Menu

Obuolių ir varškės apkepas

  • Obuolių ir varškės apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Obuolių ir varškės apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu vakarienei nesinori sunkaus maisto, tad pradėjau kepti apkepus ? O kadangi dar ir obuolių sode yra, tai žinoma pirmas pasirinktas apkepas buvo su obuoliais.

Kadangi migdolų neturėjau, tai įbėriau saujelę saulėgrąžų.

Obuolių ir varškės apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 250 g obuolių
  • 250 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 20 g cukraus
  • 2 v.š. miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • saujelė (~10 vnt.) migdolų

Instrukcijos:

  • Nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius apibarstyti cukrumi.
  • Pertrinti varškę, sumaišyti su kiaušinių tryniais.
  • Suberti kapotus migdolus, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, bei paruoštus obuolius. Viską gerai išmaišyti.
  • Sudėti iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišyti.
  • Masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 – 40 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: jau nebeveikiantis lietuviškas tinklaraštis „Ką gaminsim šiandien?”

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.

Nekeptas varškinis tortukas

Nekeptas varškinis tortukas

Lengvas ir gaivus tortukas varškės mylėtojams. Šio tortuko pasirinkimą įtakojo tai, jog į kremo sudėtį neįeina grietinėlė, tad naudojant liesesnę kreminę varškę jis tikrai nepakenks figūrai 🙂

Suvalkiečių kiaušinienė su varške

Suvalkiečių kiaušinienė su varške

Lengva greitai paruošiama vakarienė (ar pusryčiai). Ir kas gerai – mažai riebalų ?

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Kadangi Ievutei paskutiniu metu dingo apetitas ir valgo tik pieniškas dešreles (ir tai ne visas) ir košes, tai taip norisi kažką naujo jai pasiūlyti. Atradau, kad Ieva puikiai valgo visokius apkepus. Tad dar vienas prie apkepų kolekcijos. Beje, šis receptas rastas prie vaikiškų receptų SuperMamos forume.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.