Menu

Minkštas obuolių pyragas

  • Minkštas obuolių pyragas
  • Minkštas obuolių pyragas
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Minkštas obuolių pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Minkštas obuolių pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 289 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500-600 g obuolių
  • 2 a.š. cinamono
  • 200 g ir 1 v.š. cukraus
  • 50 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 tarkuota citrinos žievelė
  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml pieno
  • 300 g kvietinių miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Obuolius nulupti ir išvalyti, supjaustyti plonais griežinėliais. Sumaišyti su šaukštu cukraus ir cinamonu.
  • 26-28 cm atsidarančią kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais arba iškloti kepimo popieriumi.
  • Sviestą išsukti su likusiu cukrumi.
  • Po vieną palaipsniui įmušti kiaušinius.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir sudėti į sviesto masę.
  • Supilti pieną, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, išmaišyti.
  • Du trečdalius tešlos sudėti į formą, ant viršaus sudėti obuolius, po to sudėti likusią tešlą.
  • Kepti 45-55 minutes.
  • Patiekti šiltą ar atvėsusį su ledais ar kokiu padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Receptai kasdienai ir vakarėliams (Ekspress leidyba, 2008)

  1. Asta says:

    Drėgni obuolių pyragai pas mus namuose visada labai laukiami. Maniškio jie patys mėgstamiausi, bet būtiniausiai drėgni drėgni 🙂

  2. Aušra says:

    Tai dėl to nusprendžiau, kad man visada prie pyragų reikia kokio padažo turėti 🙂 Nes vyras nemėgsta pyragų, o va su padažu apsilaižydamas kirto 🙂

  3. Rita says:

    Atsiprasau, o kur lietuviskas recepto variantas?… 🙁

  4. Rita says:

    Stai ir jis… Aciu!

  5. Jurate says:

    Tikiu, kad labai skanu, nes taip ir atrodo. O koks padazas, gal galima konkreciau/tiksliau?

  6. Aušra says:

    Padažą gavom dovanų iš Norvegijos. Pirktinis. Bet tikrai sakiau, kad kai kepsiu pyragą bandysiu ieškoti kokio naminio varianto, nes visada tikiu, kad namuose gamintas maistas yra skaniausias 🙂

  7. Russian girl says:

    I love apple cake..i want to taste it more now today as I read the post on this site.

  8. Aušra says:

    It”s apple season 🙂 you should try to bake it 🙂 And you can have it TODAY 🙂

  9. I just had my breakfast. Looking at the picture of this cake makes me hungry again =P~

  10. Aušra says:

    So you should have second breakfast 🙂 This cake 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Baziniai biskočiai

Baziniai biskočiai

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux