Menu

Dribsnių sausainiai

  • Dribsnių sausainiai
  • Details
  • 9 Comments
  • Related Items
Dribsnių sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia idealiausias variantas, bet tikrai geras – sausainiai nėra labai saldūs, nėra labai trapūs, bet lengvai lūžta, na ir svarbiausia, kad kai mano mažius valgo juos nereikia su semtuvėliu lakstyti paskui ir semti trupinius 🙂

Dribsnių sausainiai

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 100 g dribsnių (avižinių, keturių grūdų ar pan.)
  • 200 g miltų
  • 1/2 st. cukraus
  • 100 g margarino arba sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Instrukcijos:

  • Margariną ištrinti su cukrumi, įmaišyti kiaušinius.
  • Suberti dribsnius, miltus bei kepimo miltelius ir išminkyti.
  • Jei tešla per kieta, pridėti truputį grietinės ar rūgusio pieno.
  • Tešlą plonai iškočioti, išpjaustyti skritulėlius ir kepti karštoje orkaitėje (aš kepu 200 laipsnių C temperatūroje), kol gražiai pagels.
  • Skanaus!

Šaltinis: nebežinomas

  1. Živilė says:

    Sakykit, o šitie sausainiai tinka 1,5 metų vaikui?

  2. Aušra says:

    Na kai šitas įrašas buvo įdėtas, mano mažajam buvo 1 metai ir 3 mėn. Jei vaikas kiaušiniams ar pieno produktams nealergiškas, tai šie sausainiai vaikui puikiai tinka 😉

  3. Jūratė says:

    Sudomino ir mane šie sausainiai, nes irgi jau nebeišsirausiu iš trupinių krūvos. 🙂 O jie lengvai kočiojasi ir gaminasi? Nes planuoju gaminti kartu su mažuoju “pagalbininku”, tai galvoju, ar jis galės būt tikru pagalbininku ar tik pagalbininku kabutėse… 😀

  4. Aušra says:

    Su tešla bėdų tikrai neturėjau, na bent jau nepamenu. Tik tiek, kad jei dribsniai labai stambūs, gali trukdyti gražiai išpjaustyti sausainius formelėmis. Aš tik paskutiniu metu su visais forminiais sausainiai kiek persistengiu ir iškočioju per plonai, tik tada atsiranda bėda perkelinėjant į skardą.

    Beje, savaitgalį planuoju su vaikais kepti sviestinius sausainius, kurių nereikia šaldyti, o kūryba būna iš rutuliukų ir pagaliukų 🙂 Su dukra jau išbandėme ir patiko žaisti,o paskui valgyti savo kūrinius. Tad planuoju savaitgalį pakartoti ir jau nufotografuoti. Tad tikiuosi užsuksite ir išbandysite savo namuose 🙂

  5. Jūratė says:

    Smulkesnių dribsnių nupirkau, gal dar pasmulkinsiu šiek tiek. Ir būtinai užsuksiu naujojo recepto. 😉 Ačiū.

  6. Aušra says:

    O aš lauksiu atsiliepimų, kaip jums pavyko šie sausainiai 🙂

  7. Jūratė says:

    O šitie sausainiai pavyko puikiai. Bet teko pridėti dar gerą saują miltų, nes kitaip tešla niekaip nuo pirštų neatsiklijavo. Tai prikepėm su mažiuku mašinyčių ir lėktuvėlių, kuriuos jis dabar skaniai triauškia. Ir netrupina. Beveik. 😀

  8. Aušra says:

    Smagu, kad jūsų mažiukai patiko sausainiai 🙂 O dėl tešlos – visuose receptuose visada reikia pasikliauti savo nuojauta. Nepamenu, kad man reikėtų papildomų miltų, bet negaliu jau pasakyti kokius miltus naudojau, nes naudoju labai jau įvairius – ką turiu po ranka ir paskui žiūriu pagal situaciją.

    O jei sausainiai netrupėtų nei truputį, manau jau jų negalima būtų pavadinti sausainiais 😀

  9. Jūratė says:

    Oi, žinoma, kad nebus taip, kad netrupėtų sausainiai. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …

Overnijos ruginė duona

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik …

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux