Menu

Baziniai biskočiai

  • Baziniai biskočiai
  • Baziniai biskočiai
  • Baziniai biskočiai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Baziniai biskočiai


Autorius: Aušra

Data:

Vieną kartą gerdamos popietinę kavą/arbatą su bendradarbe kalbėjom apie skanumynus ir kalba pakrypo apie biskočius. O aš apie juos tuo metu buvau dar tik daug skaičiusi ir mačiusi, o pati išbandžiusi nebuvau. Tad bendradarbei prižadėjau, kad kitą kartą kai susitiksim (o mes susitinkam tik kartą į savaitę), būtinai atvešiu biskočių.

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Baziniai biskočiai

Užtruksime:
Išeiga: 40 vnt.
Kaloringumas: 86 kcal / 1 vnt.

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 3 1/4 p. miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 p. aliejaus
  • 1 p. cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Dideliame inde sumaišyti miltus ir kepimo miltelius. Kitame inde sumaišyti aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Supilti skystą mišinį į miltus ir gerai išmaišyti, turi gautis ganėtinai lipti tešla. Tešlą padalinti į dvi dalis ir kepimo skardoje suformuoti du pailgus kepalėlius, per visą kepimo skardą. Juos lengvai paspausti. Kepti kol švelniai pagels ir bus tvirti, apie 25-30 minučių.
  • Kepalėliams leisti lengvai atvėsti, apie pusę valandos. Tada supjaustyti apie 1cm storio riekutėmis. Jas sudėti ant kepimo skartos. Vėl kepti apie 10 minučių, kol švelniai pradės ruduoti kraštai. Viduryje kepimo apversti riekutes.
  • Leisti pilnai atvėsti, tada galima puošti arba tiesiog sudėti į sandarų indą. Galima saugoti iki 2 savaičių.
  • Pasimėgaukite su puodeliu arbatos!

Šaltinis: delicious inspiration

  1. Odeta says:

    Labai neprastai atrodo tie Tavo baziniai biskočiai:))) Aš dar nedrįstu jų kepti, nors jau karts nuo karto vieną kitą saldumyną susuku:) O jeigu čia dar įmaišyčiau riešutų ar razinų, jie tada dar visai nebaziniai gautūsi? Ar tada ką nors specialaus reikėtų padaryti?

  2. Indre says:

    100 metų nekepiau jų 🙂 reiktų vėl kada prisiruošt 🙂

  3. Aušra says:

    Odeta, tikrai verta pabandyti ir ne taip sudėtinga ar laiko atima kiek įsivaizdavau pradžioje. Manau drąsiai gali įmaišyti kažką pagal fantaziją ir į šią tešlą. Tada biskočiai bus jau ne baziniai, bet Tavo 🙂

    Indre, kai kam šie skanėstai buvo atrasti prieš 100 metų 🙂 O man tik visai neseniai. Bet pakartoti primirštą gerą skanėstą visada verta 😉

  4. Julija says:

    Aš biskočius išbandžiau pirmąkart prieš kelias dienas. Super lengva juos gaminti. Receptas buvo iš žurnalo “Virtuvė Nuo…Iki…” 50 numerio. ŽIAURIAI patiko, kitąkart dvigubą normą kepsiu 😀 Rekomenduoju.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux