Menu

Eglutės ant krekerių

  • Eglutės ant krekerių
  • Eglutės ant krekerių
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Eglutės ant krekerių


Autorius: Aušra

Data:

Šventėms dažniausiai ieškome kažko paprasto bet efektingo. Neieškodama kažko TOKIO, internete aptikau šias eglutes. Kitą dieną išbandžiau – jos tikrai nesudėtingai pagaminamos ir atrodo labai gražiai. Tik jas vežiausi į susitikimą ir padariau klaidą… Eglutės iš karto sudėjau ant krekerių, deja laikui bėgant jie suminkštėjo ir neliko traškumo, nebuvo tvirto pagrindo. Na tai bus pamoka sekančiam kartui 🙂 Kitą kartą eglutės daryčiau truputį mažesnes ir dėčiau ant vieno mažo krekerio, o šalimais padėčiau palaidų krekeriukų. Tada su papildomu krekeriuku paspaugus eglutės viršu, galima labai lengvai pasidaryti ale sumuštinuką, kurį bus nesudėtinga valgyti. Nes šiuo atveju eglutės buvo gražios, tačiau sudėtinga valgyti 🙂

Eglutės ant krekerių

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijos

Ingredientai:

  • 12 krekerių (naudojau Tuc)
  • pundelis krapų, šviežių
  • 200 g kreminės varškės
  • 50 g džiovintų pomidorų aliejuje, nusausintų
  • 50-70 g graikinių riešutų, maltų
  • druska
  • Provanso žolelės
  • keli džiovintų vaisių gabalėliai

Instrukcijos:

  • Krekerius išdėlioti į lėkštę.
  • Krapus nuplauti ir smulkiai supjaustyti.
  • Indelyje sumaišyti kreminę varškę, smulkintus džiovintus pomidorus ir maltus graikinius riešutus.
  • Pagardinti druska ir Provanso žolelėmis.
  • Iš varškės masės suformuoti rutuliukus.
  • Rutuliukus apvlioti krapuose ir pirštų pagalba suformuoti eglutes.
  • Ant krekerių dėti paruoštas eglutes ir papuošti džiovintais vaisiais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Happy Food

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas

Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.

Pomidoriukų Tulpės

Pomidoriukų Tulpės

Puikus pasirinkimas, kai vyrui reikia dovanoti gėles. Tokios tulpės ne tik papuoš stalą, bet ir skaniai susivalgys.

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Džiovinti vaisiai su varške

Džiovinti vaisiai su varške

Neseniai išbandytas ir iš karto pamėgtas lengvas desertas. Mažoji apvalgo visus ?

Tuno pyragas su pomidorais

Tuno pyragas su pomidorais

Kažkaip paskutiniu metu pradėjo traukti link žuvies. Todėl bent kartą į savaitę būtinai darau kažką iš jos. Šį kartą buvo pasirinktas pyragas, kuriam gaivos suteikia pomidorai. Jie tikrai čia būtini. Buvo puiki vakarienė ir puikūs kitos dienos pietūs!