Menu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

  • Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu
  • Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį namuose jau turėjome ligonį, tad suplanuotų šeštadieninių darbų nepavyko nudirbti. Tą dieną pasėdėjusi prie televizoriaus, visgi supratau, kad noriu nuveikti kažką daugiau. Apsidairiusi pamačiau du granatus, kurie jau kurį laiką laukė dėmesio. Pasižiūrėjau youtube kaip galima greitai jų sėklytes išrinkti ir jau po kokių 20min darbas buvo baigtas. O kadangi viskas vyko taip sklandžiai, kažkaip užsinorėjau daugiau 🙂 Pasikuičiau nusižiūrėtų receptų archyve ir labiausiai nuotaiką atitiko Grange sausainiai. Deja, šokoladas tą dieną buvo arčiau širdies, todėl pasirinkau kaip pagrindą originalų receptą ir jį prisitaikiau sau (kaip visada pamažinau smarkiai cukraus, įmaišiau pilno grūdo miltų).

Beje, pirmą dieną sausainiai buvo maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Užtruksime:
Iškepsime: 20 sausainių

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 100 g sviesto
  • 1/2 p. rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 3/4 p. šviesių speltos miltų
  • 1/2 p. viso grūdo speltos miltų
  • 1/2 p. stambių avižinių dribsnių
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • 2 v.š. pieno ar vandens (naudoti reikia tik tuo atveju, jei tešla pasirodys per tiršta)
  • 50 g šokolado
  • 1 p. granato sėklų

Instrukcijos:

  • Įjungti orkaitę ir nustatyti 180°C temperatūrą.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Sviestą išlydyti ir subėrus cukrų mašyti, kol cukrus pilnai ištirps.
  • Įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
  • Kitame inde sumaišyti visus birius produktus.
  • Šokoladą sukapoti peiliu į smulkius gabaliukus.
  • Sviesto, cukraus ir kiaušinio masę supilti į birius produktus ir gerai išmaišyti.
  • Jei tešla gaunasi labai tiršta ir matote, kad bus sunku suformuoti sausainius (taip kaip man gavosi), įpilti kelis šaukštus pieno.
  • Į tešlą suberti granato sėklas ir šokolado gabaliukus. Atsargiai išmaišyti.
  • Dviejų šaukštų pagalba iš tešlos suformuoti sausainius ant kepimo skardos. Nepamiršti sausainius truputį suploti. Nesudėkite sausainių per arti vienas kito, nes jie išsiplės.
  • Kepti apie 12 minučių.
  • Iškeptus sausainius truputį atvėsinti skardoje, o po kokių 5 minučių perkelti ant grotelių pilnai atvėsti (tada sausainių apačia bus taip pat traški).
  • Skanaus!

Šaltinis: Hidden ponies

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Šokoladinis jogurtas

Šokoladinis jogurtas

Pirmadienis sunki diena, bet vis tiek norisi pasidalinti labai paprastu receptu deserto, kurį man patinka ne tik gaminti bet ir valgyti. Na valgyti jį patinka visai mano šeimai 🙂 Sudėtis itin elementari, bet kažkodėl pati jos niekad nesugalvojau. Po kelių bandymų nusprendėme, jog mums skaniausia su pienišku šokoladu, nes su juoduoju šokoladu jautėsi kartumas ir mums trūko saldumo.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Moliūgo pudingas su šokolado gabaliukais

Moliūgo pudingas su šokolado gabaliukais

Super super šokoladinis pudingas su šokolado gabaliukais ? Tikriausiai reikėtų arba dalį kakavos keisti miltais, arba dėti prastesnį šokoladą (aš dėjau 85%), nes gavosi net kartokas. Bet su purškiama grietinėle gavosi ypatingai šventiškas desertas. Tik kur moliūgo skonis??? Kakava ir šokoladas užmušė moliūgą…

Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais

Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais

Šie sausainiai kiek kitokie nei su kvietiniais miltais – daug trapesni, bet mums tai kaip ir nemaišė. Sausainiai saulę matė matyt tik kokias 10 minučių. Šokoladą naudojau vaikų mėgstamą (su 40% kakavos), tad saldumo sausainiams tikrai netrūko. Jei naudosite kartesnį šokoladą, cukraus kiekį pora šaukštų reikėtų padidinti.

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.