Menu

Picos padas, ruoštas duonkepėje

  • Picos padas, ruoštas duonkepėje
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Picos padas, ruoštas duonkepėje


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Užtruksime:
Išeiga: 16 porcijų
Kaloringumas: 203 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 ml šilto vandens
  • 2 1/2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 1/2 a.š. druskos
  • 800 g miltų
  • 2 1/2 a.š. sausų mielių

Instrukcijos:

  • Sudėti visus produktus į duonkepės indą tokia tvarka, kaip jie yra išvardinti.
  • Įjungti tešlos minkymo programą ir laukti.
  • Išminkytą tešlą padalinti į norimo dydžio gabaliukus (mažai picai mes imam 100 g tešlos, o didelei – 300 g).
  • Vieną gabaliuką pasiliekame picai kepti, o kitus suvyniojame į foliją ir dedame į šaldiklį.
  • Skanaus!

Šaltinis: club-paneo


P.S. O čia kaip mes leidome šį savaitgalį 🙂 Tėvelis vaikams pasakojo kaip kūriami animaciniai filmukai, o kaip žinome geriausia mokytis tada, kai viską išbandai. Tad sukūrėme trumpą animacinį filmuką. Buvau maloniai nustebinta, nes vaikai netgi labai lengvai ištvėre daugiau nei valandos laiko fotografavimus. Taigi tikiuosi, jog mūsų bendri su vaikais projektai tik augs ir sudėtingės 🙂

  1. Asta says:

    vis žadu žadu panaudoti šią duonkepės funkciją ir kažkaip neprisiruošiu. gėda gėda. skaniai atrodo jūsų likučių pica 🙂
    ir vaikų savaitgalio užsiėmimas įspūdingas. aplodismentai tėčiui!

  2. Aušra says:

    Ta funkcija labai puiki 🙂 tikrai verta išbandyti. Kai ją išbandžiau, nuo to laiko beveik visada mielinę tešlą bandelėms ir picai ruošiu duonkepėje.

    O tėtis tikrai šaunuolis. Visus labai maloniai nustebino. Tikiuosi ir vaikams liks atsiminimai geri 🙂

  3. I. says:

    O druskos čia nėra per daug?

  4. Aušra says:

    Oi 🙂 viena raidė, o tiek daug pakeičia. Tikrai turi būti arbatiniai šaukšteliai. Tuoj pataisysiu…

  5. Laura says:

    Nesenai gavau duonekpę dovanų…tikra pasaka ir išsigelbėjimas nuo nuobodaus tešlos minkymo 😉

  6. Aušra says:

    Sveikinu su tikrai gera dovana 🙂 Kai įsigijau duonkepę, vis dažniau ir dažniau pas mus namuose pakvimpa mieliniai kepiniai. Nors jau turiu du metus, bet ji tikrai nedulka, o kartą į savaitę atidirba savo darbą 🙂 Tikiuosi ir pas tave taip bus – smagaus ir naudingo naudojimo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Baziniai biskočiai

Baziniai biskočiai

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Tiesiog skanūs blynai

Tiesiog skanūs blynai

Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux