Menu

Obuoliniai sausainiai su razinomis

  • Obuoliniai sausainiai su razinomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Obuoliniai sausainiai su razinomis


Autorius: Aušra

Data:

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 128 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 200 ml cukraus
  • 250 ml obuolių košės
  • 1 kiaušinis
  • 500 ml kvietinių miltų
  • 250 ml avižinių dribsnių
  • 1/2 a.š. kepimo mitelių
  • 1 a.š. geriamosios sodos
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/4 a.š. druskos
  • 150 ml razinų
  • 100 ml smulkintų riešutų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukti su cukrumi.
  • Sudėti obuolių tyrę, kiaušinį, cinamoną, druską ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • Įmaišyti miltus sumaišytus su avižiniais dribsniais, kepimo milteliais ir soda.
  • Suberti smulkintus riešutus, razinas ir dar sykį išmaišyti.
  • Naudojant du šaukštelius tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  • Kepti 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių – kol sausainiai taps aukso rudumo spalvos.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Kiek neįprastas cukinijų panaudojimo būdas. Kaip visada – cukinijos nei kiek nesijaučia, tik žalia odelė išduoda, kad yra kažkas neįprasto sausainiuose. Kepant dėjau stambius avižinius dribsnius, bet man avižos liko kiek kietos ir valgant jaučiau kaip erzina dantis avižų kramtymas, todėl kitą kartą tikrai naudosiu smulkius dribsnius.

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Nors Kalėdos jau praėjo, tačiau kitiems metams noriu išsisaugoti šį receptą. Išskirtinis jis tuo, jog į sudėtį įeina grietinė ir visai nedaug sviesto. Kadangi sausainiai buvo skirti vaikams pagraužti prieš miegą, tai papuošimų jokių nedariau. O iš kitos pusės, kam to reikia? Jei sausainiai ir patys labai skanūs 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux