Menu

Vyšnių pyragas su cinamonu

  • Vyšnių pyragas su cinamonu
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Vyšnių pyragas su cinamonu


Autorius: Aušra

Data:

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

Vyšnių pyragas su cinamonu

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 189 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 p. miltų
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/2 p. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 4 v.š. pieno
  • 100 g sviesto, lydyto
  • 200-350 g vyšnių be kauliukų (arba tiek, kad padengtų tešlą vienu sluoksniu)
  • Trupiniams:
  • 1/2 p. miltų
  • 1/4 a.š. cinamono
  • 2 v.š. cukraus
  • 25 g sviesto, šalto

Instrukcijos:

  • Miltus, cukrų ir cinamoną sumaišyti.
  • Supilti pieną, tirpintą sviestą, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  • Tešlą supilti į 24cm skersmens kepimo formą.
  • Ant viršaus suberti vyšnias ir šiek tiek jas įspausti į tešlą.
  • Trupiniams skirtus produktus sumaišyti blenderyje iki trupinių.
  • Jais apibarstyti vyšnias ir kepti apie pusvalandį iki 175°C įkaitintoje orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gaminkime.lt

  1. Neringa says:

    Ar nereikia niekur kepimo miltelių? 🙂

  2. Aušra says:

    Tiesą pasakius tai aš įdėjau pusę šaukštelio kepimo miltelių 🙂 Bet kaip ant tokio kiekio čia tik simboliškai 🙂 Sakiau kitą kartą nedėsiu, todėl ir nerašiau.

  3. Skaitytoja says:

    Išbandžiau, labai, labai skanus pyragas, nes neturėjau kur dėti šaldytų vyšnių, o išėjo už gerą. Pagal receptą visko užtektinai. Dešimt balų

  4. Aušra says:

    Smagu, kad patiko 🙂 aš taip skubėjau pernykštes uogas sunaudoti, o paaiškėjo, jog šiais metais vyšnių galima sakyti nebus nes špokai užpuolė…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux