Menu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

  • Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu
  • Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį namuose jau turėjome ligonį, tad suplanuotų šeštadieninių darbų nepavyko nudirbti. Tą dieną pasėdėjusi prie televizoriaus, visgi supratau, kad noriu nuveikti kažką daugiau. Apsidairiusi pamačiau du granatus, kurie jau kurį laiką laukė dėmesio. Pasižiūrėjau youtube kaip galima greitai jų sėklytes išrinkti ir jau po kokių 20min darbas buvo baigtas. O kadangi viskas vyko taip sklandžiai, kažkaip užsinorėjau daugiau 🙂 Pasikuičiau nusižiūrėtų receptų archyve ir labiausiai nuotaiką atitiko Grange sausainiai. Deja, šokoladas tą dieną buvo arčiau širdies, todėl pasirinkau kaip pagrindą originalų receptą ir jį prisitaikiau sau (kaip visada pamažinau smarkiai cukraus, įmaišiau pilno grūdo miltų).

Beje, pirmą dieną sausainiai buvo maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Užtruksime:
Iškepsime: 20 sausainių

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 100 g sviesto
  • 1/2 p. rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 3/4 p. šviesių speltos miltų
  • 1/2 p. viso grūdo speltos miltų
  • 1/2 p. stambių avižinių dribsnių
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • 2 v.š. pieno ar vandens (naudoti reikia tik tuo atveju, jei tešla pasirodys per tiršta)
  • 50 g šokolado
  • 1 p. granato sėklų

Instrukcijos:

  • Įjungti orkaitę ir nustatyti 180°C temperatūrą.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Sviestą išlydyti ir subėrus cukrų mašyti, kol cukrus pilnai ištirps.
  • Įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
  • Kitame inde sumaišyti visus birius produktus.
  • Šokoladą sukapoti peiliu į smulkius gabaliukus.
  • Sviesto, cukraus ir kiaušinio masę supilti į birius produktus ir gerai išmaišyti.
  • Jei tešla gaunasi labai tiršta ir matote, kad bus sunku suformuoti sausainius (taip kaip man gavosi), įpilti kelis šaukštus pieno.
  • Į tešlą suberti granato sėklas ir šokolado gabaliukus. Atsargiai išmaišyti.
  • Dviejų šaukštų pagalba iš tešlos suformuoti sausainius ant kepimo skardos. Nepamiršti sausainius truputį suploti. Nesudėkite sausainių per arti vienas kito, nes jie išsiplės.
  • Kepti apie 12 minučių.
  • Iškeptus sausainius truputį atvėsinti skardoje, o po kokių 5 minučių perkelti ant grotelių pilnai atvėsti (tada sausainių apačia bus taip pat traški).
  • Skanaus!

Šaltinis: Hidden ponies

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux