Menu

Migdoliniai vištienos piršteliai

  • Migdoliniai vištienos piršteliai
  • Migdoliniai vištienos piršteliai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Migdoliniai vištienos piršteliai


Autorius: Aušra

Data:

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 379 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 1 p. migdolų
  • 1 v.š. raudonosios paprikos miltelių
  • 1/2 a.š. česnako granulių
  • 1 a.š. kumino
  • 1/2 a.š. kajeno pipiro miltelių
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. druskos
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
  • Supjaustyti vištieno krūtinėlę 2cm storio juostelėmis.
  • Vištieną sudėti į išplaktą kiaušinį ir išmaišyti, kad kiaušinis pasiskirstytų ant juostelių.
  • Migdolus susmulkinti smulkintuve (blenderyje).
  • Inde sumaišyti migdolus ir prieskonius.
  • Pasiruošti kepimo skardą. Iškloti ją kepimo popieriumi.
  • Vištienos juosteles imti po vieną ir apvolioti migdoluose. Dėti ant kepimo skardos.
  • Kepti 20-25 minutes.
  • Tiekti su pasirinktu garnyru ir skanauti!

Šaltinis: Generationy Foodie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bananine granola be cukraus ir be aliejaus

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas “Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.

Nelipnios blauzdelės

Nelipnios blauzdelės

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man.

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux