Menu

Dribsnių sausainiai

  • Dribsnių sausainiai
  • Details
  • 9 Comments
  • Related Items
Dribsnių sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia idealiausias variantas, bet tikrai geras – sausainiai nėra labai saldūs, nėra labai trapūs, bet lengvai lūžta, na ir svarbiausia, kad kai mano mažius valgo juos nereikia su semtuvėliu lakstyti paskui ir semti trupinius 🙂

Dribsnių sausainiai

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 100 g dribsnių (avižinių, keturių grūdų ar pan.)
  • 200 g miltų
  • 1/2 st. cukraus
  • 100 g margarino arba sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Instrukcijos:

  • Margariną ištrinti su cukrumi, įmaišyti kiaušinius.
  • Suberti dribsnius, miltus bei kepimo miltelius ir išminkyti.
  • Jei tešla per kieta, pridėti truputį grietinės ar rūgusio pieno.
  • Tešlą plonai iškočioti, išpjaustyti skritulėlius ir kepti karštoje orkaitėje (aš kepu 200 laipsnių C temperatūroje), kol gražiai pagels.
  • Skanaus!

Šaltinis: nebežinomas

  1. Živilė parašė:

    Sakykit, o šitie sausainiai tinka 1,5 metų vaikui?

  2. Aušra parašė:

    Na kai šitas įrašas buvo įdėtas, mano mažajam buvo 1 metai ir 3 mėn. Jei vaikas kiaušiniams ar pieno produktams nealergiškas, tai šie sausainiai vaikui puikiai tinka 😉

  3. Jūratė parašė:

    Sudomino ir mane šie sausainiai, nes irgi jau nebeišsirausiu iš trupinių krūvos. 🙂 O jie lengvai kočiojasi ir gaminasi? Nes planuoju gaminti kartu su mažuoju „pagalbininku”, tai galvoju, ar jis galės būt tikru pagalbininku ar tik pagalbininku kabutėse… 😀

  4. Aušra parašė:

    Su tešla bėdų tikrai neturėjau, na bent jau nepamenu. Tik tiek, kad jei dribsniai labai stambūs, gali trukdyti gražiai išpjaustyti sausainius formelėmis. Aš tik paskutiniu metu su visais forminiais sausainiai kiek persistengiu ir iškočioju per plonai, tik tada atsiranda bėda perkelinėjant į skardą.

    Beje, savaitgalį planuoju su vaikais kepti sviestinius sausainius, kurių nereikia šaldyti, o kūryba būna iš rutuliukų ir pagaliukų 🙂 Su dukra jau išbandėme ir patiko žaisti,o paskui valgyti savo kūrinius. Tad planuoju savaitgalį pakartoti ir jau nufotografuoti. Tad tikiuosi užsuksite ir išbandysite savo namuose 🙂

  5. Jūratė parašė:

    Smulkesnių dribsnių nupirkau, gal dar pasmulkinsiu šiek tiek. Ir būtinai užsuksiu naujojo recepto. 😉 Ačiū.

  6. Aušra parašė:

    O aš lauksiu atsiliepimų, kaip jums pavyko šie sausainiai 🙂

  7. Jūratė parašė:

    O šitie sausainiai pavyko puikiai. Bet teko pridėti dar gerą saują miltų, nes kitaip tešla niekaip nuo pirštų neatsiklijavo. Tai prikepėm su mažiuku mašinyčių ir lėktuvėlių, kuriuos jis dabar skaniai triauškia. Ir netrupina. Beveik. 😀

  8. Aušra parašė:

    Smagu, kad jūsų mažiukai patiko sausainiai 🙂 O dėl tešlos – visuose receptuose visada reikia pasikliauti savo nuojauta. Nepamenu, kad man reikėtų papildomų miltų, bet negaliu jau pasakyti kokius miltus naudojau, nes naudoju labai jau įvairius – ką turiu po ranka ir paskui žiūriu pagal situaciją.

    O jei sausainiai netrupėtų nei truputį, manau jau jų negalima būtų pavadinti sausainiais 😀

  9. Jūratė parašė:

    Oi, žinoma, kad nebus taip, kad netrupėtų sausainiai. 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?