Menu

Brinzos sūrio apkepas

  • Brinzos sūrio apkepas
  • Brinzos sūrio apkepas
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Brinzos sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Brinzos sūrio apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 500 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 250 g brinzos sūrio
  • 250 g kefyro ar pasukų
  • 250 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. sviesto, lydyto
  • žiupsnelis druskos

Instrukcijos:

  • Brinzą ir kefyrą sudėti į smulkintuvą ir sutrinti į vientisą masę.
  • Sudėti kiaušinius, miltus ir druską. Viską gerai išmaišyti.
  • Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 180°C kol virštus gražiai paruduos. Jei neklystu, kepiau apie valandą, nes viršus ilgai nerudavo.
  • Skanaus!

Šaltinis: kažkoks rusiškas forumas

  1. Indrė says:

    Aš brinzos dar nevalgiau, nors jau irgi mačiau pirkti. O čia kaip suprantu sūrus apkepas išeina? Cukrus turbūt netiktų?

  2. Aušra says:

    Brinza tikrai yra sūroka. Ne veltui buvau mačiusi, kad ją galima keisti fetos sūriu. Ir druskos tikrai reikėjo jau nedidelio žiupsnelio. Man kadangi varškėčiai su uogiene nelabai, tai net nebuvo minties saldžiai bandyti 🙂 Žinoma mano merginai buvo kilusi tokia mintis, bet kai pasakiau kad čia nesaldus apkepas, tai nedrįso bandyti 🙂

  3. Forelle says:

    Atrodo gardžiai, tik lietuviškoji brinza labai jau kieta, seniau būdavo pirkti tokia trapi, minkšta, tai pirmą kartą nuspirkus Vilkyškių pieninės, net nežinojau ką daryti ir sunaudojau vietoj fetos 🙂 tik iškilo klausimas kokia iš tikrųjų ji turi būti.
    Beje, lietuviška feta man irgi pasirodė per kieta

  4. Aušra says:

    Na taip, brinza kurią aš naudojau kietoka buvo, bet kai blenderis po ranka – tai nesudarė didelės bėdos 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂