Menu

Šokoladinis pyragas su obuoliais

  • Šokoladinis pyragas su obuoliais
  • Šokoladinis pyragas su obuoliais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Šokoladinis pyragas su obuoliais


Autorius: Aušra

Data:

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgė pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 356 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g sviesto
  • 200 g juodojo šokolado
  • 4 kiaušiniai
  • 150-200 ml cukraus
  • 250 ml miltų
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3-4 obuoliai
  • 50 ml rudojo cukraus
  • 50 ml kapotų graikinių riešutų (naudojau migdolus)

Instrukcijos:

  • Ant viryklės inde ištirpinti sviestą, į jį sudėti šokolado gabaliukus. Maišyti kol, šokoladas ištirps.
  • Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi, įmaišyti kepimo miltelių, cinamono ir miltų mišinį. Taip pat įmaišyti sviesto ir šokolado mišinį, gerai išsukti.
  • Obuolius nulupti ir plonai supjaustyti.
  • Dalį obuolių sudėti į tešlą ir išmaišyti.
  • Tešlą sukrėsti į 26cm skersmens išardomą skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti. Ant viršaus paskirstyti likusius obuolius, apibarstyti ruduoju cukrumi ir kapotais riešutais.
  • Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes (man kepė apie valandą).
  • Atvėsiname ir skanaujame!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

  1. Indrė parašė:

    Atrodo išties viliojančiai 🙂 norėčiau to paskutinio gabaliuko….

  2. Aušra parašė:

    Užsuk 😉 Iškepsiu dar vieną tokį 🙂 Ir tada tau galės būti jau ne vienas gabaliukas, o visas pyragas 🙂 na gal ne visas… bet pusė tai tikrai 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Šokoladinis kremas

Šokoladinis kremas

Šį kremą aptikau ieškodama visai ko kito, bet suintrigavo paprastumas. Tad ilgai nedelsusi išbandžiau – net vyras, kuris yra kakavos priešas, įvertino teigiamai. Tad praeitą savaitę mano dukriukas mokykloje skanavo sumuštinius su šiuo kremu ir žemės riešutų sviestu. Ir šiandien teko gaminti jau antrą kartą, nes ir mamai labai skanu užsitepti ant šviežio batono prie popietinės arbatos 🙂

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.