Menu

Pyragas su rabarbarais

  • Pyragas su rabarbarais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pyragas su rabarbarais


Autorius: Aušra

Data:

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtųme auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂

Pyragas su rabarbarais

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Tešlai:
  • 300 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g sviesto
  • 1 v.š. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 250 ml pieno
  • Įdarui:
  • 600 g rabarbaro
  • 200 g cukraus pudros
  • 2 v.š. krakmolo
  • 2 v.š. cukraus
  • Aptepimui:
  • 1 citrina
  • 1/2 p. cukraus pudros

Instrukcijos:

  • Į smulkintuvo indą sudėti prasijotus miltus, sviestą, kepimo miltelius, cukrų, druską. Smulkintuvu kapoti tešlą, kol gausis trupiniai.
  • Tada supilti pieną ir išminkyti vientisą, elastingą tešlą.
  • Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą valandai.
  • Rabarbaro stiebus nuplauti ir supjaustyti 8-10 cm dydžio gabaliukais.
  • Giliame puode užvirinti vandenį. Įdėti 2 v.š. cukraus. Į verdantį vandenį sudėti rabarbarus ir ten juos palaikyti 3 minutes.
  • Pabarstyti trupučiu krakmolo, išmaišyti ir supilti viską į sietelį. Atvėsinti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
  • Stačiakampę kepimo formą sutepti sviestu.
  • Tešlą išimti iš šaldytuvo, dalį tešlos (maždaug delno dydžio) atidėti. Likusią tešlą plonai iškočioti ir padengti ja kepimo formą. Šakute tešlą subadyti.
  • Sumaišyti cukraus pudrą su likusiu krakmolu ir apibarstyti šiuo mišiniu iškočiotą tešlą.
  • Vienu sluoksniu išdėlioti rabarbarų kotus.
  • Atidėtą tešlos gabalą plonai iškočioti ir supjaustyti juostelėmis, kuriomis papuošti pyragą.
  • Kepti orkaitėje apie 30 minučių.
  • Iškepusį pyragą padėti 10 minučių ant šalto drėgno rankšluosčio, tam kad pyragas lengviau išsiimtų iš formos.
  • Dar karštą pyragą aptepti citrinos sultimis sumaišytomis su cukraus pudra.
  • Skanaus!

Šaltinis: Школа гастронома. Изысканные блюда

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Manų kruopų apkepas

Manų kruopų apkepas

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.