Menu

Eglutės ant krekerių

  • Eglutės ant krekerių
  • Eglutės ant krekerių
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Eglutės ant krekerių


Autorius: Aušra

Data:

Šventėms dažniausiai ieškome kažko paprasto bet efektingo. Neieškodama kažko TOKIO, internete aptikau šias eglutes. Kitą dieną išbandžiau – jos tikrai nesudėtingai pagaminamos ir atrodo labai gražiai. Tik jas vežiausi į susitikimą ir padariau klaidą… Eglutės iš karto sudėjau ant krekerių, deja laikui bėgant jie suminkštėjo ir neliko traškumo, nebuvo tvirto pagrindo. Na tai bus pamoka sekančiam kartui 🙂 Kitą kartą eglutės daryčiau truputį mažesnes ir dėčiau ant vieno mažo krekerio, o šalimais padėčiau palaidų krekeriukų. Tada su papildomu krekeriuku paspaugus eglutės viršu, galima labai lengvai pasidaryti ale sumuštinuką, kurį bus nesudėtinga valgyti. Nes šiuo atveju eglutės buvo gražios, tačiau sudėtinga valgyti 🙂

Eglutės ant krekerių

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijos

Ingredientai:

  • 12 krekerių (naudojau Tuc)
  • pundelis krapų, šviežių
  • 200 g kreminės varškės
  • 50 g džiovintų pomidorų aliejuje, nusausintų
  • 50-70 g graikinių riešutų, maltų
  • druska
  • Provanso žolelės
  • keli džiovintų vaisių gabalėliai

Instrukcijos:

  • Krekerius išdėlioti į lėkštę.
  • Krapus nuplauti ir smulkiai supjaustyti.
  • Indelyje sumaišyti kreminę varškę, smulkintus džiovintus pomidorus ir maltus graikinius riešutus.
  • Pagardinti druska ir Provanso žolelėmis.
  • Iš varškės masės suformuoti rutuliukus.
  • Rutuliukus apvlioti krapuose ir pirštų pagalba suformuoti eglutes.
  • Ant krekerių dėti paruoštas eglutes ir papuošti džiovintais vaisiais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Happy Food

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

Autorius: Aušra Data: 2019-03-11 Keksiukai kepti beveik ekspromtu. Kai nudirbom suplanuotus darbus, pasirodo liko dar laisvo laiko 🙂 O vaikų šmirinėjimas ir klausinėjimas “Ar neturim nieko saldaus?”, “Ar tikrai nebeturim šokolado?”, “Nieko nieko saldaus?” užveda …

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Kukurūzų salotos

Kukurūzų salotos

Labai seniai, kai dar buvo vaikams vasaros atostogos, sugalvojau truputį jiems užleisti virtuvę. Rezultatu buvom visi patenkinti. Kadangi patys darė, tai vaikai suvalgė tikrai daug. Žinoma jie svogūnų sau nedėjo 🙂 O aš užsibarsčiusi svogūnų laiškų, tikrai pasigardžiuodama suvalgiau – juk gi vaikai darė viską. Na nevertinu kiaušinių ir bulvių išvirimo iš anksto kaip darbo 🙂 Pačios salotos buvo ganėtinai gaivios, nors ir į sudėtį įeina virtos bulves, tačiau pomidorų ir agurkų gaiva persveria bulvių sunkumą.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.