Menu

Baziniai biskočiai

  • Baziniai biskočiai
  • Baziniai biskočiai
  • Baziniai biskočiai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Baziniai biskočiai


Autorius: Aušra

Data:

Vieną kartą gerdamos popietinę kavą/arbatą su bendradarbe kalbėjom apie skanumynus ir kalba pakrypo apie biskočius. O aš apie juos tuo metu buvau dar tik daug skaičiusi ir mačiusi, o pati išbandžiusi nebuvau. Tad bendradarbei prižadėjau, kad kitą kartą kai susitiksim (o mes susitinkam tik kartą į savaitę), būtinai atvešiu biskočių.

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Baziniai biskočiai

Užtruksime:
Išeiga: 40 vnt.
Kaloringumas: 86 kcal / 1 vnt.

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 3 1/4 p. miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 p. aliejaus
  • 1 p. cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Dideliame inde sumaišyti miltus ir kepimo miltelius. Kitame inde sumaišyti aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Supilti skystą mišinį į miltus ir gerai išmaišyti, turi gautis ganėtinai lipti tešla. Tešlą padalinti į dvi dalis ir kepimo skardoje suformuoti du pailgus kepalėlius, per visą kepimo skardą. Juos lengvai paspausti. Kepti kol švelniai pagels ir bus tvirti, apie 25-30 minučių.
  • Kepalėliams leisti lengvai atvėsti, apie pusę valandos. Tada supjaustyti apie 1cm storio riekutėmis. Jas sudėti ant kepimo skartos. Vėl kepti apie 10 minučių, kol švelniai pradės ruduoti kraštai. Viduryje kepimo apversti riekutes.
  • Leisti pilnai atvėsti, tada galima puošti arba tiesiog sudėti į sandarų indą. Galima saugoti iki 2 savaičių.
  • Pasimėgaukite su puodeliu arbatos!

Šaltinis: delicious inspiration

  1. Odeta says:

    Labai neprastai atrodo tie Tavo baziniai biskočiai:))) Aš dar nedrįstu jų kepti, nors jau karts nuo karto vieną kitą saldumyną susuku:) O jeigu čia dar įmaišyčiau riešutų ar razinų, jie tada dar visai nebaziniai gautūsi? Ar tada ką nors specialaus reikėtų padaryti?

  2. Indre says:

    100 metų nekepiau jų 🙂 reiktų vėl kada prisiruošt 🙂

  3. Aušra says:

    Odeta, tikrai verta pabandyti ir ne taip sudėtinga ar laiko atima kiek įsivaizdavau pradžioje. Manau drąsiai gali įmaišyti kažką pagal fantaziją ir į šią tešlą. Tada biskočiai bus jau ne baziniai, bet Tavo 🙂

    Indre, kai kam šie skanėstai buvo atrasti prieš 100 metų 🙂 O man tik visai neseniai. Bet pakartoti primirštą gerą skanėstą visada verta 😉

  4. Julija says:

    Aš biskočius išbandžiau pirmąkart prieš kelias dienas. Super lengva juos gaminti. Receptas buvo iš žurnalo “Virtuvė Nuo…Iki…” 50 numerio. ŽIAURIAI patiko, kitąkart dvigubą normą kepsiu 😀 Rekomenduoju.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Sausainiai Šuniukai

Sausainiai Šuniukai

Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti šiuos dailius šuniukus. Dukra vis prašė ko nors, kuo galėtų pavaišinti savo grupės vaikus, tad mama nedelsiant pasiraitojo rankoves ir kibo į darbą ? O darbas buvo tikras malonumas. Na žinoma, kiek imlus laikui, bet šuniukai tikrai to verti.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux