Menu

Tortilijos

  • Tortilijos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tortilijos


Autorius: Aušra

Data:

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Tortilijos

Užtruksime:
Išeiga: 12vnt. 15cm skersmens tortilijos
Kaloringumas: 114 kcal / tortilija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 1/4 p. miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. druskos
  • 2 v.š. aliejaus
  • 3/4 p. pieno

Instrukcijos:

  • Pieną pakaitinti mikrobangėje ar ant viryklės, kol užvirs.
  • Visus sausus ingredientus sudėti į mikserio dubenį. Supilti aliejų. Viską truputį pamaišyti.
  • Lėtai supilti karštą pieną vis maišant, kol tešla atšoks nuo dubens sienelių. Maišyti tešlą 3-4 minutes, tada dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir dar truputį paminkyti.
  • Padalinti tešlą į 12 vienodo dydžio gabaliukus (kadangi mano keptuvė 26cm skerskems, aš dalinu į 8 dalis).
  • Kiekieną tešlos gabaliuką iškočioti į 15 cm dydžio apskritimą.
  • Kiekvieną tortiljos pusę kepti karštoje sausoje keptuvėje po 30 sekundžių, arba kol tortiljos pradeda gražiai ruduoti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.