Menu

Minkštas obuolių pyragas

  • Minkštas obuolių pyragas
  • Minkštas obuolių pyragas
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Minkštas obuolių pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Minkštas obuolių pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 289 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500-600 g obuolių
  • 2 a.š. cinamono
  • 200 g ir 1 v.š. cukraus
  • 50 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 tarkuota citrinos žievelė
  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml pieno
  • 300 g kvietinių miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Obuolius nulupti ir išvalyti, supjaustyti plonais griežinėliais. Sumaišyti su šaukštu cukraus ir cinamonu.
  • 26-28 cm atsidarančią kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais arba iškloti kepimo popieriumi.
  • Sviestą išsukti su likusiu cukrumi.
  • Po vieną palaipsniui įmušti kiaušinius.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir sudėti į sviesto masę.
  • Supilti pieną, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, išmaišyti.
  • Du trečdalius tešlos sudėti į formą, ant viršaus sudėti obuolius, po to sudėti likusią tešlą.
  • Kepti 45-55 minutes.
  • Patiekti šiltą ar atvėsusį su ledais ar kokiu padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Receptai kasdienai ir vakarėliams (Ekspress leidyba, 2008)

  1. Asta parašė:

    Drėgni obuolių pyragai pas mus namuose visada labai laukiami. Maniškio jie patys mėgstamiausi, bet būtiniausiai drėgni drėgni 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tai dėl to nusprendžiau, kad man visada prie pyragų reikia kokio padažo turėti 🙂 Nes vyras nemėgsta pyragų, o va su padažu apsilaižydamas kirto 🙂

  3. Rita parašė:

    Atsiprasau, o kur lietuviskas recepto variantas?… 🙁

  4. Rita parašė:

    Stai ir jis… Aciu!

  5. Jurate parašė:

    Tikiu, kad labai skanu, nes taip ir atrodo. O koks padazas, gal galima konkreciau/tiksliau?

  6. Aušra parašė:

    Padažą gavom dovanų iš Norvegijos. Pirktinis. Bet tikrai sakiau, kad kai kepsiu pyragą bandysiu ieškoti kokio naminio varianto, nes visada tikiu, kad namuose gamintas maistas yra skaniausias 🙂

  7. Russian girl parašė:

    I love apple cake..i want to taste it more now today as I read the post on this site.

  8. Aušra parašė:

    It”s apple season 🙂 you should try to bake it 🙂 And you can have it TODAY 🙂

  9. Wallace Whitt parašė:

    I just had my breakfast. Looking at the picture of this cake makes me hungry again =P~

  10. Aušra parašė:

    So you should have second breakfast 🙂 This cake 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.