Menu

Pyragas su rabarbarais

  • Pyragas su rabarbarais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pyragas su rabarbarais


Autorius: Aušra

Data:

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtųme auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂

Pyragas su rabarbarais

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Tešlai:
  • 300 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g sviesto
  • 1 v.š. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 250 ml pieno
  • Įdarui:
  • 600 g rabarbaro
  • 200 g cukraus pudros
  • 2 v.š. krakmolo
  • 2 v.š. cukraus
  • Aptepimui:
  • 1 citrina
  • 1/2 p. cukraus pudros

Instrukcijos:

  • Į smulkintuvo indą sudėti prasijotus miltus, sviestą, kepimo miltelius, cukrų, druską. Smulkintuvu kapoti tešlą, kol gausis trupiniai.
  • Tada supilti pieną ir išminkyti vientisą, elastingą tešlą.
  • Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą valandai.
  • Rabarbaro stiebus nuplauti ir supjaustyti 8-10 cm dydžio gabaliukais.
  • Giliame puode užvirinti vandenį. Įdėti 2 v.š. cukraus. Į verdantį vandenį sudėti rabarbarus ir ten juos palaikyti 3 minutes.
  • Pabarstyti trupučiu krakmolo, išmaišyti ir supilti viską į sietelį. Atvėsinti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
  • Stačiakampę kepimo formą sutepti sviestu.
  • Tešlą išimti iš šaldytuvo, dalį tešlos (maždaug delno dydžio) atidėti. Likusią tešlą plonai iškočioti ir padengti ja kepimo formą. Šakute tešlą subadyti.
  • Sumaišyti cukraus pudrą su likusiu krakmolu ir apibarstyti šiuo mišiniu iškočiotą tešlą.
  • Vienu sluoksniu išdėlioti rabarbarų kotus.
  • Atidėtą tešlos gabalą plonai iškočioti ir supjaustyti juostelėmis, kuriomis papuošti pyragą.
  • Kepti orkaitėje apie 30 minučių.
  • Iškepusį pyragą padėti 10 minučių ant šalto drėgno rankšluosčio, tam kad pyragas lengviau išsiimtų iš formos.
  • Dar karštą pyragą aptepti citrinos sultimis sumaišytomis su cukraus pudra.
  • Skanaus!

Šaltinis: Школа гастронома. Изысканные блюда

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje

Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Vištiena su keptais rabarbarais

Vištiena su keptais rabarbarais

Aš kaip visada, susiimu tik kai baigiasi sezonas. O skubėjau šeimynai gaminti dar pačioje rabarbarų sezono pradžioje. Bet vis atsiranda svarbesnių, skubesnių darbų, nes kaip žinia visada laiko trūksta viskam. Na bet ne apie tai dabar kalba turėtų būti 🙂 Ši vištiena tikrai patiks tiems, kas mėgsta mėsą su vaisiais ir tiems, kuriems patinka saldžiarūgštis maistas. Šiaip į mėsą su vaisiais aš kreivai žiūriu, bet saldžiarūgtis maistas man net labai prie širdies. Smagiausia dalis buvo tai, jog vištienoje jautėsi tik švelnus švelnus rabarbų skonis, kuris mano vyrui ir sūnui nemaišė. O iškeptus rabarbarus aš sutryniau į padažą ir jis buvo super! Aš ir mano dukrytė apsilaižydamos valgėm. Išvada – su šiuo patiekalu galima įtikti kelioms grupėms žmonių vienu metu 🙂 tik vieni valgo su padažu, kiti tik su salotom 🙂