Menu

Avižiniai sausainiai

  • Avižiniai sausainiai
  • Details
  • 16 Comments
  • Related Items

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, bet man labiausiai patinka juos kepti keksiukų formelėse – tada gaunasi gražios formos ir ne tokie sausi. Tik formelių nereikia prikrauti iki viršaus, užtenka įdėti vieną šaukštą tešlos ir truputį viską paspausti. Ir net pati nustebau, kai mano mergaičiukė suvalgė ne vieną sausainį – ji juk tokių dalykų nemėgsta…

400 g avižinių dribsnių

200 g margarino arba sviesto

2 kiaušiniai

2 v.š. grietinės

1 a.š. sodos (dedu kepimo miltelius)

1 st. cukraus

1 st. miltų

razinų, riešutu (nebūtina)

Margariną ar sviestą ištirpinti, supilti ant avižinių dribsnių, išmaišyti, palaukti kol atvės. Kiaušinius išplakti su cukrumi, sodą nugesinti grietinėje ir viską sudėti į dribsnius. Miltus, razinas ir riešutus suberti į masę ir išminkyti tešla. Sausainius į skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 15-20 min.

  1. Indre parašė:

    Va kaip tik masciau, kur panaudoti avizinius dribsnius, nes matau, kad niekaip jų vien užpylus karštu vandeniu neįveiksiu – neskanu. Ačiū už paprastą receptą 🙂

  2. Aušra parašė:

    Ir aš taip visada sunaudoju užsistovėjusius avižinius dribsnius 🙂 Tik jei bandysi kepti ant kepimo popieriaus skardoje, tai galima į tešlą šaukštu daugiau grietinės įdėti, kad tešla nebūtų kaip trupiniai.

  3. Indre parašė:

    O jei kefyro? Ner grietines barake :/

  4. Aušra parašė:

    Manau, kad galima, nes aš kažkada pyliau ir pieną, kai nieko kito neturėjau po ranka.

  5. ilona parašė:

    Puikus receptas, skanūs sausainiukai:)
    Dėjau visą pokelį dribsnių(500gr.)ir kupinesnius du šaukštus grietinės, dar įbėriau saujelę saulėgrąžų.Gavos apie penkiasdešimt sausainukų.

  6. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 🙂 Originale buvo nurodyta 500g., bet man labiau prie širdies 400g 🙂

  7. Žalia Varna parašė:

    Ačiū už puikų receptą 🙂 Šiandien jį aptikau ir nusprendžiau: gaminsiu. Kaip tariau, taip ir padariau 🙂 Puikiai pavyko.

  8. Aušra parašė:

    O tau ačiū už gerus atsiliepimus ir kad nepatingėjai sugrįžti ir jais pasidalinti 🙂

  9. Rolas parašė:

    Kiek tas „vidutinio karštumo”? :/ as zalias tai nzn 😛

  10. Aušra parašė:

    Vidutinio karštumo tai 180 laipsnių, jei dujinė orkaitė – 4 žymė. Bent jau tokioj temperatūros dažniausiai sausainiai kepami 😉

  11. Vija parašė:

    Ka tik iskepiau sausainelius, bet dejau cukraus tik puse stiklines ir taip saldu gavosi, grietine pamirsau bet ir be jos gavosi, tik pridejau labai daug priedu (dz.spanguoliu, razinu, riesutu)ir „minkyti” teslos tai nereikejo – dejau sauksteliu i skarda su kepimo popieriumi ir gavosi superiniai sausaineliai.Aciu uz recepta.

  12. Aušra parašė:

    Smagu, kad protingai (jei taip galima pasakyti) naudojot receptą 🙂 Turiu galvoje tai, jog nedėjote viso cukraus kiekio, nes saldumo nemenkai priduoda džiovinti vaisiai, o be to ir kiekvieno žmogaus saldumo pojūtis skiriasi. O dėl minkymo… tai pati skaitau receptą ir galvoju, na ir kaip aš čia galėjau taip prirašyti 🙂 Čia tešlos tikrai nereikia minkyti 🙂

  13. Kristina parašė:

    labai skanūs sausainukai. mūsų šeimai labai patiko. kartą neturėjau grietinės, tai kepiau su rūgpieniu, bet gavosi tikrai ne blogesni nei su grietine. ačiū už receptą!

  14. Aušra parašė:

    Tai rūgpienis ir grietinė yra pieno produktai 🙂 Jie tarpusavyje nesipyksta. Tik tiek kad pagal skystumą reikia žiūrėti kiek įpilti rūgpienio vietoj grietinės 🙂

    Smagu kad patiko!

  15. monika parašė:

    Nesiseka kai kepi orkaitėj be termostato, įkaitinau, idėjau blėką ne pačiam pemiausiam skyriui ir kepė visą pusvalandį, dugnas apdegė sausainiukų o viršus neiškepė per tą laiką..://

  16. Aušra parašė:

    Ai ai ai kaip gaila 🙁 Tikiuosi ši nesėkmė nenumuš noro ką nors kepti orkaitėje…

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Vaikiškas receptas puikiai tinkantis ir suaugusiems. Kelis kartus gaminau ir abu kartus visai šeimai patiko.

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …