Menu

Obuolių ir varškės apkepas

  • Obuolių ir varškės apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Obuolių ir varškės apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu vakarienei nesinori sunkaus maisto, tad pradėjau kepti apkepus ? O kadangi dar ir obuolių sode yra, tai žinoma pirmas pasirinktas apkepas buvo su obuoliais.

Kadangi migdolų neturėjau, tai įbėriau saujelę saulėgrąžų.

Obuolių ir varškės apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 250 g obuolių
  • 250 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 20 g cukraus
  • 2 v.š. miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • saujelė (~10 vnt.) migdolų

Instrukcijos:

  • Nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius apibarstyti cukrumi.
  • Pertrinti varškę, sumaišyti su kiaušinių tryniais.
  • Suberti kapotus migdolus, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, bei paruoštus obuolius. Viską gerai išmaišyti.
  • Sudėti iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišyti.
  • Masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 – 40 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: jau nebeveikiantis lietuviškas tinklaraštis „Ką gaminsim šiandien?”

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Lazdelės su pieniškomis dešrelėmis

Lazdelės su pieniškomis dešrelėmis

Vienas itin pamėgtų mūsų patiekalų. Dukrytė valgo net apsilaižydama.

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.

Varškės ir ruginių miltų bandukai

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

Recepto autorė sako, kad tai sausainiai, bet pas ją ir forma jų sausainiška. O pas mane jie rutuliukai, tai tekstūra gaunasi tokia tarp sausainių ir bandelių, todėl vadinam juos bandukais. Pirmą dieną išorė būna švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštėja. Šeimoje gerbėjų turim ir pirmos, ir antros dienos bandukams. Taip kad visiems tinka, svarbu išsaugoti kitai dienai. Be to, kaip matote iš produktų sąrašo, saldumas čia vos iš vieno šaukšto medaus, tad bandukai vos vos salstelėję. Iki sausainių mūsų suvokimu toli 🙂 Bet prie saldžios kavos labai skaniai valgosi (vaikams ir be kavos labai skanu 😉 ).

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…