Menu

Sveikesnis tortas su vyšniomis

  • Sveikesnis tortas su vyšniomis
  • Sveikesnis tortas su vyšniomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Sveikesnis tortas su vyšniomis


Autorius: Aušra

Data:

Jei tikitės čia surasti super sveiką tortą, tai bėkit iš čia 🙂 Na gerai, nebėkit, bet supraskite, kad sveikesnis, tai nėra liesas iš oro pagamintas tortas. Šis tortas iš sveikų produktų, tačiau riebus ir laaabai sotus. Po mažyčio gabaliuko, reikia daryti pertrauką 🙂 O sveikumas yra tame, kad nenaudojami miltai, rafinuotas cukrus, pieno produktai, kiaušiniai.

Velykoms norėjau pagaminti tortą, bet sveikesnį, o gal net ir žaliavalgišką. Idėją tam pastūmėjo aplinkiniai žmonės – vieni paskutiniu metu atsisakė miltų, kiti rafinuoto cukraus, o aš pati stengiuosi mažinti abiejų ir dar pieno produktų. O ir pernai pirktų knygų arsenalas didelis, tad konkursą laimėjo knyga “Sveika alternatyva” – iš jos dar nieko nebuvau išbandžiusi, o tortų receptai ten tiesiog fantastiški! Ir nenusivyliau. Tortą su vyšniomis gyrė visi. Vienintelė diskusija kilo dėl vyšnių – vieniems jų reikėjo, kitiems jų nereikėjo, tretiems reikėjo, bet kad jos būtų ne tokios rūgščios (mano nuomone jos ir nebuvo rūgščios 🙂 ). Tačiau kiekvienas turime teisę į savo nuomonę. O kai gamini – galime pagal save pasikoreguoti. Aš asmeniškai tik vieną dalyką keičiau recepte – mažinau kakavą per pusę (recepte pateikiu jau sumažintus kiekius), nes naudojau labai tamsią kokybišką kakavą ir man su pilnu kiekiu buvo per kartu, o su puse – pats tas.

Kaip bebūtų tortas nyko akyse. O likęs gabaliukas nyko nuo saulutės (viršutinis sluoksnis ištirpo ir gražiai padengė visą torto likutį). Bet jį vis tiek saugojo vienas žmogutis rytojaus dienai prie kavos, nes sakė vieno gabaliuko dienai užtenka, bet rytoj norėsiu jo vėl 🙂 Argi tai ne maloniausias ir šilčiausias įvertinimas? 🙂

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Užtruksime:
Pavaišinsime: 16 svečių
Kaloringumas: 389 kcal / porcijoje

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 140 g migdolų
  • 2 v.š. kokosų aliejaus, lydyto ir atvėsinto
  • 15 g kakavos miltelių
  • 25 g minkštų datulių, susmulkintų
  • Įdarui:
  • 300 g anakardžių riešutų, mirkytų vandenyje 3-4val. ar ilgiau, perplautų ir nusausintų
  • 80 ml agavų ar klevų sirupo
  • 100 g kakavos sviesto
  • 73 g kokoso aliejaus
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 250 g vyšnių, jei naudojamos šaldytos, jas prieš tai reikia atšildyti
  • Glajui:
  • 30 g kakavos miltelių
  • 120 ml agavų ar klevų sirupo
  • 60 ml kokosų aliejaus

Instrukcijos:

  • Kepimo formos, kuri yra nuimamais kraštais ir 20cm skersmens, dugną iškloti kepimo popieriumi.
  • Migdolus susmulkinti smulkintuve iki trupinių.
  • Tada sudėti likusius produktus ir trinti iki vientisos masės, kuri bus lipti.
  • Pagrindo masę tolygiai paskirstyti ant formos dugno drėgnomis rankomis.
  • Įdarui skirtą kakavos sviestą ir kokosų aliejų ištirpinti ant nedidelės kaitros, karts nuo karto maišant.
  • Sudėti visus įdaro produktus į smulkintuvą ir smulkinti iki vientisos masės.
  • Pusę įdaro masės paskirstyti ant pagrindo.
  • Vyšnias paskirstyti vienu sluoksniu ant įdaro.
  • Supilti likusią įdaro dalį ir tolygiai paskirstyti.
  • Glaistui skirtą kokosų aliejų išlydyti.
  • Kokoso aliejų sumaišyti su kakava ir agavų sirupu.
  • Glaistą supilti ant torto ir tolygiai paskirstyti.
  • Tortą dėti į šaldytuvą bent 3 valandoms, tačiau geriau laikyti per naktį.
  • Sustingusį tortą papuošti savo nuožiūra. Aš puoliau liofilizuotomis (šaltyje džiovintomis) braškėmis ir smulkintais kepintais žemės riešutais.
  • Lėtai skanauti ir nepamiršti dalintis su artimiausiais ir geriausiai! 🙂

Šaltinis: Saldi alternatyva. Sveiki kepiniai ir desertai (Alma littera, 2016)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Šis pyragas atrodo labai gražiai, o pagaminamas iš mums visiems įprastų produktų. Tad tikrai siūlau pasigaminti esant pirmai progai. Skonis labai sodrus, o varškės sluoksnis su lengva rūgštele čia labai tinka. Pamatę vaikai kaip tvarkau nuotraukas, iš karto užsiprašė šio pyrago vėl 🙂 O tai manau didžiausias pyrago įvertinimas.

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Avižinių dribsnių batonėliai

Avižinių dribsnių batonėliai

Labai blogai kai namuose baigiasi saldumynai ir visą dieną tik ir tegalvoji apie saldumynus. Va ir gaunasi paskui, kad pusę iškepto gėrio sukerti vos ne vienu prisėdimu. Ir guodžia tik tai, kad šitą saldumyną priskirčiau prie sveikuoliškų (jei nebūtų toks saldus :))

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux