Menu

Avižinių dribsnių batonėliai

  • Avižinių dribsnių batonėliai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Avižinių dribsnių batonėliai


Autorius: Aušra

Data:

Labai blogai kai namuose baigiasi saldumynai ir visą dieną tik ir tegalvoji apie saldumynus. Va ir gaunasi paskui, kad pusę iškepto gėrio sukerti vos ne vienu prisėdimu. Ir guodžia tik tai, kad šitą saldumyną priskirčiau prie sveikuoliškų (jei nebūtų toks saldus :))

Avižinių dribsnių batonėliai

Užtruksime:
Išeiga: 8 batonėliai

Ingredientai:

  • 80 g sviesto
  • 80 g rudojo cukraus
  • 60 g (2 v.š.) medaus
  • 130 g avižinių dribsnių
  • 70 g džiovintų abrikosų
  • 25 g džiovintų vyšnių
  • 25 g moliūgų sėklų
  • 2 v.š. saulėgrąžų
  • 25 g kokoso drožlių

Instrukcijos:

  • Abrikosus ir vyšnias susmulkinti peiliu.
  • Inde sumaišyti avižinius dribsnius, abrikosus, vyšnias, moliūgų sėklas, saulėgrąžas ir kokoso drožles.
  • Į kitą indą sudėti sviestą, cukrų ir medų ir pakaitinti ant silpnos ugnies, kol viskas ištirps.
  • Abiejų indų turinius sumaišyti ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (naudojau 26cm skersmens apvalią skardą).
  • Masę supresuoti bulvių trintuve (kad neliptų prie medinio bulvių trintuvo, sušlapinau jį šaltu vandeniu).
  • Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 15-20min.
  • Atvėsinti ir laikyti šaldytuve (iki ten maniškiai nenukeliavo…).
  • Į batonėlius supjaustyti, kai bus viskas gerai atvėsę.
  • Skanaus!

Šaltinis: AnnabelKarmel.com

  1. Živilė parašė:

    Oi, labai dėkui už šį receptuką. Labai mėgstu tokius dalykus, ilgai svajoju, kada pati pasigaminsiu šitą gėrį. Dabar galėsiu pasidaryti, ačiū tikrai 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tikrai labai paprastas skanėstas – aš net su aplinkui ropojančiu sūneliu sugebėjai jį padaryti 🙂 O kadangi jis mums labai patiko, tai ateityje bandysiu dar kažkokių panašių skanėstų ieškoti.

  3. Gabrielė parašė:

    Aš dar idėjau šokolado ir daugiau kokoso drižlių. Gavosi tikrai labai skaniai. Tik labai prilipo prie kepimo popieriaus neimanoma atplešti ir apačia gavosi labai rebaluota. 🙂 Bet šiaip tikrai labai skanu.

  4. Aušra parašė:

    Smagu, kad buvo skanu. Gal trūko kepimo laiko? Manau kelias minutes pakepus, cukrus labiau būtų karamelizavesis ir atvėsus, lengviau nusiimtų.
    Dėl riebumo – šokoladas irgi riebus dalykas 🙂 bet skoniui tikrai negadina 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Autorius: Aušra Data: 2009-08-25 Pasiilgau šokolado ir kakavos 🙂 Todėl buvo proga išbandyti kažką naujo. Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu. Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais Ingredientai: 1 p. …

Greitas Kalėdinis vaisinis pyragas ir kava

Greitas Kalėdinis vaisinis pyragas ir kava

Šią popietę prie kavos labai tiko greitas kalėdinis vaisių pyragas. Jis man gavos labai saldus, nes kai kuriuos džiovintus vaisius pakeičiau džiovintomis datulėmis, tačiau prie kavos be cukraus – pats tas. Pyragą kepiau dar lapkričio mėnesį, nors prie jo ir yra prierašas – galima valgyti iš karto, tačiau pabrandintas dvi savaites jis tampa tik skanesnis. Tačiau ir mėnesiui praėjus – jis puikus! Tad jei jūs esat iš tų, kurie neplanuoja Kalėdų iš taip toli, kad išsikeptų Kalėdinį vaisinį pyragą, kuris brandinamas du mėnesius ir laistomas brendžiu, manau šis variantas kaip tik jums (ir man 🙂 ). Kadangi jau visi trys pyragiukai suvalgyti/padovanoti, jau pradėjau pirktis džiovintus vaisius vėl ir tikrai kepsiu dar kartą. Beje, su džiovintais vaisiais dalima improvizuoti. Pvz. aš džiovintas slyvas dalinai keičiau į abrikosus ir datules, o dalį razinų keičiau į džiovintas spanguoles. Iš dalies taip dariau, nes mano įsitikinimai mane apgavo – galvojau, kad turiu pakankamai džiovintų vaisių atsargų, o paaiškėjo, kad klydau. Iš kitos pusės, mėgstu džiovintus vaisius su lengva rūgštele, kaip spanguolės ar abrikosai. Su mielu noru dar ir džiovintų vyšnių ar mėlynių būčiau įdėjusi, tiesiog jų nepasitaikė po ranka.

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Ar jums taip būna, jog pažiūrite į patiekalo receptą ir pagalvojate, kad jis turėtų būti pasakiškai skanus, tačiau kai paragaujate realybėje tenka smarkiai nusivilti. O kitais kartais būna taip, jog pažiūri į receptą ir galvoji, kas čia per nesąmonė… bet kažkuo suintriguoja ir nutari išbandyti. Tai vat, paskutiniu metu pastebiu, kad tokių “keistų” mano nuomone receptų čia daugėja 🙂 Gal dėl to, jog tokiems receptams nekeliami dideli lūkesčiai. Šis receptas ne išimtis – man kažkaip sunkiai suderinami atrodo irisai ir džiovinti vaisiai, bet patikėkite, dvi dienas iš eilės jį darau ir visiems jis patinka. Džiovinti vaisiai suteikia tokią lengvą rūgštelę, dėl to šis saldumynas nesigauna visiškai saldus.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux