Menu

Brinza cheese bake

  • Brinza cheese bake
  • Brinza cheese bake
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Brinzos sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Brinzos sūrio apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 500 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 250 g brinzos sūrio
  • 250 g kefyro ar pasukų
  • 250 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. sviesto, lydyto
  • žiupsnelis druskos

Instrukcijos:

  • Brinzą ir kefyrą sudėti į smulkintuvą ir sutrinti į vientisą masę.
  • Sudėti kiaušinius, miltus ir druską. Viską gerai išmaišyti.
  • Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 180°C kol virštus gražiai paruduos. Jei neklystu, kepiau apie valandą, nes viršus ilgai nerudavo.
  • Skanaus!

Šaltinis: some russian forum

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

Corn scones with cheese

Autorius: Aušra Data: 2009-06-04 Very easy scones, very good when you don”t want the sweet ones. I made them not for the first time, but every time I make them, I hear a lot of …

Tarybinis batonas

Old times white bread

This bread was baked in a lot of blogs and forums, but I could photograph it just now, although I baked it already five times. My hands and eyes were not successfull 🙂 One time I overrised it, next time had to use rye flour, another next time some othe my mistakes. But despite that this bread is really good, like in old times. Just I would prefere to use milk instead water – it changes bread texture, it becomes more mild.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Minced meat and feta bake

I think this is the last recipe with pasta for some time. Now I’ll take a break from pasta because now we eat a lot of salads, barbecued meat and everything we find in the freezer. Of course when autumn will be near, we gonna need warming and satisfying food, so pasta will be back. Some words about the recipe. It’s satisfying and good, and simple. Unfortunately I had only one third of cheese, but it didn’t ruined the taste.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Pumpkin muffins

In most bakings with pumpkin are used ginger, cinnamon, cloves. But my family doesn’t admire them. So I was looking for something simple but still good to our tooth. And when I found this muffins, I stopped searching. We all liked them. My kids ate them. And now I bake more and some put in a freezer for quick snack for my children before sleep.

Pie with chanterelles

When I got some chanterelles, I decided to bake this year something new. And because I know how convenient to take non-sweet pies for lunch at work, I chose this recipe. Only in original recipe says to use more salt then I usually need, so I give here already corrected recipe.