Menu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

  • Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu
  • Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį namuose jau turėjome ligonį, tad suplanuotų šeštadieninių darbų nepavyko nudirbti. Tą dieną pasėdėjusi prie televizoriaus, visgi supratau, kad noriu nuveikti kažką daugiau. Apsidairiusi pamačiau du granatus, kurie jau kurį laiką laukė dėmesio. Pasižiūrėjau youtube kaip galima greitai jų sėklytes išrinkti ir jau po kokių 20min darbas buvo baigtas. O kadangi viskas vyko taip sklandžiai, kažkaip užsinorėjau daugiau 🙂 Pasikuičiau nusižiūrėtų receptų archyve ir labiausiai nuotaiką atitiko Grange sausainiai. Deja, šokoladas tą dieną buvo arčiau širdies, todėl pasirinkau kaip pagrindą originalų receptą ir jį prisitaikiau sau (kaip visada pamažinau smarkiai cukraus, įmaišiau pilno grūdo miltų).

Beje, pirmą dieną sausainiai buvo maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Užtruksime:
Iškepsime: 20 sausainių

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 100 g sviesto
  • 1/2 p. rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 3/4 p. šviesių speltos miltų
  • 1/2 p. viso grūdo speltos miltų
  • 1/2 p. stambių avižinių dribsnių
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • 2 v.š. pieno ar vandens (naudoti reikia tik tuo atveju, jei tešla pasirodys per tiršta)
  • 50 g šokolado
  • 1 p. granato sėklų

Instrukcijos:

  • Įjungti orkaitę ir nustatyti 180°C temperatūrą.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Sviestą išlydyti ir subėrus cukrų mašyti, kol cukrus pilnai ištirps.
  • Įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
  • Kitame inde sumaišyti visus birius produktus.
  • Šokoladą sukapoti peiliu į smulkius gabaliukus.
  • Sviesto, cukraus ir kiaušinio masę supilti į birius produktus ir gerai išmaišyti.
  • Jei tešla gaunasi labai tiršta ir matote, kad bus sunku suformuoti sausainius (taip kaip man gavosi), įpilti kelis šaukštus pieno.
  • Į tešlą suberti granato sėklas ir šokolado gabaliukus. Atsargiai išmaišyti.
  • Dviejų šaukštų pagalba iš tešlos suformuoti sausainius ant kepimo skardos. Nepamiršti sausainius truputį suploti. Nesudėkite sausainių per arti vienas kito, nes jie išsiplės.
  • Kepti apie 12 minučių.
  • Iškeptus sausainius truputį atvėsinti skardoje, o po kokių 5 minučių perkelti ant grotelių pilnai atvėsti (tada sausainių apačia bus taip pat traški).
  • Skanaus!

Šaltinis: Hidden ponies

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis kremas

Šokoladinis kremas

Šį kremą aptikau ieškodama visai ko kito, bet suintrigavo paprastumas. Tad ilgai nedelsusi išbandžiau – net vyras, kuris yra kakavos priešas, įvertino teigiamai. Tad praeitą savaitę mano dukriukas mokykloje skanavo sumuštinius su šiuo kremu ir žemės riešutų sviestu. Ir šiandien teko gaminti jau antrą kartą, nes ir mamai labai skanu užsitepti ant šviežio batono prie popietinės arbatos 🙂

Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais

Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais

Šie sausainiai kiek kitokie nei su kvietiniais miltais – daug trapesni, bet mums tai kaip ir nemaišė. Sausainiai saulę matė matyt tik kokias 10 minučių. Šokoladą naudojau vaikų mėgstamą (su 40% kakavos), tad saldumo sausainiams tikrai netrūko. Jei naudosite kartesnį šokoladą, cukraus kiekį pora šaukštų reikėtų padidinti.

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Autorius: Aušra Data: 2009-08-25 Pasiilgau šokolado ir kakavos 🙂 Todėl buvo proga išbandyti kažką naujo. Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu. Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais Ingredientai: 1 p. …

Kama miltų sausainiai su šokoladu

Kama miltų sausainiai su šokoladu

Na štai ir atėjo jų didžioji valanda. Iškepiau sausainius. Kepdama naudojau rupius kvietinius miltus. Kaip ten bebūtų, sausainiai dingo per kelias dienas, vaikams ypatingai patiko.

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux