Menu

Šokoladinis pyragas su obuoliais

  • Šokoladinis pyragas su obuoliais
  • Šokoladinis pyragas su obuoliais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Šokoladinis pyragas su obuoliais


Autorius: Aušra

Data:

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgė pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 356 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g sviesto
  • 200 g juodojo šokolado
  • 4 kiaušiniai
  • 150-200 ml cukraus
  • 250 ml miltų
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3-4 obuoliai
  • 50 ml rudojo cukraus
  • 50 ml kapotų graikinių riešutų (naudojau migdolus)

Instrukcijos:

  • Ant viryklės inde ištirpinti sviestą, į jį sudėti šokolado gabaliukus. Maišyti kol, šokoladas ištirps.
  • Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi, įmaišyti kepimo miltelių, cinamono ir miltų mišinį. Taip pat įmaišyti sviesto ir šokolado mišinį, gerai išsukti.
  • Obuolius nulupti ir plonai supjaustyti.
  • Dalį obuolių sudėti į tešlą ir išmaišyti.
  • Tešlą sukrėsti į 26cm skersmens išardomą skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti. Ant viršaus paskirstyti likusius obuolius, apibarstyti ruduoju cukrumi ir kapotais riešutais.
  • Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes (man kepė apie valandą).
  • Atvėsiname ir skanaujame!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

  1. Indrė says:

    Atrodo išties viliojančiai 🙂 norėčiau to paskutinio gabaliuko….

  2. Aušra says:

    Užsuk 😉 Iškepsiu dar vieną tokį 🙂 Ir tada tau galės būti jau ne vienas gabaliukas, o visas pyragas 🙂 na gal ne visas… bet pusė tai tikrai 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Sultys Oranžinė nuotaika

Sultys Oranžinė nuotaika

Žurnale rašo, jog šios sultys tinka 9-10 mėnesių mažyliams, bet kadangi mūsų mažiausiasis šeimos atstovas dar per mažas, tai sultis apsilaižydama gėrė sesutė.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂