Menu

Picos padas, ruoštas duonkepėje

  • Picos padas, ruoštas duonkepėje
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Picos padas, ruoštas duonkepėje


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Užtruksime:
Išeiga: 16 porcijų
Kaloringumas: 203 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 ml šilto vandens
  • 2 1/2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 1/2 a.š. druskos
  • 800 g miltų
  • 2 1/2 a.š. sausų mielių

Instrukcijos:

  • Sudėti visus produktus į duonkepės indą tokia tvarka, kaip jie yra išvardinti.
  • Įjungti tešlos minkymo programą ir laukti.
  • Išminkytą tešlą padalinti į norimo dydžio gabaliukus (mažai picai mes imam 100 g tešlos, o didelei – 300 g).
  • Vieną gabaliuką pasiliekame picai kepti, o kitus suvyniojame į foliją ir dedame į šaldiklį.
  • Skanaus!

Šaltinis: club-paneo


P.S. O čia kaip mes leidome šį savaitgalį 🙂 Tėvelis vaikams pasakojo kaip kūriami animaciniai filmukai, o kaip žinome geriausia mokytis tada, kai viską išbandai. Tad sukūrėme trumpą animacinį filmuką. Buvau maloniai nustebinta, nes vaikai netgi labai lengvai ištvėre daugiau nei valandos laiko fotografavimus. Taigi tikiuosi, jog mūsų bendri su vaikais projektai tik augs ir sudėtingės 🙂

  1. Asta says:

    vis žadu žadu panaudoti šią duonkepės funkciją ir kažkaip neprisiruošiu. gėda gėda. skaniai atrodo jūsų likučių pica 🙂
    ir vaikų savaitgalio užsiėmimas įspūdingas. aplodismentai tėčiui!

  2. Aušra says:

    Ta funkcija labai puiki 🙂 tikrai verta išbandyti. Kai ją išbandžiau, nuo to laiko beveik visada mielinę tešlą bandelėms ir picai ruošiu duonkepėje.

    O tėtis tikrai šaunuolis. Visus labai maloniai nustebino. Tikiuosi ir vaikams liks atsiminimai geri 🙂

  3. I. says:

    O druskos čia nėra per daug?

  4. Aušra says:

    Oi 🙂 viena raidė, o tiek daug pakeičia. Tikrai turi būti arbatiniai šaukšteliai. Tuoj pataisysiu…

  5. Laura says:

    Nesenai gavau duonekpę dovanų…tikra pasaka ir išsigelbėjimas nuo nuobodaus tešlos minkymo 😉

  6. Aušra says:

    Sveikinu su tikrai gera dovana 🙂 Kai įsigijau duonkepę, vis dažniau ir dažniau pas mus namuose pakvimpa mieliniai kepiniai. Nors jau turiu du metus, bet ji tikrai nedulka, o kartą į savaitę atidirba savo darbą 🙂 Tikiuosi ir pas tave taip bus – smagaus ir naudingo naudojimo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.