Menu

Migdoliniai vištienos piršteliai

  • Migdoliniai vištienos piršteliai
  • Migdoliniai vištienos piršteliai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Migdoliniai vištienos piršteliai


Autorius: Aušra

Data:

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 379 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 1 p. migdolų
  • 1 v.š. raudonosios paprikos miltelių
  • 1/2 a.š. česnako granulių
  • 1 a.š. kumino
  • 1/2 a.š. kajeno pipiro miltelių
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. druskos
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
  • Supjaustyti vištieno krūtinėlę 2cm storio juostelėmis.
  • Vištieną sudėti į išplaktą kiaušinį ir išmaišyti, kad kiaušinis pasiskirstytų ant juostelių.
  • Migdolus susmulkinti smulkintuve (blenderyje).
  • Inde sumaišyti migdolus ir prieskonius.
  • Pasiruošti kepimo skardą. Iškloti ją kepimo popieriumi.
  • Vištienos juosteles imti po vieną ir apvolioti migdoluose. Dėti ant kepimo skardos.
  • Kepti 20-25 minutes.
  • Tiekti su pasirinktu garnyru ir skanauti!

Šaltinis: Generationy Foodie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.

Širdelių ir morkų troškinys

Širdelių ir morkų troškinys

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Kiniškos vištienos salotos

Kiniškos vištienos salotos

Labai nesudėtingos salotos, puikiai tinkančios nusinešti į darbą pietums ar greitai vakarienei. Be to, vištienos krūtinėlė išverda labai greitai – tiesiog užvirkite vandenį su prieskoniais, įdėkite vištienos krūtinėles ir pavirkite 10 minučių. Viskas, krūtinėlė paruošta salotoms. Tad, kaip matot net ir su krūtinėlių virimu, šios salotos pasidaro žaibišku greičiu.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux