Menu

Migdoliniai vištienos piršteliai

  • Migdoliniai vištienos piršteliai
  • Migdoliniai vištienos piršteliai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Migdoliniai vištienos piršteliai


Autorius: Aušra

Data:

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 379 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 1 p. migdolų
  • 1 v.š. raudonosios paprikos miltelių
  • 1/2 a.š. česnako granulių
  • 1 a.š. kumino
  • 1/2 a.š. kajeno pipiro miltelių
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. druskos
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
  • Supjaustyti vištieno krūtinėlę 2cm storio juostelėmis.
  • Vištieną sudėti į išplaktą kiaušinį ir išmaišyti, kad kiaušinis pasiskirstytų ant juostelių.
  • Migdolus susmulkinti smulkintuve (blenderyje).
  • Inde sumaišyti migdolus ir prieskonius.
  • Pasiruošti kepimo skardą. Iškloti ją kepimo popieriumi.
  • Vištienos juosteles imti po vieną ir apvolioti migdoluose. Dėti ant kepimo skardos.
  • Kepti 20-25 minutes.
  • Tiekti su pasirinktu garnyru ir skanauti!

Šaltinis: Generationy Foodie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!

Nelipnios blauzdelės

Nelipnios blauzdelės

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man.

Vištiena su žirneliais ir kariu

Vištiena su žirneliais ir kariu

Autorius: Aušra Data: 2019-02-03 Kaip visada artėjant pavasariui norisi apsitvarkyti, apsišvarinti. Tad vakar bekilnodama šaldiklyje esančias atsargas atradau užmirštą žirnelių pakelį. O šiandien šaldytuve vištienos file reikalavo kažką iš jos pagaminti. Tad begalvodama, ką skanaus …

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.