonu
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Vyšnių pyragas su cinamonu


Autorius: Aušra

Data:

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

Vyšnių pyragas su cinamonu

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 189 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 p. miltų
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/2 p. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 4 v.š. pieno
  • 100 g sviesto, lydyto
  • 200-350 g vyšnių be kauliukų (arba tiek, kad padengtų tešlą vienu sluoksniu)
  • Trupiniams:
  • 1/2 p. miltų
  • 1/4 a.š. cinamono
  • 2 v.š. cukraus
  • 25 g sviesto, šalto

Instrukcijos:

  • Miltus, cukrų ir cinamoną sumaišyti.
  • Supilti pieną, tirpintą sviestą, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  • Tešlą supilti į 24cm skersmens kepimo formą.
  • Ant viršaus suberti vyšnias ir šiek tiek jas įspausti į tešlą.
  • Trupiniams skirtus produktus sumaišyti blenderyje iki trupinių.
  • Jais apibarstyti vyšnias ir kepti apie pusvalandį iki 175°C įkaitintoje orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gaminkime.lt

  1. Neringa says:

    Ar nereikia niekur kepimo miltelių? 🙂

  2. Aušra says:

    Tiesą pasakius tai aš įdėjau pusę šaukštelio kepimo miltelių 🙂 Bet kaip ant tokio kiekio čia tik simboliškai 🙂 Sakiau kitą kartą nedėsiu, todėl ir nerašiau.

  3. Skaitytoja says:

    Išbandžiau, labai, labai skanus pyragas, nes neturėjau kur dėti šaldytų vyšnių, o išėjo už gerą. Pagal receptą visko užtektinai. Dešimt balų

  4. Aušra says:

    Smagu, kad patiko 🙂 aš taip skubėjau pernykštes uogas sunaudoti, o paaiškėjo, jog šiais metais vyšnių galima sakyti nebus nes špokai užpuolė…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Rageliai su feta

Rageliai su feta

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux