Menu

Obuolių pyragas

  • Obuolių pyragas
  • Details
  • 12 Comments
  • Related Items
Obuolių pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko. Tiesa truputį pakeičiau originalą ir dėjau ne ant viršaus obuolius, bet tiesiog į vidų. Kepiau 26 cm skersmens kepimo skardoje, tad gavosi ne per aukštas, toks man pats tas ?

Obuolių pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 3 kiaušinių
  • 1 st. cukraus (galima ir mažiau)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. grietinės
  • 7 v.š. aliejaus
  • 1,5 st. miltų
  • 1 kg obuolių

Instrukcijos:

  • Kiaušinius ir cukrų išplakti.
  • Sudėti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, aliejų ir grietinę. Viską sumaišyti.
  • Supjaustyti skiltelėmis obuolius ir įmaišyti juos į tešlą.
  • Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti į ją tešlą.
  • Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gyvenam…

  1. allegra says:

    Obuolių pyragus visuomet užskaitau :))

  2. Aušra says:

    O mes ne visuomet – koks obuolių pyragas gali būti, kai į didžiulį pyragą dedasi vos du trys obuoliai 🙂 Bet va šitas kitoks

  3. danute says:

    labai skanus gavosi šitas obuoliu pyragas išsikepiau ir liko vos keli gabaliukai aciu

  4. Aušra says:

    Labai smagu 🙂

  5. vilma says:

    Kepimo miltelių pamiršot įrašyti 🙂

  6. Aušra says:

    Na kad nepamiršau 🙂 Tikrai yra parašyta – 1 arbatinis šaukštelis 🙂

  7. Erika says:

    Puikus pyragas

  8. Aušra says:

    Malonu girdėti 🙂

  9. Ruta says:

    Neblogas pyragas, net labai :D. Savo laiku isbandziau nemazai obuoliu pyragu receptu. Dauguma ju buvo isgirti, bet nepatiko. Sitas tikrai labai neblogas, per pora valandu neliko, net vyras, kuris obuolius pripazista tik zalius, valge ir tylejo 🙂 Tai antras is tos daugybes obuoliu pyragu, kuri mano vyras valgo be komentaru 😀 Sunus is pradziu isreiske nepasitenkinima, kam as gadinu pyraga, dedama obuoliu, bet kai paragavo, nutilo. Sake skanus 😀

  10. Aušra says:

    🙂 Ačiū, tikriausiai tai pats mieliausias komentaras 🙂

  11. Ausrine :) says:

    Aciu,labai skanus pyragas isejo 😉

  12. Aušra says:

    Smagu 🙂 Vadinasi ne veltui kasmet grįžtu prie šio pyrago ir aš pati 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.