Menu

Brinza cheese bake

  • Brinza cheese bake
  • Brinza cheese bake
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Brinzos sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Brinzos sūrio apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 500 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 250 g brinzos sūrio
  • 250 g kefyro ar pasukų
  • 250 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. sviesto, lydyto
  • žiupsnelis druskos

Instrukcijos:

  • Brinzą ir kefyrą sudėti į smulkintuvą ir sutrinti į vientisą masę.
  • Sudėti kiaušinius, miltus ir druską. Viską gerai išmaišyti.
  • Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 180°C kol virštus gražiai paruduos. Jei neklystu, kepiau apie valandą, nes viršus ilgai nerudavo.
  • Skanaus!

Šaltinis: some russian forum

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cukinijų keksiukai su sūriu

Zucchini muffins with cheese

We like to eat these muffins for afternoon snack when we don’t want anything sweet. I make mini muffins so they are perfect for little children hands. They disappear very quickly.

Bananiniai keksiukai

Banana muffins

These healthy muffins are extremely moist and delicious.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Frittata with green beans and tomatoes

Frequently for breakfast we have simply baked eggs because it’s warm, quick and tasty. Even by daughter seeing us eating baked eggs tried and liked them. So now whole family eats baked eggs in the morning 🙂

Vištienos ir cukinijų pyragas

Chicken and zucchini pie

I can say that this is almost the same as Zucchini pie with tuna just tuna changed to chicken. Also I can say that I found out it only after a few times I baked this pie. Their taste are very different. They both are favourites in our family. Just now I bake with chicken more, because my kids don”t eat tuna, but pie with the chicken eats one of my kids.

Rageliai su feta

Rolls with feta

Yesterday for dinner we had only soup, so I decided to bake these coissants for stronger food. Coissants and soup were perfect together.