Menu

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

  • Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai


Autorius: Aušra

Data:

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Užtruksime:
Išeiga: 30-35 kibinai

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 1 kg miltų
  • 450 g sviesto arba margarino
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g grietinės (30% riebumo)
  • druskos
  • Įdarui:
  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 3 svogūnai
  • 50 g sviesto arba margarino
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • šlakelio šalto virinto vandens

Instrukcijos:

  • Į miltus suberti kubeliais supjaustytą sviestą. Gerai sutrinti sviestą į miltus, kad gautųsi trupiniai.
  • Įmušti tris kiaušinius ir ketvirto kiaušinio baltymą į tešlą, sudėti grietinę, druską ir viską gerai išmaišyti.
  • Tešlą dėti į šaldytuvą.
  • Kol tešla vėsta, pasiruošti įdarą. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  • Sudėti supjaustytus svogūnus, sviestą, priekonius, šlakelį vandens ir viską gerai išmaišyti.
  • Tešlą išsitraukti iš šaldytuvo, padalinti į 30-35 kamuoliukų (mano vienetas kamuoliukas svėrė apie 50 g).
  • Iš tešlos kamuoliukų iškočioti nedidelius lakštus, į juos dėti įdaro ir užspausti kraštus (kaip tai padaryti, puikiai parodyta šio recepto šaltinyje).
  • Paruoštus kibinus dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepti likusiu kiaušinio tryniu, sumaišytu su šlakeliu vandens.
  • Kepti 200°C orkaitėje apie 30-35 minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: Pavaryk!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux