Menu

Migdoliniai vištienos piršteliai

  • Migdoliniai vištienos piršteliai
  • Migdoliniai vištienos piršteliai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Migdoliniai vištienos piršteliai


Autorius: Aušra

Data:

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 379 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 1 p. migdolų
  • 1 v.š. raudonosios paprikos miltelių
  • 1/2 a.š. česnako granulių
  • 1 a.š. kumino
  • 1/2 a.š. kajeno pipiro miltelių
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. druskos
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
  • Supjaustyti vištieno krūtinėlę 2cm storio juostelėmis.
  • Vištieną sudėti į išplaktą kiaušinį ir išmaišyti, kad kiaušinis pasiskirstytų ant juostelių.
  • Migdolus susmulkinti smulkintuve (blenderyje).
  • Inde sumaišyti migdolus ir prieskonius.
  • Pasiruošti kepimo skardą. Iškloti ją kepimo popieriumi.
  • Vištienos juosteles imti po vieną ir apvolioti migdoluose. Dėti ant kepimo skardos.
  • Kepti 20-25 minutes.
  • Tiekti su pasirinktu garnyru ir skanauti!

Šaltinis: Generationy Foodie

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Chicken with oregano and onions

Vištiena su raudonėliu ir svogūnu

Labai sultinga, aromatinga vištiena. Lengvai susikramto net mažiausiam valgytojui. Bandžiau ir su vištiena, ir su kalakutiena, abiejais atvejais buvo nepakartojamai skanu.

Kiniškos vištienos salotos

Kiniškos vištienos salotos

Labai nesudėtingos salotos, puikiai tinkančios nusinešti į darbą pietums ar greitai vakarienei. Be to, vištienos krūtinėlė išverda labai greitai – tiesiog užvirkite vandenį su prieskoniais, įdėkite vištienos krūtinėles ir pavirkite 10 minučių. Viskas, krūtinėlė paruošta salotoms. Tad, kaip matot net ir su krūtinėlių virimu, šios salotos pasidaro žaibišku greičiu.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?