Menu

Saulėgrąžų ir razinų chalva

  • Saulėgrąžų ir razinų chalva
  • Saulėgrąžų ir razinų chalva
  • Saulėgrąžų ir razinų chalva
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Saulėgrąžų ir razinų chalva


Autorius: Aušra

Data:

Penktadienį po darbo reikėjo pasiruošti kažkokių užkandžių išvykai. Kepiau moliūgų tyrės keksiukus, šokoladinius sausainiukus ir greitai pagaminau chalvą. Viskas super sveikai ir paprastai. Kadangi skanumynų gavosi net per daug 🙂 , chalva atliko šiandienai. Bet dėl to visi tik apsidžiaugėme, nes be didelių pastangų galėjome numalšinti saldumynų kirminą, kuris dažnai pas mus prabunda sekmadienį žiūrint filmą su visa šeima.

Šį skanumyną gal ir sunku pavadinti chalva, tačiau kaip kitaip užvadinti nesugalvojau. Viskas labai paprasta – vos trys produktai, viską sumaišai ir viskas. Ką čia daugiau ir pasakoti 🙂 Šeima kaip sveiką užkandį pripažino, tik mažasis sakė – nelabai patiko… Kaip bebūtų, geriau tiesa, nei melas į akis (ypatingai, kai kalbame namuose apie maistą).

Naudojau šviesias razinas, tikiu kad naudojant tamsias ar net kitus džiovintus vaisius galima išgauti visiškai kitokių skonių. Tad jauskitės laisvai ir bandykite su tuo, ką turite šiuo metu po ranka.

Saulėgrąžų ir razinų chalva

Užtruksime:
Pavaišinsime: 6 žmogučius
Kaloringumas: 248 kcal / porcijoje

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. saulėgrąžų
  • 3/4 p. razinų
  • 2-3 v.š. aliejaus, bekvapio

Instrukcijos:

  • Saulėgrąžas ir razinas nuplauti ir nusausinti.
  • Viską dėti į smulkintuvą ir gerai sutrinti.
  • Nedidelį indelį iškloti kepimo popieriumi.
  • Paruoštą masę dėti į indelį ir gerai suspausti drėgnu šaukštu (nes taip mažiau limpa).
  • Paruoštą chalvą galima kurį laiką palaikyti šaldytuve (aš taip ir dariau) arba galima pjaustyti gabaliukais iš karto ir valgyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Instagram: Рецепты Здоровой Кулинарии

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Džiovintų vaisių vėrinukai

Džiovintų vaisių vėrinukai

Naudojant kuo įvairesnių spalvų džiovintus vaisius, gaunasi labai linksmi ir gražūs vėrinukai. Šį kartą naudojau džiovintas papajas (raudona), džiovinti greipfrutai (žalia), džiovinti ananasai (geltona), džiovintos braškės (ruda ar tai tamsiai raudona) ir džiovintos vyšnios (šviesiai …

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Naujus metus pradėkime sveikai! Ypatingai, kai tai nereikalauja daug pastangų, manau neturėtų būti sudėtinga įgyvendinti. Ši košė taip pat pernai metų netikėtas atradimas. Labai norėjau išbandyti nekepintus grikius, o kai juos nusipirkau ilgai neapsisprendžiau ką su jais daryti. Tad netikėtai aptiktas receptas leido greitai apsispręsti ir kitos dienos pusryčiams daug daug kramtyti. Taip, šią košę valgydami pavargs jūsų žandikauliai, bet manau tai sveika, nes tai priverčia gerai sukramtyti maistą ir jo neišeina tiesiog sumesti į skrandį – reikia laiko. Vaisius galite rinktis pagal savo skonį, bet man kivis labai tiko su trupučiu imbiero, o prinokęs bananas suteikia saldumo pakankamai, tad net nereikėjo papildomai saldinti medumi ar agavos sirupu. Bet Jūs visada galite pasirinkti vaisius ir pasiderinti saldumą pagal save.

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Kiek neįprastas cukinijų panaudojimo būdas. Kaip visada – cukinijos nei kiek nesijaučia, tik žalia odelė išduoda, kad yra kažkas neįprasto sausainiuose. Kepant dėjau stambius avižinius dribsnius, bet man avižos liko kiek kietos ir valgant jaučiau kaip erzina dantis avižų kramtymas, todėl kitą kartą tikrai naudosiu smulkius dribsnius.

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …