Pyragas su rabarbarais
- Details
- Leave a Comment
- Related Items

Autorius: Aušra
Data:
Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtųme auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂
Pyragas su rabarbarais
Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- Tešlai:
- 300 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 100 g sviesto
- 1 v.š. cukraus
- 1/2 a.š. druskos
- 250 ml pieno
- Įdarui:
- 600 g rabarbaro
- 200 g cukraus pudros
- 2 v.š. krakmolo
- 2 v.š. cukraus
- Aptepimui:
- 1 citrina
- 1/2 p. cukraus pudros
Instrukcijos:
- Į smulkintuvo indą sudėti prasijotus miltus, sviestą, kepimo miltelius, cukrų, druską. Smulkintuvu kapoti tešlą, kol gausis trupiniai.
- Tada supilti pieną ir išminkyti vientisą, elastingą tešlą.
- Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą valandai.
- Rabarbaro stiebus nuplauti ir supjaustyti 8-10 cm dydžio gabaliukais.
- Giliame puode užvirinti vandenį. Įdėti 2 v.š. cukraus. Į verdantį vandenį sudėti rabarbarus ir ten juos palaikyti 3 minutes.
- Pabarstyti trupučiu krakmolo, išmaišyti ir supilti viską į sietelį. Atvėsinti.
- Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
- Stačiakampę kepimo formą sutepti sviestu.
- Tešlą išimti iš šaldytuvo, dalį tešlos (maždaug delno dydžio) atidėti. Likusią tešlą plonai iškočioti ir padengti ja kepimo formą. Šakute tešlą subadyti.
- Sumaišyti cukraus pudrą su likusiu krakmolu ir apibarstyti šiuo mišiniu iškočiotą tešlą.
- Vienu sluoksniu išdėlioti rabarbarų kotus.
- Atidėtą tešlos gabalą plonai iškočioti ir supjaustyti juostelėmis, kuriomis papuošti pyragą.
- Kepti orkaitėje apie 30 minučių.
- Iškepusį pyragą padėti 10 minučių ant šalto drėgno rankšluosčio, tam kad pyragas lengviau išsiimtų iš formos.
- Dar karštą pyragą aptepti citrinos sultimis sumaišytomis su cukraus pudra.
- Skanaus!
Šaltinis: Школа гастронома. Изысканные блюда

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai
Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Sausainiai Šuniukai
Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti šiuos dailius šuniukus. Dukra vis prašė ko nors, kuo galėtų pavaišinti savo grupės vaikus, tad mama nedelsiant pasiraitojo rankoves ir kibo į darbą ? O darbas buvo tikras malonumas. Na žinoma, kiek imlus laikui, bet šuniukai tikrai to verti.

Pyragėliai su fermentiniu sūriu
Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Greitos baronkytės
Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai
Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.