Menu

Picos padas, ruoštas duonkepėje

  • Picos padas, ruoštas duonkepėje
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Picos padas, ruoštas duonkepėje


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Užtruksime:
Išeiga: 16 porcijų
Kaloringumas: 203 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 ml šilto vandens
  • 2 1/2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 1/2 a.š. druskos
  • 800 g miltų
  • 2 1/2 a.š. sausų mielių

Instrukcijos:

  • Sudėti visus produktus į duonkepės indą tokia tvarka, kaip jie yra išvardinti.
  • Įjungti tešlos minkymo programą ir laukti.
  • Išminkytą tešlą padalinti į norimo dydžio gabaliukus (mažai picai mes imam 100 g tešlos, o didelei – 300 g).
  • Vieną gabaliuką pasiliekame picai kepti, o kitus suvyniojame į foliją ir dedame į šaldiklį.
  • Skanaus!

Šaltinis: club-paneo


P.S. O čia kaip mes leidome šį savaitgalį 🙂 Tėvelis vaikams pasakojo kaip kūriami animaciniai filmukai, o kaip žinome geriausia mokytis tada, kai viską išbandai. Tad sukūrėme trumpą animacinį filmuką. Buvau maloniai nustebinta, nes vaikai netgi labai lengvai ištvėre daugiau nei valandos laiko fotografavimus. Taigi tikiuosi, jog mūsų bendri su vaikais projektai tik augs ir sudėtingės 🙂

  1. Asta says:

    vis žadu žadu panaudoti šią duonkepės funkciją ir kažkaip neprisiruošiu. gėda gėda. skaniai atrodo jūsų likučių pica 🙂
    ir vaikų savaitgalio užsiėmimas įspūdingas. aplodismentai tėčiui!

  2. Aušra says:

    Ta funkcija labai puiki 🙂 tikrai verta išbandyti. Kai ją išbandžiau, nuo to laiko beveik visada mielinę tešlą bandelėms ir picai ruošiu duonkepėje.

    O tėtis tikrai šaunuolis. Visus labai maloniai nustebino. Tikiuosi ir vaikams liks atsiminimai geri 🙂

  3. I. says:

    O druskos čia nėra per daug?

  4. Aušra says:

    Oi 🙂 viena raidė, o tiek daug pakeičia. Tikrai turi būti arbatiniai šaukšteliai. Tuoj pataisysiu…

  5. Laura says:

    Nesenai gavau duonekpę dovanų…tikra pasaka ir išsigelbėjimas nuo nuobodaus tešlos minkymo 😉

  6. Aušra says:

    Sveikinu su tikrai gera dovana 🙂 Kai įsigijau duonkepę, vis dažniau ir dažniau pas mus namuose pakvimpa mieliniai kepiniai. Nors jau turiu du metus, bet ji tikrai nedulka, o kartą į savaitę atidirba savo darbą 🙂 Tikiuosi ir pas tave taip bus – smagaus ir naudingo naudojimo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

Pyragas su rabarbarais

Pyragas su rabarbarais

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux