Obuolių pyragas
- Details
- 12 Comments
Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko. Tiesa truputį pakeičiau originalą ir dėjau ne ant viršaus obuolius, bet tiesiog į vidų. Kepiau 26 cm skersmens kepimo skardoje, tad gavosi ne per aukštas, toks man pats tas ?
Obuolių pyragas
Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Ingredientai:
1 st. = 250 ml
- 3 kiaušinių
- 1 st. cukraus (galima ir mažiau)
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 3 v.š. grietinės
- 7 v.š. aliejaus
- 1,5 st. miltų
- 1 kg obuolių
Instrukcijos:
- Kiaušinius ir cukrų išplakti.
- Sudėti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, aliejų ir grietinę. Viską sumaišyti.
- Supjaustyti skiltelėmis obuolius ir įmaišyti juos į tešlą.
- Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti į ją tešlą.
- Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
- Skanaus!
Šaltinis: Gyvenam…
Obuolių pyragus visuomet užskaitau :))
O mes ne visuomet – koks obuolių pyragas gali būti, kai į didžiulį pyragą dedasi vos du trys obuoliai 🙂 Bet va šitas kitoks
labai skanus gavosi šitas obuoliu pyragas išsikepiau ir liko vos keli gabaliukai aciu
Labai smagu 🙂
Kepimo miltelių pamiršot įrašyti 🙂
Na kad nepamiršau 🙂 Tikrai yra parašyta – 1 arbatinis šaukštelis 🙂
Puikus pyragas
Malonu girdėti 🙂
Neblogas pyragas, net labai :D. Savo laiku isbandziau nemazai obuoliu pyragu receptu. Dauguma ju buvo isgirti, bet nepatiko. Sitas tikrai labai neblogas, per pora valandu neliko, net vyras, kuris obuolius pripazista tik zalius, valge ir tylejo 🙂 Tai antras is tos daugybes obuoliu pyragu, kuri mano vyras valgo be komentaru 😀 Sunus is pradziu isreiske nepasitenkinima, kam as gadinu pyraga, dedama obuoliu, bet kai paragavo, nutilo. Sake skanus 😀
🙂 Ačiū, tikriausiai tai pats mieliausias komentaras 🙂
Aciu,labai skanus pyragas isejo 😉
Smagu 🙂 Vadinasi ne veltui kasmet grįžtu prie šio pyrago ir aš pati 🙂