Menu

Migdolinis tortas su maskarpone „Hello Kitty”

  • Migdolinis tortas su maskarpone "Hello Kitty"
  • Migdolinis tortas su maskarpone "Hello Kitty"
  • Details
  • 12 Comments
  • Related Items
Migdolinis tortas su maskarpone


Autorius: Aušra

Data:

Kuo toliau, tuo greičiau bėga laikas. Atrodo ką tik šventėme naujuosius, o va jau ir pusę metų praėjo. O su metų viduriuku atėjo didelės šventės – mano blogo 3 metukų jubiliejus bei mano jubiliejinis gimtadienis. Kaip ir visada – šventėme ganėtinai ramiai, tačiau kadangi mano gimtadienis buvo ne eilinis, leidau sau pasilepinti – gamino kiti :). Na šašlykų užraugimas manau nėra kažkoks didelis maisto gaminimas 🙂 Receptą žinoma ėmiau ne naują, o jau seniai išbandytą ir patikimą – Super šašlykus. Vyras tikrai pasistengė ir jų neperkepė, tad šašlykai buvo puikūs.

Apibendrinant trečiuosius blogo metukus, galiu pasakyti tik tiek – subrendau 🙂 Įrašų paskutiniu metu nėra itin daug, nes darbas išsunkia labai daug jėgų. Tačiau kaip bebūtų, įpročiai nepasikeitė – vartau kulinarines knygas, ištisai skaitau internetinius kulinarinius blogus, svajoju ir gaminu. Tik va į blogą patenka viskas daug rečiau, nes kaip visada – jei iš karto neįdėjau, tai recepto paskui tenka palaukti ilgokai. O recepto įdėjimui jėgų dažniausiai pritrūksta vakare… Na bet kaip bebūtų – vyras manęs neįsivaizduoja be blogo, aš tiesą pasakius taip pat. Jį paskutiniu metu naudoju itin dažnai, nes juk čia mūsų išbandyti ir patikę receptai. Tad kai reikia skaniai ir greitai kažką pagaminti – visada visų pirmą pasižiūriu ką turiu 🙂

O kaip įrodymas, jog iš virtuvės dar neišėjau ir stengiuosi išbandyti savo sugebėjimus, pateikiu jums tortuko, kurį gaminau savo dukriuko 5-ojo gimtadienio proga, receptą. Dariau jau net du kartus – juk reikia atšvęsti gimtadienį darželyje, o paskui ir namuose. Abu kartus gaminau tokį patį. Net ir išvaizda buvo tokia pati, nevertinant kad antrą kartą katytės kaspinėlis buvo rožinis ir sidabriniais papuošimais 🙂 Tortas labai skanus! Tai pripažino net ir mano vyras, kuris nemėgsta biskvitinių tortų. O tortų mylėtojai sukirto net po du gabaliukus.

Kadangi tortas buvo gaminamas vaikams, tai sulaistytas buvo ne kava, o tiesiog naminiu vyšnių kompotu. Ir likerio tikrai nereikėjo. Kaip ir reikėjo tikėtis turėjau bėdos su biskvito padalinimu 🙂 Pirmą kartą biskvitą pavyko padalinti į tris dalis, tačiau antrą kartą rankos sudrebėjo ir gavosi tik du biskvitai. Tad pasiraitojau rankoves ir puoliau kepti paprasčiausią baltą biskvitą, kurio vienas sulaistytas sluoksnis matosi torto pjūvio nuotraukoje. O daugiau kitų nuotykių kaip ir nepatyriau 🙂 Viskas vyko sklandžiai ir greitai.

Migdolinis tortas su maskarpone „Hello Kitty”

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijos
Kaloringumas: 273 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Migdolinis biskvitas:
  • 3 kiaušiniai
  • 110 g cukraus pudros
  • 110 g maltų migdolų
  • 15 g kakavos
  • 25 g sviesto, tirpinto
  • 30 g miltų
  • 100 g (~3 vnt.) kiaušinių baltymų
  • 15 g cukraus
  • Maskarponės kremui:
  • 500 g maskarponės
  • 375 ml grietinėlės, 36% riebumo
  • 1 a.š. vanilės esencijos
  • 100 g balto šokolado
  • 100 g cukraus
  • Drėkinimui:
  • 250 ml vyšių kompoto, neskiesto

Instrukcijos:

  • Biskvito gaminimas: Kiaušinius išplakti su cukraus pudra ir maltais migdolais, kol masė taps puri ir padvigubės. Atsargiai įmaišyti atvėsintą sviestą ir miltus, persijotus su kakava. Baltymus išplakti, palaipsniui beriant cukrų, iki standžių putų. Baltymus atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą supilti į kepimo popieriumi ištiestą 24 cm. skersmens kepimo formą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (patikrinti mediniu pagaliuku). Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauti į tris dalis.
  • Kremo gaminimas: Maskarponę išplakti su 50 gramų cukraus ir vanilės esencija. Su likusiu cukrumi išplakti grietinėlę iki standžių putų. Garų vonelėje ištirpinti šokoladą. Maskarponės masę sumaišyti su tirpintu šokoladu, įmaišyti grietinėlę.
  • Torto surinkimas: Pirmąjį biskvitą dėti ant torto lėkštės ir apjuosti torto formos borteliais. Biskvitą sulaistyti drėkinimui skirtu skysčiu ir ant viršaus paskleisti trečdalį maskarponės kremo. Dėti antrą biskvitą, šiek tiek rankomis tolygiai paspausti. Apšlakstyti drėkinimo skysčiu ir ant viršaus paskleisti antrą trečdalį kremo. Tą patį pakartoti su trečiuoju biskvitu. Likusio kremo dalį paskleisti ant torto viršaus. Tortą dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Tortui sustingus, atsegti ir nuimti torto bortelius. Sustingusio torto kraštus aptepti kremo likučiu. Tortą papuošti pagal fantaziją. Šiuo atveju tortą puošiau plakta grietinėle, lydytu šokoladu su trupučiu grietinėlės, sausainiams puošti skirtais pirkiniais glaistais ir pabarstukais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Saulėta virtuvė

  1. Viktorija parašė:

    Sveikinimai! 🙂 Labai gražus tortas, taip profesionaliai papuoštas 🙂

  2. Aušra parašė:

    Ačiū 🙂

  3. Indrė parašė:

    Na ir kruopštumas. Mano tortų papuošimai dažniausiai apsiribojo kokiais nors pabarstymais 😀

  4. Aušra parašė:

    Ko dėl vaikų nepadarysi 🙂 Iš tiesų tai baimė galvoj didesnė nei iš tiesų būna 🙂 Galvojau labai ilgai užtruksiu ir bus sunku, bet kai pradėjau daryti tai viskas pasidarė labai paprastai ir greitai. Tikrai šis papuošimas vienas iš paprastesnių 😉 Dabar bent jau taip galvoju, o pradžioje man atrodė, jog tai labai didelis iššūkis 🙂

  5. kai nori valgyt parašė:

    O Dieve! Aš kažkodėl maniau, kad birželio 4 dar neatėjo…
    Sveikinu su abiem gimtadieniais, kad ir gerokai pavėluotai… :*

  6. kai nori valgyt parašė:

    tfu, galva susisuko. Pasitikrinau – ogi pasveikinau tave Facebook”e 😀 ai, geriau einu išgerti rytinės kavos… 😀

  7. Aušra parašė:

    Nieko tokio – man smagu ir pakartotinius sveikinimus priimti 🙂 Tikiuosi kava buvo skani 🙂

  8. Eglė parašė:

    Koks gražus tortas, gaila, kad aplink nėra mergaičių,kopijuočiau 🙂 O torto receptuką jau nusirašiau, sekančiai progai būtinai gaminsiu šitą, labai jau skaniai atrodo 🙂

  9. Aušra parašė:

    Aš irgi jau darausi sąrašus kokių tortų reikės kitam pavasariui 🙂 Vyrukui teks kokį Makvyną piešti 🙂 Nes kažkada bandžiau daryti automobilio formos, tai nelabai pavyko o ir cukraus masė užgožė torto skonį (ne nemoku aš dar su tais papuošimais 🙂 ), bet va su piešimais tai lengviau.

    Beje, kaip tik pasižiūrėjau į jūsų blogą – labai gera mintis su bananais, reikės būtinai su vaikais savaitgalį išbandyti 🙂

  10. Tatjana parašė:

    Labai gražus tortukas, o miltų ne per mažai parašyta? 🙂

  11. Aušra parašė:

    Ačiū, Tatjana 🙂
    Miltus keičia malti migdolai, tad paprastų kvietinių miltų tikrai daugiau nereikia.

  12. Tatjana parašė:

    Bandau iškepti, bet miltų daugiau įdėjau dėl saugumo, jau matau kad nepakils kaip noretusi .
    Kita karta žinosiu 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Autorius: Aušra Data: 2009-08-25 Pasiilgau šokolado ir kakavos 🙂 Todėl buvo proga išbandyti kažką naujo. Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu. Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais Ingredientai: 1 p. …

Sausainiai Šuniukai

Sausainiai Šuniukai

Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti šiuos dailius šuniukus. Dukra vis prašė ko nors, kuo galėtų pavaišinti savo grupės vaikus, tad mama nedelsiant pasiraitojo rankoves ir kibo į darbą ? O darbas buvo tikras malonumas. Na žinoma, kiek imlus laikui, bet šuniukai tikrai to verti.

Šokoladinis kremas

Šokoladinis kremas

Šį kremą aptikau ieškodama visai ko kito, bet suintrigavo paprastumas. Tad ilgai nedelsusi išbandžiau – net vyras, kuris yra kakavos priešas, įvertino teigiamai. Tad praeitą savaitę mano dukriukas mokykloje skanavo sumuštinius su šiuo kremu ir žemės riešutų sviestu. Ir šiandien teko gaminti jau antrą kartą, nes ir mamai labai skanu užsitepti ant šviežio batono prie popietinės arbatos 🙂

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.