Menu

Lazdyno riešutai kakavoje

  • Lazdyno riešutai kakavoje
  • Lazdyno riešutai kakavoje
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Lazdyno riešutai kakavoje


Autorius: Aušra

Data:

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Lazdyno riešutai kakavoje

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 160 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. lazdyno riešutų (ar kitų riešutų, migdolai irgi skaniai gaunasi)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 v.š. kakavos miltelių
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 1/4 p. agavos sirupo, auksinio sirupo ar medaus
  • 1/4 a.š. druskos
  • Riešutų apvoliojimui:
  • 2 a.š. kakavos miltelių
  • 2 a.š. cukraus pudros

Instrukcijos:

  • Įjungiame orkaitę ir nustatome 135˚C. Kepimo skardą išklojame silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi.
  • Visus ingredientus, išskyrus riešutus, išmaišome dubenėlyje. Įmaišome riešutus ir gerai permaišius supilame į kepimo skardą.
  • Kepame riešutus orkaitėje 35-40 minučių, kas 10 minučių vis pamaišydami. Kepimo pabaigoje stebėkite, kad riešutai nepradėtų degti (man ir 40 minučių kepant, niekada taip nenutiko).
  • Riešutams leidžiame atvėsti kepimo skardoje. Tada sumetame į kakavos ir cukraus pudros mišinį ir gerai apvoliojame.
  • Riešutus sudedame į grąžų indelį, o kakavos ir cukraus pudros perteklių supilam į indelį – pravers jei riešutai pastovės drėgoje temperatūroje ir pasidarys lipnūs. Juos galima bus vėl apvlioti paliktame mišinyje ir vėl skanauti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Family fresh cooking

  1. Indrė says:

    Taip – laaabai net užkrečiantis dalykas 🙂

  2. Aušra says:

    Va dar cinamoninis pop corn”as labai užkrečiantis yra 😉 Bet dar niekaip nesugebėjau rankos ištiesti link fotoaparato, kol juos valgiau 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tinginys su kondensuotu pienu

Tinginys su kondensuotu pienu

Tai matyt pats paprasčiausias tinginio variantas, kurį tik galima surasti. Bet jis gaunasi ganėtinai saldus, tad daug vienu ypu net ir norėdami neįveiksite 🙂 Bandėme 🙂 Nepavyko 🙂 Todėl geriausia iš karto viską dalinti į dvi dalis, ir skanauti kelias dienas 🙂 Tačiau svarbiausia – vaikai gali jį pagaminti savarankiškai ir taip maloniai nustebinti tėvelius 🙂

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Autorius: Aušra Data: 2009-08-25 Pasiilgau šokolado ir kakavos 🙂 Todėl buvo proga išbandyti kažką naujo. Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu. Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais Ingredientai: 1 p. …

Naminiai Rafaelo

Naminiai Rafaelo

Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Varškės kremas su braškėmis

Varškės kremas su braškėmis

Nepaprastai paprastas ir neįtikėtinai greitai pagaminamas desertas.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux