Menu

Brinzos sūrio apkepas

  • Brinzos sūrio apkepas
  • Brinzos sūrio apkepas
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Brinzos sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Brinzos sūrio apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 500 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 250 g brinzos sūrio
  • 250 g kefyro ar pasukų
  • 250 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. sviesto, lydyto
  • žiupsnelis druskos

Instrukcijos:

  • Brinzą ir kefyrą sudėti į smulkintuvą ir sutrinti į vientisą masę.
  • Sudėti kiaušinius, miltus ir druską. Viską gerai išmaišyti.
  • Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 180°C kol virštus gražiai paruduos. Jei neklystu, kepiau apie valandą, nes viršus ilgai nerudavo.
  • Skanaus!

Šaltinis: kažkoks rusiškas forumas

  1. Indrė says:

    Aš brinzos dar nevalgiau, nors jau irgi mačiau pirkti. O čia kaip suprantu sūrus apkepas išeina? Cukrus turbūt netiktų?

  2. Aušra says:

    Brinza tikrai yra sūroka. Ne veltui buvau mačiusi, kad ją galima keisti fetos sūriu. Ir druskos tikrai reikėjo jau nedidelio žiupsnelio. Man kadangi varškėčiai su uogiene nelabai, tai net nebuvo minties saldžiai bandyti 🙂 Žinoma mano merginai buvo kilusi tokia mintis, bet kai pasakiau kad čia nesaldus apkepas, tai nedrįso bandyti 🙂

  3. Forelle says:

    Atrodo gardžiai, tik lietuviškoji brinza labai jau kieta, seniau būdavo pirkti tokia trapi, minkšta, tai pirmą kartą nuspirkus Vilkyškių pieninės, net nežinojau ką daryti ir sunaudojau vietoj fetos 🙂 tik iškilo klausimas kokia iš tikrųjų ji turi būti.
    Beje, lietuviška feta man irgi pasirodė per kieta

  4. Aušra says:

    Na taip, brinza kurią aš naudojau kietoka buvo, bet kai blenderis po ranka – tai nesudarė didelės bėdos 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Salotos su sūriu ir česnaku

Salotos su sūriu ir česnaku

Čia buvo grynas eksperimentas 🙂 Salotos su fermentiniu sūriu mums tikrai neįprasta. O dar ir padažas su žaliu kiaušiniu. Tai kad jaustis saugiau, kiaušinį užpyliau verdančiu vandeniu ir taip palaikiau kelias sekundes. Kai supyliau padažą – atrodė jo smarkiai per daug, bet kai išsimaišė su salotomis ir sūriu, viskas buvo pats tas. Tad galiu sakyti, kad ir neįprastos, tačiau skanios (ypatingai, jei mėgstate česnaką) salotos.

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Elzaso sūrio pyragas

Elzaso sūrio pyragas

Kažkada važiuojant į svečius reikėjo kažką atsivežti. Kadangi visi reikiami pyragui produktai buvo po ranka, puoliau gaminti. Nusivežėm į svečius ir jis dingo akimirksniu! Todėl po geros pertraukos jį prisiminusi tik geruoju, pakartojau ir iškepiau šeimynai. Vėlgi visi ir po pertraukos įvertino teigiamai, tad receptas keliauja čia.

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Meduolinis namukas

Meduolinis namukas

Kalėdų jau laukiau nuo pat rugsėjo, bet kai atėjo Kalėdos širdyje jau laukiau pavasario 🙂 Gerai, kad viskas buvo iš anksto suplanuota ir kadangi žinau, jog tai galbūt pirmos ir paskutinės Kalėdos kai joms galiu skirti nemenkai savo laiko, dėjau į jas kiek įmanoma daugiau pastangų. Dėl to ir įrašų Kalėdinių pas mane tiesiog nebuvo, nes nenorėjau išsiduoti kuo artimieji (kartais paskaitantys šį blogą) bus nustebinti.