Menu

Baziniai biskočiai

  • Baziniai biskočiai
  • Baziniai biskočiai
  • Baziniai biskočiai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Baziniai biskočiai


Autorius: Aušra

Data:

Vieną kartą gerdamos popietinę kavą/arbatą su bendradarbe kalbėjom apie skanumynus ir kalba pakrypo apie biskočius. O aš apie juos tuo metu buvau dar tik daug skaičiusi ir mačiusi, o pati išbandžiusi nebuvau. Tad bendradarbei prižadėjau, kad kitą kartą kai susitiksim (o mes susitinkam tik kartą į savaitę), būtinai atvešiu biskočių.

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Baziniai biskočiai

Užtruksime:
Išeiga: 40 vnt.
Kaloringumas: 86 kcal / 1 vnt.

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 3 1/4 p. miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 p. aliejaus
  • 1 p. cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Dideliame inde sumaišyti miltus ir kepimo miltelius. Kitame inde sumaišyti aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Supilti skystą mišinį į miltus ir gerai išmaišyti, turi gautis ganėtinai lipti tešla. Tešlą padalinti į dvi dalis ir kepimo skardoje suformuoti du pailgus kepalėlius, per visą kepimo skardą. Juos lengvai paspausti. Kepti kol švelniai pagels ir bus tvirti, apie 25-30 minučių.
  • Kepalėliams leisti lengvai atvėsti, apie pusę valandos. Tada supjaustyti apie 1cm storio riekutėmis. Jas sudėti ant kepimo skartos. Vėl kepti apie 10 minučių, kol švelniai pradės ruduoti kraštai. Viduryje kepimo apversti riekutes.
  • Leisti pilnai atvėsti, tada galima puošti arba tiesiog sudėti į sandarų indą. Galima saugoti iki 2 savaičių.
  • Pasimėgaukite su puodeliu arbatos!

Šaltinis: delicious inspiration

  1. Odeta parašė:

    Labai neprastai atrodo tie Tavo baziniai biskočiai:))) Aš dar nedrįstu jų kepti, nors jau karts nuo karto vieną kitą saldumyną susuku:) O jeigu čia dar įmaišyčiau riešutų ar razinų, jie tada dar visai nebaziniai gautūsi? Ar tada ką nors specialaus reikėtų padaryti?

  2. Indre parašė:

    100 metų nekepiau jų 🙂 reiktų vėl kada prisiruošt 🙂

  3. Aušra parašė:

    Odeta, tikrai verta pabandyti ir ne taip sudėtinga ar laiko atima kiek įsivaizdavau pradžioje. Manau drąsiai gali įmaišyti kažką pagal fantaziją ir į šią tešlą. Tada biskočiai bus jau ne baziniai, bet Tavo 🙂

    Indre, kai kam šie skanėstai buvo atrasti prieš 100 metų 🙂 O man tik visai neseniai. Bet pakartoti primirštą gerą skanėstą visada verta 😉

  4. Julija parašė:

    Aš biskočius išbandžiau pirmąkart prieš kelias dienas. Super lengva juos gaminti. Receptas buvo iš žurnalo „Virtuvė Nuo…Iki…” 50 numerio. ŽIAURIAI patiko, kitąkart dvigubą normą kepsiu 😀 Rekomenduoju.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius: Aušra Data: 2020-09-08 Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog …

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂

Tiesiog skanūs blynai

Tiesiog skanūs blynai

Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Overnijos ruginė duona

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux