Menu

Obuoliniai sausainiai su razinomis

  • Obuoliniai sausainiai su razinomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Obuoliniai sausainiai su razinomis


Autorius: Aušra

Data:

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 128 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 200 ml cukraus
  • 250 ml obuolių košės
  • 1 kiaušinis
  • 500 ml kvietinių miltų
  • 250 ml avižinių dribsnių
  • 1/2 a.š. kepimo mitelių
  • 1 a.š. geriamosios sodos
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/4 a.š. druskos
  • 150 ml razinų
  • 100 ml smulkintų riešutų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukti su cukrumi.
  • Sudėti obuolių tyrę, kiaušinį, cinamoną, druską ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • Įmaišyti miltus sumaišytus su avižiniais dribsniais, kepimo milteliais ir soda.
  • Suberti smulkintus riešutus, razinas ir dar sykį išmaišyti.
  • Naudojant du šaukštelius tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  • Kepti 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių – kol sausainiai taps aukso rudumo spalvos.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.

Sausainiai Pelėdos

Sausainiai Pelėdos

Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius: Aušra Data: 2020-09-08 Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog …

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux