Menu

Obuoliniai sausainiai su razinomis

  • Obuoliniai sausainiai su razinomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Obuoliniai sausainiai su razinomis


Autorius: Aušra

Data:

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 128 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 200 ml cukraus
  • 250 ml obuolių košės
  • 1 kiaušinis
  • 500 ml kvietinių miltų
  • 250 ml avižinių dribsnių
  • 1/2 a.š. kepimo mitelių
  • 1 a.š. geriamosios sodos
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/4 a.š. druskos
  • 150 ml razinų
  • 100 ml smulkintų riešutų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukti su cukrumi.
  • Sudėti obuolių tyrę, kiaušinį, cinamoną, druską ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • Įmaišyti miltus sumaišytus su avižiniais dribsniais, kepimo milteliais ir soda.
  • Suberti smulkintus riešutus, razinas ir dar sykį išmaišyti.
  • Naudojant du šaukštelius tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  • Kepti 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių – kol sausainiai taps aukso rudumo spalvos.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.