Menu

Minkštas obuolių pyragas

  • Minkštas obuolių pyragas
  • Minkštas obuolių pyragas
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Minkštas obuolių pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Minkštas obuolių pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 289 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500-600 g obuolių
  • 2 a.š. cinamono
  • 200 g ir 1 v.š. cukraus
  • 50 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 tarkuota citrinos žievelė
  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml pieno
  • 300 g kvietinių miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Obuolius nulupti ir išvalyti, supjaustyti plonais griežinėliais. Sumaišyti su šaukštu cukraus ir cinamonu.
  • 26-28 cm atsidarančią kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais arba iškloti kepimo popieriumi.
  • Sviestą išsukti su likusiu cukrumi.
  • Po vieną palaipsniui įmušti kiaušinius.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir sudėti į sviesto masę.
  • Supilti pieną, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, išmaišyti.
  • Du trečdalius tešlos sudėti į formą, ant viršaus sudėti obuolius, po to sudėti likusią tešlą.
  • Kepti 45-55 minutes.
  • Patiekti šiltą ar atvėsusį su ledais ar kokiu padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Receptai kasdienai ir vakarėliams (Ekspress leidyba, 2008)

  1. Asta parašė:

    Drėgni obuolių pyragai pas mus namuose visada labai laukiami. Maniškio jie patys mėgstamiausi, bet būtiniausiai drėgni drėgni 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tai dėl to nusprendžiau, kad man visada prie pyragų reikia kokio padažo turėti 🙂 Nes vyras nemėgsta pyragų, o va su padažu apsilaižydamas kirto 🙂

  3. Rita parašė:

    Atsiprasau, o kur lietuviskas recepto variantas?… 🙁

  4. Rita parašė:

    Stai ir jis… Aciu!

  5. Jurate parašė:

    Tikiu, kad labai skanu, nes taip ir atrodo. O koks padazas, gal galima konkreciau/tiksliau?

  6. Aušra parašė:

    Padažą gavom dovanų iš Norvegijos. Pirktinis. Bet tikrai sakiau, kad kai kepsiu pyragą bandysiu ieškoti kokio naminio varianto, nes visada tikiu, kad namuose gamintas maistas yra skaniausias 🙂

  7. Russian girl parašė:

    I love apple cake..i want to taste it more now today as I read the post on this site.

  8. Aušra parašė:

    It”s apple season 🙂 you should try to bake it 🙂 And you can have it TODAY 🙂

  9. Wallace Whitt parašė:

    I just had my breakfast. Looking at the picture of this cake makes me hungry again =P~

  10. Aušra parašė:

    So you should have second breakfast 🙂 This cake 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Nežinau kaip jums, tačiau pas mus bolivinė balanda niekaip neranda kelio į kasdieninę mitybą. Kiek bebandžiusi receptų su ja, tai na… nelimpa… O vat čia yra neprašaunamas žingsnis! Visi išgėrė glotnutį ir kitą dieną suplakus dar kartą su džiaugsmu išgėrė vėl. Žinoma, naudokite uogas kokias tik turite šiuo metu šaldiklyje ar kai bus šviežios. Tačiau aš pasirinkau braškes būtent dėl šiandienos 🙂 Juk šiandien Šv.Valentino diena, tad nuspalvinkite kažką jei ne raudonai, tai bent rožines spalva!

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …