Menu

Saulėgrąžų ir razinų chalva

  • Saulėgrąžų ir razinų chalva
  • Saulėgrąžų ir razinų chalva
  • Saulėgrąžų ir razinų chalva
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Saulėgrąžų ir razinų chalva


Autorius: Aušra

Data:

Penktadienį po darbo reikėjo pasiruošti kažkokių užkandžių išvykai. Kepiau moliūgų tyrės keksiukus, šokoladinius sausainiukus ir greitai pagaminau chalvą. Viskas super sveikai ir paprastai. Kadangi skanumynų gavosi net per daug 🙂 , chalva atliko šiandienai. Bet dėl to visi tik apsidžiaugėme, nes be didelių pastangų galėjome numalšinti saldumynų kirminą, kuris dažnai pas mus prabunda sekmadienį žiūrint filmą su visa šeima.

Šį skanumyną gal ir sunku pavadinti chalva, tačiau kaip kitaip užvadinti nesugalvojau. Viskas labai paprasta – vos trys produktai, viską sumaišai ir viskas. Ką čia daugiau ir pasakoti 🙂 Šeima kaip sveiką užkandį pripažino, tik mažasis sakė – nelabai patiko… Kaip bebūtų, geriau tiesa, nei melas į akis (ypatingai, kai kalbame namuose apie maistą).

Naudojau šviesias razinas, tikiu kad naudojant tamsias ar net kitus džiovintus vaisius galima išgauti visiškai kitokių skonių. Tad jauskitės laisvai ir bandykite su tuo, ką turite šiuo metu po ranka.

Saulėgrąžų ir razinų chalva

Užtruksime:
Pavaišinsime: 6 žmogučius
Kaloringumas: 248 kcal / porcijoje

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. saulėgrąžų
  • 3/4 p. razinų
  • 2-3 v.š. aliejaus, bekvapio

Instrukcijos:

  • Saulėgrąžas ir razinas nuplauti ir nusausinti.
  • Viską dėti į smulkintuvą ir gerai sutrinti.
  • Nedidelį indelį iškloti kepimo popieriumi.
  • Paruoštą masę dėti į indelį ir gerai suspausti drėgnu šaukštu (nes taip mažiau limpa).
  • Paruoštą chalvą galima kurį laiką palaikyti šaldytuve (aš taip ir dariau) arba galima pjaustyti gabaliukais iš karto ir valgyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Instagram: Рецепты Здоровой Кулинарии

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Greitas Kalėdinis vaisinis pyragas ir kava

Greitas Kalėdinis vaisinis pyragas ir kava

Šią popietę prie kavos labai tiko greitas kalėdinis vaisių pyragas. Jis man gavos labai saldus, nes kai kuriuos džiovintus vaisius pakeičiau džiovintomis datulėmis, tačiau prie kavos be cukraus – pats tas. Pyragą kepiau dar lapkričio mėnesį, nors prie jo ir yra prierašas – galima valgyti iš karto, tačiau pabrandintas dvi savaites jis tampa tik skanesnis. Tačiau ir mėnesiui praėjus – jis puikus! Tad jei jūs esat iš tų, kurie neplanuoja Kalėdų iš taip toli, kad išsikeptų Kalėdinį vaisinį pyragą, kuris brandinamas du mėnesius ir laistomas brendžiu, manau šis variantas kaip tik jums (ir man 🙂 ). Kadangi jau visi trys pyragiukai suvalgyti/padovanoti, jau pradėjau pirktis džiovintus vaisius vėl ir tikrai kepsiu dar kartą. Beje, su džiovintais vaisiais dalima improvizuoti. Pvz. aš džiovintas slyvas dalinai keičiau į abrikosus ir datules, o dalį razinų keičiau į džiovintas spanguoles. Iš dalies taip dariau, nes mano įsitikinimai mane apgavo – galvojau, kad turiu pakankamai džiovintų vaisių atsargų, o paaiškėjo, kad klydau. Iš kitos pusės, mėgstu džiovintus vaisius su lengva rūgštele, kaip spanguolės ar abrikosai. Su mielu noru dar ir džiovintų vyšnių ar mėlynių būčiau įdėjusi, tiesiog jų nepasitaikė po ranka.

Puffed rice with sunflower seeds and honey

Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi

Labai greitas desertas. Kaip tik mano stiliuje 🙂 O ir produktai vos keli. Tik va gaila, kad dar vis nemačiau Lietuvoje pirkti pūstų ryžių, tik Lenkijoje randam…

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Džiovinti vaisiai su varške

Džiovinti vaisiai su varške

Neseniai išbandytas ir iš karto pamėgtas lengvas desertas. Mažoji apvalgo visus ?