Menu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

  • Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu
  • Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį namuose jau turėjome ligonį, tad suplanuotų šeštadieninių darbų nepavyko nudirbti. Tą dieną pasėdėjusi prie televizoriaus, visgi supratau, kad noriu nuveikti kažką daugiau. Apsidairiusi pamačiau du granatus, kurie jau kurį laiką laukė dėmesio. Pasižiūrėjau youtube kaip galima greitai jų sėklytes išrinkti ir jau po kokių 20min darbas buvo baigtas. O kadangi viskas vyko taip sklandžiai, kažkaip užsinorėjau daugiau 🙂 Pasikuičiau nusižiūrėtų receptų archyve ir labiausiai nuotaiką atitiko Grange sausainiai. Deja, šokoladas tą dieną buvo arčiau širdies, todėl pasirinkau kaip pagrindą originalų receptą ir jį prisitaikiau sau (kaip visada pamažinau smarkiai cukraus, įmaišiau pilno grūdo miltų).

Beje, pirmą dieną sausainiai buvo maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Užtruksime:
Iškepsime: 20 sausainių

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 100 g sviesto
  • 1/2 p. rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 3/4 p. šviesių speltos miltų
  • 1/2 p. viso grūdo speltos miltų
  • 1/2 p. stambių avižinių dribsnių
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • 2 v.š. pieno ar vandens (naudoti reikia tik tuo atveju, jei tešla pasirodys per tiršta)
  • 50 g šokolado
  • 1 p. granato sėklų

Instrukcijos:

  • Įjungti orkaitę ir nustatyti 180°C temperatūrą.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Sviestą išlydyti ir subėrus cukrų mašyti, kol cukrus pilnai ištirps.
  • Įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
  • Kitame inde sumaišyti visus birius produktus.
  • Šokoladą sukapoti peiliu į smulkius gabaliukus.
  • Sviesto, cukraus ir kiaušinio masę supilti į birius produktus ir gerai išmaišyti.
  • Jei tešla gaunasi labai tiršta ir matote, kad bus sunku suformuoti sausainius (taip kaip man gavosi), įpilti kelis šaukštus pieno.
  • Į tešlą suberti granato sėklas ir šokolado gabaliukus. Atsargiai išmaišyti.
  • Dviejų šaukštų pagalba iš tešlos suformuoti sausainius ant kepimo skardos. Nepamiršti sausainius truputį suploti. Nesudėkite sausainių per arti vienas kito, nes jie išsiplės.
  • Kepti apie 12 minučių.
  • Iškeptus sausainius truputį atvėsinti skardoje, o po kokių 5 minučių perkelti ant grotelių pilnai atvėsti (tada sausainių apačia bus taip pat traški).
  • Skanaus!

Šaltinis: Hidden ponies

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Vaikiškas receptas puikiai tinkantis ir suaugusiems. Kelis kartus gaminau ir abu kartus visai šeimai patiko.

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Kama miltų sausainiai su šokoladu

Kama miltų sausainiai su šokoladu

Na štai ir atėjo jų didžioji valanda. Iškepiau sausainius. Kepdama naudojau rupius kvietinius miltus. Kaip ten bebūtų, sausainiai dingo per kelias dienas, vaikams ypatingai patiko.

Puffed rice with Mars bars

Pūsti ryžiai su Mars šokoladukais

Kuo toliau, tuo mažiau produktų naudojų skanumynams gaminti 🙂 Jau liko tik trys. Bet skanu – dingo akimirksniu. Sakiau reikės pabandyti kada su sausų pusryčių rutuliukais. O Mars šokoladukai labai tinka, kai nesinori ilgai lukštenti irisiukų. Skonis gaunasi toks tarp irisų ir šokolado.

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Tegul jūsų neapgauna išvaizda – paprastas šokoladinis puodelis, tačiau skonis dieviškas. Visa šeima paragavusi negalėjo sustoti. Ir nors dalinau masę į keturis puodelius, nes kiekis atrodė nedidelis, kitą kartą reikėtų dalinti į 8 (kaip recepte ir parašyta), nes sotumas neišpasakytas.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux