Menu

Avižiniai sausainiai

  • Avižiniai sausainiai
  • Details
  • 16 Comments
  • Related Items

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, bet man labiausiai patinka juos kepti keksiukų formelėse – tada gaunasi gražios formos ir ne tokie sausi. Tik formelių nereikia prikrauti iki viršaus, užtenka įdėti vieną šaukštą tešlos ir truputį viską paspausti. Ir net pati nustebau, kai mano mergaičiukė suvalgė ne vieną sausainį – ji juk tokių dalykų nemėgsta…

400 g avižinių dribsnių

200 g margarino arba sviesto

2 kiaušiniai

2 v.š. grietinės

1 a.š. sodos (dedu kepimo miltelius)

1 st. cukraus

1 st. miltų

razinų, riešutu (nebūtina)

Margariną ar sviestą ištirpinti, supilti ant avižinių dribsnių, išmaišyti, palaukti kol atvės. Kiaušinius išplakti su cukrumi, sodą nugesinti grietinėje ir viską sudėti į dribsnius. Miltus, razinas ir riešutus suberti į masę ir išminkyti tešla. Sausainius į skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 15-20 min.

  1. Indre says:

    Va kaip tik masciau, kur panaudoti avizinius dribsnius, nes matau, kad niekaip jų vien užpylus karštu vandeniu neįveiksiu – neskanu. Ačiū už paprastą receptą 🙂

  2. Aušra says:

    Ir aš taip visada sunaudoju užsistovėjusius avižinius dribsnius 🙂 Tik jei bandysi kepti ant kepimo popieriaus skardoje, tai galima į tešlą šaukštu daugiau grietinės įdėti, kad tešla nebūtų kaip trupiniai.

  3. Indre says:

    O jei kefyro? Ner grietines barake :/

  4. Aušra says:

    Manau, kad galima, nes aš kažkada pyliau ir pieną, kai nieko kito neturėjau po ranka.

  5. ilona says:

    Puikus receptas, skanūs sausainiukai:)
    Dėjau visą pokelį dribsnių(500gr.)ir kupinesnius du šaukštus grietinės, dar įbėriau saujelę saulėgrąžų.Gavos apie penkiasdešimt sausainukų.

  6. Aušra says:

    Smagu, kad patiko 🙂 Originale buvo nurodyta 500g., bet man labiau prie širdies 400g 🙂

  7. Žalia Varna says:

    Ačiū už puikų receptą 🙂 Šiandien jį aptikau ir nusprendžiau: gaminsiu. Kaip tariau, taip ir padariau 🙂 Puikiai pavyko.

  8. Aušra says:

    O tau ačiū už gerus atsiliepimus ir kad nepatingėjai sugrįžti ir jais pasidalinti 🙂

  9. Rolas says:

    Kiek tas “vidutinio karštumo”? :/ as zalias tai nzn 😛

  10. Aušra says:

    Vidutinio karštumo tai 180 laipsnių, jei dujinė orkaitė – 4 žymė. Bent jau tokioj temperatūros dažniausiai sausainiai kepami 😉

  11. Vija says:

    Ka tik iskepiau sausainelius, bet dejau cukraus tik puse stiklines ir taip saldu gavosi, grietine pamirsau bet ir be jos gavosi, tik pridejau labai daug priedu (dz.spanguoliu, razinu, riesutu)ir “minkyti” teslos tai nereikejo – dejau sauksteliu i skarda su kepimo popieriumi ir gavosi superiniai sausaineliai.Aciu uz recepta.

  12. Aušra says:

    Smagu, kad protingai (jei taip galima pasakyti) naudojot receptą 🙂 Turiu galvoje tai, jog nedėjote viso cukraus kiekio, nes saldumo nemenkai priduoda džiovinti vaisiai, o be to ir kiekvieno žmogaus saldumo pojūtis skiriasi. O dėl minkymo… tai pati skaitau receptą ir galvoju, na ir kaip aš čia galėjau taip prirašyti 🙂 Čia tešlos tikrai nereikia minkyti 🙂

  13. Kristina says:

    labai skanūs sausainukai. mūsų šeimai labai patiko. kartą neturėjau grietinės, tai kepiau su rūgpieniu, bet gavosi tikrai ne blogesni nei su grietine. ačiū už receptą!

  14. Aušra says:

    Tai rūgpienis ir grietinė yra pieno produktai 🙂 Jie tarpusavyje nesipyksta. Tik tiek kad pagal skystumą reikia žiūrėti kiek įpilti rūgpienio vietoj grietinės 🙂

    Smagu kad patiko!

  15. monika says:

    Nesiseka kai kepi orkaitėj be termostato, įkaitinau, idėjau blėką ne pačiam pemiausiam skyriui ir kepė visą pusvalandį, dugnas apdegė sausainiukų o viršus neiškepė per tą laiką..://

  16. Aušra says:

    Ai ai ai kaip gaila 🙁 Tikiuosi ši nesėkmė nenumuš noro ką nors kepti orkaitėje…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

Tiesiog skanūs blynai

Tiesiog skanūs blynai

Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux