Menu

Obuolių ir varškės apkepas

  • Obuolių ir varškės apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Obuolių ir varškės apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu vakarienei nesinori sunkaus maisto, tad pradėjau kepti apkepus ? O kadangi dar ir obuolių sode yra, tai žinoma pirmas pasirinktas apkepas buvo su obuoliais.

Kadangi migdolų neturėjau, tai įbėriau saujelę saulėgrąžų.

Obuolių ir varškės apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 250 g obuolių
  • 250 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 20 g cukraus
  • 2 v.š. miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • saujelė (~10 vnt.) migdolų

Instrukcijos:

  • Nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius apibarstyti cukrumi.
  • Pertrinti varškę, sumaišyti su kiaušinių tryniais.
  • Suberti kapotus migdolus, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, bei paruoštus obuolius. Viską gerai išmaišyti.
  • Sudėti iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišyti.
  • Masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 – 40 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: jau nebeveikiantis lietuviškas tinklaraštis “Ką gaminsim šiandien?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Grikių ir varškės paplotėliai

Grikių ir varškės paplotėliai

Kadangi po dukros “vakarienės” liko daug grikių, nusprendžiau išbandyti kažką naujo su jais. Ir svarbiausia šis eksperimentas patiko mano vyrui!

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux