Menu

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

  • Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai


Autorius: Aušra

Data:

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Užtruksime:
Išeiga: 30-35 kibinai

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 1 kg miltų
  • 450 g sviesto arba margarino
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g grietinės (30% riebumo)
  • druskos
  • Įdarui:
  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 3 svogūnai
  • 50 g sviesto arba margarino
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • šlakelio šalto virinto vandens

Instrukcijos:

  • Į miltus suberti kubeliais supjaustytą sviestą. Gerai sutrinti sviestą į miltus, kad gautųsi trupiniai.
  • Įmušti tris kiaušinius ir ketvirto kiaušinio baltymą į tešlą, sudėti grietinę, druską ir viską gerai išmaišyti.
  • Tešlą dėti į šaldytuvą.
  • Kol tešla vėsta, pasiruošti įdarą. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  • Sudėti supjaustytus svogūnus, sviestą, priekonius, šlakelį vandens ir viską gerai išmaišyti.
  • Tešlą išsitraukti iš šaldytuvo, padalinti į 30-35 kamuoliukų (mano vienetas kamuoliukas svėrė apie 50 g).
  • Iš tešlos kamuoliukų iškočioti nedidelius lakštus, į juos dėti įdaro ir užspausti kraštus (kaip tai padaryti, puikiai parodyta šio recepto šaltinyje).
  • Paruoštus kibinus dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepti likusiu kiaušinio tryniu, sumaišytu su šlakeliu vandens.
  • Kepti 200°C orkaitėje apie 30-35 minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: Pavaryk!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Autorius: Aušra Data: 2014-04-08 Troškinukas yra labai paprastas ir kasdieniškas. O pitos – čia patiekalo turbinimas 🙂 Bet jos tikrai nėra būtinos. Tiesiog jas mes taip mėgstam, kad kartais pasistengiu dėl saviškių. Tik kitą kartą …

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Autorius: Aušra Data: 2022-05-22 Kai išsirenki eksperimentui receptą, kuris tau atrodo keistai, nesitiki nieko daug. Gal dėl to, kai pavyksta pagaminti kažką skanaus, labai džiugina. Taip ir su šiomis bandelėmis. Tešla atrodė kiek keista, nes …