Menu

Dribsnių sausainiai

  • Dribsnių sausainiai
  • Details
  • 9 Comments
  • Related Items
Dribsnių sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia idealiausias variantas, bet tikrai geras – sausainiai nėra labai saldūs, nėra labai trapūs, bet lengvai lūžta, na ir svarbiausia, kad kai mano mažius valgo juos nereikia su semtuvėliu lakstyti paskui ir semti trupinius 🙂

Dribsnių sausainiai

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 100 g dribsnių (avižinių, keturių grūdų ar pan.)
  • 200 g miltų
  • 1/2 st. cukraus
  • 100 g margarino arba sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Instrukcijos:

  • Margariną ištrinti su cukrumi, įmaišyti kiaušinius.
  • Suberti dribsnius, miltus bei kepimo miltelius ir išminkyti.
  • Jei tešla per kieta, pridėti truputį grietinės ar rūgusio pieno.
  • Tešlą plonai iškočioti, išpjaustyti skritulėlius ir kepti karštoje orkaitėje (aš kepu 200 laipsnių C temperatūroje), kol gražiai pagels.
  • Skanaus!

Šaltinis: nebežinomas

  1. Živilė parašė:

    Sakykit, o šitie sausainiai tinka 1,5 metų vaikui?

  2. Aušra parašė:

    Na kai šitas įrašas buvo įdėtas, mano mažajam buvo 1 metai ir 3 mėn. Jei vaikas kiaušiniams ar pieno produktams nealergiškas, tai šie sausainiai vaikui puikiai tinka 😉

  3. Jūratė parašė:

    Sudomino ir mane šie sausainiai, nes irgi jau nebeišsirausiu iš trupinių krūvos. 🙂 O jie lengvai kočiojasi ir gaminasi? Nes planuoju gaminti kartu su mažuoju „pagalbininku”, tai galvoju, ar jis galės būt tikru pagalbininku ar tik pagalbininku kabutėse… 😀

  4. Aušra parašė:

    Su tešla bėdų tikrai neturėjau, na bent jau nepamenu. Tik tiek, kad jei dribsniai labai stambūs, gali trukdyti gražiai išpjaustyti sausainius formelėmis. Aš tik paskutiniu metu su visais forminiais sausainiai kiek persistengiu ir iškočioju per plonai, tik tada atsiranda bėda perkelinėjant į skardą.

    Beje, savaitgalį planuoju su vaikais kepti sviestinius sausainius, kurių nereikia šaldyti, o kūryba būna iš rutuliukų ir pagaliukų 🙂 Su dukra jau išbandėme ir patiko žaisti,o paskui valgyti savo kūrinius. Tad planuoju savaitgalį pakartoti ir jau nufotografuoti. Tad tikiuosi užsuksite ir išbandysite savo namuose 🙂

  5. Jūratė parašė:

    Smulkesnių dribsnių nupirkau, gal dar pasmulkinsiu šiek tiek. Ir būtinai užsuksiu naujojo recepto. 😉 Ačiū.

  6. Aušra parašė:

    O aš lauksiu atsiliepimų, kaip jums pavyko šie sausainiai 🙂

  7. Jūratė parašė:

    O šitie sausainiai pavyko puikiai. Bet teko pridėti dar gerą saują miltų, nes kitaip tešla niekaip nuo pirštų neatsiklijavo. Tai prikepėm su mažiuku mašinyčių ir lėktuvėlių, kuriuos jis dabar skaniai triauškia. Ir netrupina. Beveik. 😀

  8. Aušra parašė:

    Smagu, kad jūsų mažiukai patiko sausainiai 🙂 O dėl tešlos – visuose receptuose visada reikia pasikliauti savo nuojauta. Nepamenu, kad man reikėtų papildomų miltų, bet negaliu jau pasakyti kokius miltus naudojau, nes naudoju labai jau įvairius – ką turiu po ranka ir paskui žiūriu pagal situaciją.

    O jei sausainiai netrupėtų nei truputį, manau jau jų negalima būtų pavadinti sausainiais 😀

  9. Jūratė parašė:

    Oi, žinoma, kad nebus taip, kad netrupėtų sausainiai. 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Granola su medumi

Granola su medumi

Granola kvepianti medumi, tačiau traški ir užkrečianti kaip saulėgrąžos. Kiek gaminu, beveik pusę suvalgau be pieno, tiesiog vieną vietoj sausainukų. Vyras, kuris pritarė jog skanu, gal trečdalį irgi nejučiomis suvalgė, nors jam medaus ir nerekomenduojama. Tad kitą kartą prisižadėjau padaryti ne su medumi, o su auksiniu sirupu. Ir ji man skaniausia viena – be jokių priedų!

Sausainiai Šuniukai

Sausainiai Šuniukai

Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti šiuos dailius šuniukus. Dukra vis prašė ko nors, kuo galėtų pavaišinti savo grupės vaikus, tad mama nedelsiant pasiraitojo rankoves ir kibo į darbą ? O darbas buvo tikras malonumas. Na žinoma, kiek imlus laikui, bet šuniukai tikrai to verti.

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.