Menu

Kreminės varškės sausainiai

  • Kreminės varškės sausainiai
  • Kreminės varškės sausainiai
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Kreminės varškės sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Kreminės varškės sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 75 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 150 g minkšto kreminio sūrio (naudojau rikotą)
  • 90 g sviesto, kambario temperatūros
  • 150 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 120 g miltų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 160°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Tada dideliame inde sumaišyti sviestą ir kreminę varškę.
  • Po truputį įmaišyti cukrų ir maišyti kol masė pasidarys lengva ir puri (geriausiai tai atlieka mikseris 🙂 ).
  • Galiausiai įmušti kiaušinį, supilti vanilės ekstraktą ir druską.
  • Kitame inde sumaišyti kepimo miltelius su miltais.
  • Po truputį miltų mišinį įmaišyti į varškės masę.
  • Arbatiniu šaukšteliu tešlą dėti ant kepimo popieriaus.
  • Kepti 12-14 minutes arba kol sausainių kraštai pradės ruduoti.
  • Neperkepkite sausainių, kai išimsite iš orkaitės jie turi būti ganėtinai minkšti, tačiau pravėsę sutvirtės ir tada galėsite perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
  • Skanaus!

Šaltinis: CaffeIna

  1. Indre parašė:

    Hmmm mano supratimu kreminė varškė tai philadelphia… O rikota ir lieka rikota 🙂

  2. Aušra parašė:

    O man kreminė varškė tai tiesiog varškė be grūdelių 😀 Tai kur kreminės varškės reikia tai dedu viską, kas turi varškės skonį, t.t. rikotą, markarponę (nors jos pas mane jau itin retai būna), paprastą varškę sutrintą su trupučiu grietinės. O Philadelhpia tai nei karto ir nepirkau 🙂 Kai kažkada seniai seniai žiūrėjau į jos kainą, tai ji man brangi baisiai pasirodė, tad man gerai ir be jos.

  3. Asta parašė:

    Indrė teisingai pastebėjo dėl kreminės varškės 🙂 Namie kaip nori, taip galima vadinti, o viešoj erdvėj reikėtų rašyti tikruosius produktų pavadinimus.
    O receptas sudomino. Artimiausiu metu išsikepsiu 🙂

  4. Aušra parašė:

    Sutinku, kad kreminė varškė ir rikota skiriasi. Tačiau eksperimentuoti ir vieno produkto keisti kitu manau niekas nedraudžia 🙂 Aš juk neįrodinėju, kad kreminė varškė yra rikota, tik parašiau pastabą, kad kreminės varškės neturėjau, todėl panaudojau rikotą.

  5. Indre parašė:

    Ne tai viskas ok – tik po to jei rezultatas ne toks būtų išbandžius tada jau reiktų ieškot tokios mini klaidos tarp varškių ;D
    O aš philadelfios su akcija dabar papirkau pusę kilogramo. Greitai bus viena proga, tai darysiu tortuką 🙂

  6. Aušra parašė:

    Aš irgi norėčiau kažką prie geros progos pagaminti, bet kai proga kokia ateina reikalavimas vienas – želė tortas ir dar kad būtų gaivus 🙂

  7. Gabriele parašė:

    o kokios konsistencijos ta tesla turi buti pries dedant kept?

  8. Aušra parašė:

    hmmm kiek pamenu tai tešla buvo kaip ir kepant bet kokius sausainius – nuo šaukšto reikia nubraukti, nes kol pati nukristų reikėtų ilgokai palaukti 🙂 Bet ji tokia, kad išmaišyti galima su šaukštu.

  9. Rasa parašė:

    Liuksusinis receptas, labai skanūs sausainiai išėjo. Aš, beje naudojau „farmer”s cheese”, nes ir ne tokia riebi ta varškė, kaip „creamcheese”,ir šlamšto jokio neprikrauta, kurio varškėj neturi būti. O beje, kartą „farmer”s market” nupirkau vaikams sausainukų visiškai tokių pat, kaip šitie, buvo kepti būtent iš rikotos, kaip kad darėt ir Jūs. Ačiū dar kartą už receptą!

  10. Aušra parašė:

    Oi kaip smagu 🙂 Privertėt nusišypsoti 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

Autorius: Aušra Data: 2019-03-11 Keksiukai kepti beveik ekspromtu. Kai nudirbom suplanuotus darbus, pasirodo liko dar laisvo laiko 🙂 O vaikų šmirinėjimas ir klausinėjimas „Ar neturim nieko saldaus?”, „Ar tikrai nebeturim šokolado?”, „Nieko nieko saldaus?” užveda …

Meduolinis namukas

Meduolinis namukas

Kalėdų jau laukiau nuo pat rugsėjo, bet kai atėjo Kalėdos širdyje jau laukiau pavasario 🙂 Gerai, kad viskas buvo iš anksto suplanuota ir kadangi žinau, jog tai galbūt pirmos ir paskutinės Kalėdos kai joms galiu skirti nemenkai savo laiko, dėjau į jas kiek įmanoma daugiau pastangų. Dėl to ir įrašų Kalėdinių pas mane tiesiog nebuvo, nes nenorėjau išsiduoti kuo artimieji (kartais paskaitantys šį blogą) bus nustebinti.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.