Menu

Obuolių pyragas

  • Obuolių pyragas
  • Details
  • 12 Comments
  • Related Items
Obuolių pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko. Tiesa truputį pakeičiau originalą ir dėjau ne ant viršaus obuolius, bet tiesiog į vidų. Kepiau 26 cm skersmens kepimo skardoje, tad gavosi ne per aukštas, toks man pats tas ?

Obuolių pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 3 kiaušinių
  • 1 st. cukraus (galima ir mažiau)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. grietinės
  • 7 v.š. aliejaus
  • 1,5 st. miltų
  • 1 kg obuolių

Instrukcijos:

  • Kiaušinius ir cukrų išplakti.
  • Sudėti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, aliejų ir grietinę. Viską sumaišyti.
  • Supjaustyti skiltelėmis obuolius ir įmaišyti juos į tešlą.
  • Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti į ją tešlą.
  • Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gyvenam…

  1. allegra parašė:

    Obuolių pyragus visuomet užskaitau :))

  2. Aušra parašė:

    O mes ne visuomet – koks obuolių pyragas gali būti, kai į didžiulį pyragą dedasi vos du trys obuoliai 🙂 Bet va šitas kitoks

  3. danute parašė:

    labai skanus gavosi šitas obuoliu pyragas išsikepiau ir liko vos keli gabaliukai aciu

  4. Aušra parašė:

    Labai smagu 🙂

  5. vilma parašė:

    Kepimo miltelių pamiršot įrašyti 🙂

  6. Aušra parašė:

    Na kad nepamiršau 🙂 Tikrai yra parašyta – 1 arbatinis šaukštelis 🙂

  7. Erika parašė:

    Puikus pyragas

  8. Aušra parašė:

    Malonu girdėti 🙂

  9. Ruta parašė:

    Neblogas pyragas, net labai :D. Savo laiku isbandziau nemazai obuoliu pyragu receptu. Dauguma ju buvo isgirti, bet nepatiko. Sitas tikrai labai neblogas, per pora valandu neliko, net vyras, kuris obuolius pripazista tik zalius, valge ir tylejo 🙂 Tai antras is tos daugybes obuoliu pyragu, kuri mano vyras valgo be komentaru 😀 Sunus is pradziu isreiske nepasitenkinima, kam as gadinu pyraga, dedama obuoliu, bet kai paragavo, nutilo. Sake skanus 😀

  10. Aušra parašė:

    🙂 Ačiū, tikriausiai tai pats mieliausias komentaras 🙂

  11. Ausrine :) parašė:

    Aciu,labai skanus pyragas isejo 😉

  12. Aušra parašė:

    Smagu 🙂 Vadinasi ne veltui kasmet grįžtu prie šio pyrago ir aš pati 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Keksas su vyšniomis

Keksas su vyšniomis

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.

Sultys Oranžinė nuotaika

Sultys Oranžinė nuotaika

Žurnale rašo, jog šios sultys tinka 9-10 mėnesių mažyliams, bet kadangi mūsų mažiausiasis šeimos atstovas dar per mažas, tai sultis apsilaižydama gėrė sesutė.