Menu

Morkų tortas

  • Morkų tortas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Morkų tortas


Autorius: Aušra

Data:

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.

Morkų tortas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:

  • 300 g morkų
  • 200 g migdolų
  • 4 kiaušiniai
  • 200 ml cukraus
  • 1/2 citrinos
  • 150 ml kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • Glajui:
  • 200 g šviežio sūrio (naudojau rikotą)
  • 25 g sviesto arba margarino
  • 100 ml cukraus pudros
  • 1/2 citrinos

Instrukcijos:

  • Nuskusti ir trintuve susmulkinti morkas.
  • Verdančiu vandeniu perlieti migdolus ir nulupti odelę. Sumalti juos mėsmale arba susmulkinti smulkintuvu.
  • Gerai suplakti kiaušinių trynius su cukrumi.
  • Sutarkuoti citrinos žievelę, išspausti sultis ir įmaišyti į tešlą.
  • Sumaišyti kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Pakaitomis su migdolais ir morkomis sudėti gautą masę į plaktus trynius.
  • Suplakti kiaušinių baltymus, kad suputotų, ir supilti į tešlą.
  • Supilti gautą masę į gerai suteptą ir miltais pabarstytą 26cm skersmens kepimo formą.
  • Nustatyti 175 laipsnių temperatūrą ir maždaug 45 minutes kepti apatinėje orkaitės dalyje.
  • Išimti tortą iš formelės, uždengti ir atvėsinti.
  • Paruošti glajų. Tam eikia gerai išmaišyti sūrį su minkštais riebalais ir cukraus pudra. Pagardinti tarkuota citrinos žievele ir išspaustomis citrinų sultimis.
  • Užtepti glajų ant atšalusio torto.
  • Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)

  1. jurgita parašė:

    kaip skaniai viskas atrodo.

  2. Aušra parašė:

    Kviečiu ne tik grožėtis, bet ir išbandyti 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Nors Kalėdos jau praėjo, tačiau kitiems metams noriu išsisaugoti šį receptą. Išskirtinis jis tuo, jog į sudėtį įeina grietinė ir visai nedaug sviesto. Kadangi sausainiai buvo skirti vaikams pagraužti prieš miegą, tai papuošimų jokių nedariau. O iš kitos pusės, kam to reikia? Jei sausainiai ir patys labai skanūs 🙂

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Pynutė

Pynutė

Ši pynutė man labai skani. Kepiau ne vieną kartą ir net ne du. Paskutinį kartą kai kepiau, suminkiusi tešlą duonkepėje ją įdėjau lėtam kilimui į šaldytuvą. O kitą rytą atsikėlusi supyniau pynutę, pakildinau valandžiukę ir kepiau. Taip ką tik iškeptą duonytę skanavome jau per savaitgalio pusryčius.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.