Menu

Vyšnių pyragas su cinamonu

  • Vyšnių pyragas su cinamonu
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Vyšnių pyragas su cinamonu


Autorius: Aušra

Data:

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

Vyšnių pyragas su cinamonu

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 189 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 p. miltų
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/2 p. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 4 v.š. pieno
  • 100 g sviesto, lydyto
  • 200-350 g vyšnių be kauliukų (arba tiek, kad padengtų tešlą vienu sluoksniu)
  • Trupiniams:
  • 1/2 p. miltų
  • 1/4 a.š. cinamono
  • 2 v.š. cukraus
  • 25 g sviesto, šalto

Instrukcijos:

  • Miltus, cukrų ir cinamoną sumaišyti.
  • Supilti pieną, tirpintą sviestą, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  • Tešlą supilti į 24cm skersmens kepimo formą.
  • Ant viršaus suberti vyšnias ir šiek tiek jas įspausti į tešlą.
  • Trupiniams skirtus produktus sumaišyti blenderyje iki trupinių.
  • Jais apibarstyti vyšnias ir kepti apie pusvalandį iki 175°C įkaitintoje orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gaminkime.lt

  1. Neringa parašė:

    Ar nereikia niekur kepimo miltelių? 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tiesą pasakius tai aš įdėjau pusę šaukštelio kepimo miltelių 🙂 Bet kaip ant tokio kiekio čia tik simboliškai 🙂 Sakiau kitą kartą nedėsiu, todėl ir nerašiau.

  3. Skaitytoja parašė:

    Išbandžiau, labai, labai skanus pyragas, nes neturėjau kur dėti šaldytų vyšnių, o išėjo už gerą. Pagal receptą visko užtektinai. Dešimt balų

  4. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 🙂 aš taip skubėjau pernykštes uogas sunaudoti, o paaiškėjo, jog šiais metais vyšnių galima sakyti nebus nes špokai užpuolė…

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.