Menu

Tortilijos

  • Tortilijos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tortilijos


Autorius: Aušra

Data:

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Tortilijos

Užtruksime:
Išeiga: 12vnt. 15cm skersmens tortilijos
Kaloringumas: 114 kcal / tortilija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 1/4 p. miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. druskos
  • 2 v.š. aliejaus
  • 3/4 p. pieno

Instrukcijos:

  • Pieną pakaitinti mikrobangėje ar ant viryklės, kol užvirs.
  • Visus sausus ingredientus sudėti į mikserio dubenį. Supilti aliejų. Viską truputį pamaišyti.
  • Lėtai supilti karštą pieną vis maišant, kol tešla atšoks nuo dubens sienelių. Maišyti tešlą 3-4 minutes, tada dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir dar truputį paminkyti.
  • Padalinti tešlą į 12 vienodo dydžio gabaliukus (kadangi mano keptuvė 26cm skerskems, aš dalinu į 8 dalis).
  • Kiekieną tešlos gabaliuką iškočioti į 15 cm dydžio apskritimą.
  • Kiekvieną tortiljos pusę kepti karštoje sausoje keptuvėje po 30 sekundžių, arba kol tortiljos pradeda gražiai ruduoti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keksas su vyšniomis

Keksas su vyšniomis

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux