Menu

Dribsnių sausainiai

  • Dribsnių sausainiai
  • Details
  • 9 Comments
  • Related Items
Dribsnių sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia idealiausias variantas, bet tikrai geras – sausainiai nėra labai saldūs, nėra labai trapūs, bet lengvai lūžta, na ir svarbiausia, kad kai mano mažius valgo juos nereikia su semtuvėliu lakstyti paskui ir semti trupinius 🙂

Dribsnių sausainiai

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 100 g dribsnių (avižinių, keturių grūdų ar pan.)
  • 200 g miltų
  • 1/2 st. cukraus
  • 100 g margarino arba sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Instrukcijos:

  • Margariną ištrinti su cukrumi, įmaišyti kiaušinius.
  • Suberti dribsnius, miltus bei kepimo miltelius ir išminkyti.
  • Jei tešla per kieta, pridėti truputį grietinės ar rūgusio pieno.
  • Tešlą plonai iškočioti, išpjaustyti skritulėlius ir kepti karštoje orkaitėje (aš kepu 200 laipsnių C temperatūroje), kol gražiai pagels.
  • Skanaus!

Šaltinis: nebežinomas

  1. Živilė says:

    Sakykit, o šitie sausainiai tinka 1,5 metų vaikui?

  2. Aušra says:

    Na kai šitas įrašas buvo įdėtas, mano mažajam buvo 1 metai ir 3 mėn. Jei vaikas kiaušiniams ar pieno produktams nealergiškas, tai šie sausainiai vaikui puikiai tinka 😉

  3. Jūratė says:

    Sudomino ir mane šie sausainiai, nes irgi jau nebeišsirausiu iš trupinių krūvos. 🙂 O jie lengvai kočiojasi ir gaminasi? Nes planuoju gaminti kartu su mažuoju “pagalbininku”, tai galvoju, ar jis galės būt tikru pagalbininku ar tik pagalbininku kabutėse… 😀

  4. Aušra says:

    Su tešla bėdų tikrai neturėjau, na bent jau nepamenu. Tik tiek, kad jei dribsniai labai stambūs, gali trukdyti gražiai išpjaustyti sausainius formelėmis. Aš tik paskutiniu metu su visais forminiais sausainiai kiek persistengiu ir iškočioju per plonai, tik tada atsiranda bėda perkelinėjant į skardą.

    Beje, savaitgalį planuoju su vaikais kepti sviestinius sausainius, kurių nereikia šaldyti, o kūryba būna iš rutuliukų ir pagaliukų 🙂 Su dukra jau išbandėme ir patiko žaisti,o paskui valgyti savo kūrinius. Tad planuoju savaitgalį pakartoti ir jau nufotografuoti. Tad tikiuosi užsuksite ir išbandysite savo namuose 🙂

  5. Jūratė says:

    Smulkesnių dribsnių nupirkau, gal dar pasmulkinsiu šiek tiek. Ir būtinai užsuksiu naujojo recepto. 😉 Ačiū.

  6. Aušra says:

    O aš lauksiu atsiliepimų, kaip jums pavyko šie sausainiai 🙂

  7. Jūratė says:

    O šitie sausainiai pavyko puikiai. Bet teko pridėti dar gerą saują miltų, nes kitaip tešla niekaip nuo pirštų neatsiklijavo. Tai prikepėm su mažiuku mašinyčių ir lėktuvėlių, kuriuos jis dabar skaniai triauškia. Ir netrupina. Beveik. 😀

  8. Aušra says:

    Smagu, kad jūsų mažiukai patiko sausainiai 🙂 O dėl tešlos – visuose receptuose visada reikia pasikliauti savo nuojauta. Nepamenu, kad man reikėtų papildomų miltų, bet negaliu jau pasakyti kokius miltus naudojau, nes naudoju labai jau įvairius – ką turiu po ranka ir paskui žiūriu pagal situaciją.

    O jei sausainiai netrupėtų nei truputį, manau jau jų negalima būtų pavadinti sausainiais 😀

  9. Jūratė says:

    Oi, žinoma, kad nebus taip, kad netrupėtų sausainiai. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Kukuliai su obuoliais

Kukuliai su obuoliais

Greitai paruošiami kukuliukai su švelniu obuolių skoniu.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux