Menu

Lazdyno riešutai kakavoje

  • Lazdyno riešutai kakavoje
  • Lazdyno riešutai kakavoje
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Lazdyno riešutai kakavoje


Autorius: Aušra

Data:

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Lazdyno riešutai kakavoje

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 160 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. lazdyno riešutų (ar kitų riešutų, migdolai irgi skaniai gaunasi)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 v.š. kakavos miltelių
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 1/4 p. agavos sirupo, auksinio sirupo ar medaus
  • 1/4 a.š. druskos
  • Riešutų apvoliojimui:
  • 2 a.š. kakavos miltelių
  • 2 a.š. cukraus pudros

Instrukcijos:

  • Įjungiame orkaitę ir nustatome 135˚C. Kepimo skardą išklojame silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi.
  • Visus ingredientus, išskyrus riešutus, išmaišome dubenėlyje. Įmaišome riešutus ir gerai permaišius supilame į kepimo skardą.
  • Kepame riešutus orkaitėje 35-40 minučių, kas 10 minučių vis pamaišydami. Kepimo pabaigoje stebėkite, kad riešutai nepradėtų degti (man ir 40 minučių kepant, niekada taip nenutiko).
  • Riešutams leidžiame atvėsti kepimo skardoje. Tada sumetame į kakavos ir cukraus pudros mišinį ir gerai apvoliojame.
  • Riešutus sudedame į grąžų indelį, o kakavos ir cukraus pudros perteklių supilam į indelį – pravers jei riešutai pastovės drėgoje temperatūroje ir pasidarys lipnūs. Juos galima bus vėl apvlioti paliktame mišinyje ir vėl skanauti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Family fresh cooking

  1. Indrė says:

    Taip – laaabai net užkrečiantis dalykas 🙂

  2. Aušra says:

    Va dar cinamoninis pop corn”as labai užkrečiantis yra 😉 Bet dar niekaip nesugebėjau rankos ištiesti link fotoaparato, kol juos valgiau 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

Autorius: Aušra Data: 2019-03-11 Keksiukai kepti beveik ekspromtu. Kai nudirbom suplanuotus darbus, pasirodo liko dar laisvo laiko 🙂 O vaikų šmirinėjimas ir klausinėjimas “Ar neturim nieko saldaus?”, “Ar tikrai nebeturim šokolado?”, “Nieko nieko saldaus?” užveda …

Sausainiai Pelėdos

Sausainiai Pelėdos

Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂