Menu

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

  • Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai


Autorius: Aušra

Data:

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Užtruksime:
Išeiga: 30-35 kibinai

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 1 kg miltų
  • 450 g sviesto arba margarino
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g grietinės (30% riebumo)
  • druskos
  • Įdarui:
  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 3 svogūnai
  • 50 g sviesto arba margarino
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • šlakelio šalto virinto vandens

Instrukcijos:

  • Į miltus suberti kubeliais supjaustytą sviestą. Gerai sutrinti sviestą į miltus, kad gautųsi trupiniai.
  • Įmušti tris kiaušinius ir ketvirto kiaušinio baltymą į tešlą, sudėti grietinę, druską ir viską gerai išmaišyti.
  • Tešlą dėti į šaldytuvą.
  • Kol tešla vėsta, pasiruošti įdarą. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  • Sudėti supjaustytus svogūnus, sviestą, priekonius, šlakelį vandens ir viską gerai išmaišyti.
  • Tešlą išsitraukti iš šaldytuvo, padalinti į 30-35 kamuoliukų (mano vienetas kamuoliukas svėrė apie 50 g).
  • Iš tešlos kamuoliukų iškočioti nedidelius lakštus, į juos dėti įdaro ir užspausti kraštus (kaip tai padaryti, puikiai parodyta šio recepto šaltinyje).
  • Paruoštus kibinus dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepti likusiu kiaušinio tryniu, sumaišytu su šlakeliu vandens.
  • Kepti 200°C orkaitėje apie 30-35 minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: Pavaryk!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau “tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų.

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Mielinis krepšelis

Mielinis krepšelis

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux