Menu

Obuoliniai sausainiai su razinomis

  • Obuoliniai sausainiai su razinomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Obuoliniai sausainiai su razinomis


Autorius: Aušra

Data:

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 128 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 200 ml cukraus
  • 250 ml obuolių košės
  • 1 kiaušinis
  • 500 ml kvietinių miltų
  • 250 ml avižinių dribsnių
  • 1/2 a.š. kepimo mitelių
  • 1 a.š. geriamosios sodos
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/4 a.š. druskos
  • 150 ml razinų
  • 100 ml smulkintų riešutų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukti su cukrumi.
  • Sudėti obuolių tyrę, kiaušinį, cinamoną, druską ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • Įmaišyti miltus sumaišytus su avižiniais dribsniais, kepimo milteliais ir soda.
  • Suberti smulkintus riešutus, razinas ir dar sykį išmaišyti.
  • Naudojant du šaukštelius tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  • Kepti 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių – kol sausainiai taps aukso rudumo spalvos.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Pyragas su rabarbarais

Pyragas su rabarbarais

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux