Menu

Džiovinti vaisiai su varške

  • Džiovinti vaisiai su varške
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Džiovinti vaisiai su varške


Autorius: Aušra

Data:

Neseniai išbandytas ir iš karto pamėgtas lengvas desertas. Mažoji apvalgo visus ?

Džiovinti vaisiai su varške

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos

Ingredientai:

  • 5 vnt. džiovintų abrikosų
  • 5 vnt. džiovintų slyvų
  • 1 v.š. razinų
  • 250 g nerūgščios varškės (naudojau kreminę)
  • 2 v.š. grietinės
  • 2 a.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Džiovintus vaisius nuplauti po tekančiu vandeniu ir užpilus verdančiu vandeniu palikti kelioms valandoms.
  • Varškę ištrinti su cukrumi ir grietine.
  • Išbrinkusius abrikosus ir slyvas susmulkinti ir sumaišyti su varške.
  • Gautą kremą sudėti į indelius ir apibarstyti razinomis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Мой ребенок. 2008-02. Все о питаний

  1. almanta parašė:

    Labai patiko įdėja, sugalvojau šiandienają pritaikyti savo virtuvėje.
    Ačiūūū už gerą ,linksmą receptą.

  2. Aušra parašė:

    🙂 Smagu, kad patiko

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉

Žemuogės su kefyru

Žemuogės su kefyru

Lengvas ir greitas gėrimas ar tai desertas. Gaminau vaikams ir jie įvertino puikiai. Ech kaip smagu prisiminti tas uogas… Dabar jau tik vieną kitą galima rasti, bet jau stiklinėmis nepririnksi…

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Tai mūsų naujieji pusryčiai. Visgi pavasaris įnešė naujovių ir pradėjome ieškoti lengvų skanių pusryčių. Glotnučiams man rytai dar per vėsūs, keptas kiaušinis atsibodo, sumuštiniai šiaip mūsų šeimoje nėra itin populiarūs. O vat šie sumuštiniai lengvesni, gaivumo suteikia žalumynai. Tad jei pabodo įprasti sumuštiniai su dešra ar sūriu, tikrai siūlau išbandyti.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.