Menu

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

  • Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru
  • Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Keksiukai kepti beveik ekspromtu. Kai nudirbom suplanuotus darbus, pasirodo liko dar laisvo laiko 🙂 O vaikų šmirinėjimas ir klausinėjimas “Ar neturim nieko saldaus?”, “Ar tikrai nebeturim šokolado?”, “Nieko nieko saldaus?” užveda ant tam tikrų minčių 🙂 O be to, jau kurį laiką sukosi galvoje kažkas šokoladinio. Tačiau šokolado nėra namuose, tad puikiai gelbsti tokioje situacijoje kakava. Ir nors po mano improvizacijų varškė nusėdo ant dugno, jie vis tiek labai labai skanūs. Vienintelė problema – kai pirmą keksiuką bandžiau išimti iš kepimo formos tik ištraukusi iš orkaitės, jis man pradėjo byrėti. Tad kitiems leidau truputį pravėsti kepimo formoje ir, kai sutvirtėjo truputį, išverčiau ant grotelių ir leidau pilnai atvėsti. Apversti jie man tokie mieli pasirodė, kad nusprendžiau dėti receptą čia.

Keksiukai gavosi tikrai skanūs ir svarbiausia drėgni. Žinoma jau kitos dienos nebesulauks, nes ką tik prieš paskutinis keksiukas buvo paimtas… Ir nesvarbu, kad dalį miltų keičiau į pilno grūdo miltus, kad sumažinau beveik per pusę cukraus kiekį.

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

Užtruksime:
Pagaminsime: 12 keksiukų

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 150 g šviesių speltos miltų (originale naudojama viso 200g kvietinių miltų)
  • 50 g tamsių speltos miltų
  • 3 v.š. kakavos
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 kiaušinis
  • 100 g cukraus
  • 100 ml kokoso aliejaus (originale naudojamas paprastas aliejus)
  • 300 ml kefyro (originale naudojamas jogurtas)
  • Įdarui:
  • 250 g varškės pyragams
  • 2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
  • vanilės (neturiu, tad nenaudojau)

Instrukcijos:

  • Jei naudojamos ne silikoninės keksiukų formelės, jas reikia ištepti sviestu arba įdėti popierines keksiukų formeles.
  • Orkaitę įjungti ir nustatyti 180°C temperatūrą.
  • Įdarui skirtus produktus sumaišyti nedideliame inde.
  • Kitame inde sumaišyti tešlai skirtus visus sausus produktus (miltus, kepimo miltelius ir kakavą).
  • Dar kitame inde gerai išplakti kiaušinį su cukrumi, kol cukrus ištirps.
  • Tada supilti išlydytą kokoso aliejų ir kefyrą. Išmaišyti.
  • Suberti prasijotą miltų-kakavos mišinį. Ir maišyti tik kol miltai įsimaišys ir gausis vientisa tešla.
  • Du trečdalius tešlos paskirstyti tarp 12 keksiukų formelių.
  • Į keksiukų vidurį dėti po šaukštelį įdaro. Paskirstyti visą įdarą.
  • Ant keksiukų įdaro atsargiai paskirstyti likusią tešlą.
  • Kepti orkaitėje 25-30 minutes.
  • Jei keksiukai labai minkšti, leisti pravėsti keksiukų formelėse ir tik tada išimti ir pilnai atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Территория Вкуса

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Šokoladinis bananų kokteilis

Šokoladinis bananų kokteilis

Dar vienas sveikuoliškas receptas, kurį radau visai atsitiktinai bevartydama turimas knygas apie sveiką gyvenseną. Pastaruoju metu truputį privengiu pieno produktų, tuo šis kokteilis mane ir užkabino. Be to ieškau būdų kaip dažniau mityboje naudoti linų sėmenis. Tad viskas tiko mano nuostatoms 🙂 Išbandžiau tą pačią dieną kai radau. Pirmą kartą tiesiog viską suplakiau ir ragavom, tačiau maltos linų sėmenys dar buvo neišbrinkusios ir kietos, tai buvo nemalonu. Tad tikrai rekomenuoju jas užpylus vandeniu kelias minutes palaukti – rezultate bus kreminis tirštas kokteilis.

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.