Menu

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

  • Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai


Autorius: Aušra

Data:

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Užtruksime:
Išeiga: 30-35 kibinai

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 1 kg miltų
  • 450 g sviesto arba margarino
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g grietinės (30% riebumo)
  • druskos
  • Įdarui:
  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 3 svogūnai
  • 50 g sviesto arba margarino
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • šlakelio šalto virinto vandens

Instrukcijos:

  • Į miltus suberti kubeliais supjaustytą sviestą. Gerai sutrinti sviestą į miltus, kad gautųsi trupiniai.
  • Įmušti tris kiaušinius ir ketvirto kiaušinio baltymą į tešlą, sudėti grietinę, druską ir viską gerai išmaišyti.
  • Tešlą dėti į šaldytuvą.
  • Kol tešla vėsta, pasiruošti įdarą. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  • Sudėti supjaustytus svogūnus, sviestą, priekonius, šlakelį vandens ir viską gerai išmaišyti.
  • Tešlą išsitraukti iš šaldytuvo, padalinti į 30-35 kamuoliukų (mano vienetas kamuoliukas svėrė apie 50 g).
  • Iš tešlos kamuoliukų iškočioti nedidelius lakštus, į juos dėti įdaro ir užspausti kraštus (kaip tai padaryti, puikiai parodyta šio recepto šaltinyje).
  • Paruoštus kibinus dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepti likusiu kiaušinio tryniu, sumaišytu su šlakeliu vandens.
  • Kepti 200°C orkaitėje apie 30-35 minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: Pavaryk!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Pristatu mūsų šeimos favoritą. Net nežinau kuo tiksliai jis mus pakerėjo, tačiau valgo apsilaižydami ne tik suaugę, bet ir vaikai. Jei pitų nedaryti patiems, o pirkti ir tik pašildyti, tai būtų itin greita vakarienė. Tačiau namuose keptos pitos man vis tiek bus skanesnės nei pirktinės, tad verta pažaisti su tešla truputį. Bandžiau kelis pitų variantus, bet šios man itin patiko, nes pavyko puikiai iš pirmo karto.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux