Menu

Morkų tortas

  • Morkų tortas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Morkų tortas


Autorius: Aušra

Data:

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.

Morkų tortas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:

  • 300 g morkų
  • 200 g migdolų
  • 4 kiaušiniai
  • 200 ml cukraus
  • 1/2 citrinos
  • 150 ml kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • Glajui:
  • 200 g šviežio sūrio (naudojau rikotą)
  • 25 g sviesto arba margarino
  • 100 ml cukraus pudros
  • 1/2 citrinos

Instrukcijos:

  • Nuskusti ir trintuve susmulkinti morkas.
  • Verdančiu vandeniu perlieti migdolus ir nulupti odelę. Sumalti juos mėsmale arba susmulkinti smulkintuvu.
  • Gerai suplakti kiaušinių trynius su cukrumi.
  • Sutarkuoti citrinos žievelę, išspausti sultis ir įmaišyti į tešlą.
  • Sumaišyti kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Pakaitomis su migdolais ir morkomis sudėti gautą masę į plaktus trynius.
  • Suplakti kiaušinių baltymus, kad suputotų, ir supilti į tešlą.
  • Supilti gautą masę į gerai suteptą ir miltais pabarstytą 26cm skersmens kepimo formą.
  • Nustatyti 175 laipsnių temperatūrą ir maždaug 45 minutes kepti apatinėje orkaitės dalyje.
  • Išimti tortą iš formelės, uždengti ir atvėsinti.
  • Paruošti glajų. Tam eikia gerai išmaišyti sūrį su minkštais riebalais ir cukraus pudra. Pagardinti tarkuota citrinos žievele ir išspaustomis citrinų sultimis.
  • Užtepti glajų ant atšalusio torto.
  • Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)

  1. jurgita parašė:

    kaip skaniai viskas atrodo.

  2. Aušra parašė:

    Kviečiu ne tik grožėtis, bet ir išbandyti 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Troškinti žirneliai su morkomis

Troškinti žirneliai su morkomis

Kad ir koks paprastas šis receptas būtų – jis mūsų šių metų atradimas 🙂 Gal kažkas nuo vaikystės valgė panašiai paruoštas daržoves, tačiau mes su vyru vaikystėje tokio patiekalo nebuvom ragavę. Tad dabar, kai reikia greitų pietų, daržoves keičiame šaldytų daržovių mišiniais ir, analogišku principu paruoštas, žiauriai skaniai suvalgom.

Varškės kremas su braškėmis

Varškės kremas su braškėmis

Nepaprastai paprastas ir neįtikėtinai greitai pagaminamas desertas.

Keksas su vyšniomis

Keksas su vyšniomis

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.