Menu

Kreminės varškės sausainiai

  • Kreminės varškės sausainiai
  • Kreminės varškės sausainiai
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Kreminės varškės sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Kreminės varškės sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 75 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 150 g minkšto kreminio sūrio (naudojau rikotą)
  • 90 g sviesto, kambario temperatūros
  • 150 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 120 g miltų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 160°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Tada dideliame inde sumaišyti sviestą ir kreminę varškę.
  • Po truputį įmaišyti cukrų ir maišyti kol masė pasidarys lengva ir puri (geriausiai tai atlieka mikseris 🙂 ).
  • Galiausiai įmušti kiaušinį, supilti vanilės ekstraktą ir druską.
  • Kitame inde sumaišyti kepimo miltelius su miltais.
  • Po truputį miltų mišinį įmaišyti į varškės masę.
  • Arbatiniu šaukšteliu tešlą dėti ant kepimo popieriaus.
  • Kepti 12-14 minutes arba kol sausainių kraštai pradės ruduoti.
  • Neperkepkite sausainių, kai išimsite iš orkaitės jie turi būti ganėtinai minkšti, tačiau pravėsę sutvirtės ir tada galėsite perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
  • Skanaus!

Šaltinis: CaffeIna

  1. Indre says:

    Hmmm mano supratimu kreminė varškė tai philadelphia… O rikota ir lieka rikota 🙂

  2. Aušra says:

    O man kreminė varškė tai tiesiog varškė be grūdelių 😀 Tai kur kreminės varškės reikia tai dedu viską, kas turi varškės skonį, t.t. rikotą, markarponę (nors jos pas mane jau itin retai būna), paprastą varškę sutrintą su trupučiu grietinės. O Philadelhpia tai nei karto ir nepirkau 🙂 Kai kažkada seniai seniai žiūrėjau į jos kainą, tai ji man brangi baisiai pasirodė, tad man gerai ir be jos.

  3. Asta says:

    Indrė teisingai pastebėjo dėl kreminės varškės 🙂 Namie kaip nori, taip galima vadinti, o viešoj erdvėj reikėtų rašyti tikruosius produktų pavadinimus.
    O receptas sudomino. Artimiausiu metu išsikepsiu 🙂

  4. Aušra says:

    Sutinku, kad kreminė varškė ir rikota skiriasi. Tačiau eksperimentuoti ir vieno produkto keisti kitu manau niekas nedraudžia 🙂 Aš juk neįrodinėju, kad kreminė varškė yra rikota, tik parašiau pastabą, kad kreminės varškės neturėjau, todėl panaudojau rikotą.

  5. Indre says:

    Ne tai viskas ok – tik po to jei rezultatas ne toks būtų išbandžius tada jau reiktų ieškot tokios mini klaidos tarp varškių ;D
    O aš philadelfios su akcija dabar papirkau pusę kilogramo. Greitai bus viena proga, tai darysiu tortuką 🙂

  6. Aušra says:

    Aš irgi norėčiau kažką prie geros progos pagaminti, bet kai proga kokia ateina reikalavimas vienas – želė tortas ir dar kad būtų gaivus 🙂

  7. Gabriele says:

    o kokios konsistencijos ta tesla turi buti pries dedant kept?

  8. Aušra says:

    hmmm kiek pamenu tai tešla buvo kaip ir kepant bet kokius sausainius – nuo šaukšto reikia nubraukti, nes kol pati nukristų reikėtų ilgokai palaukti 🙂 Bet ji tokia, kad išmaišyti galima su šaukštu.

  9. Rasa says:

    Liuksusinis receptas, labai skanūs sausainiai išėjo. Aš, beje naudojau “farmer”s cheese”, nes ir ne tokia riebi ta varškė, kaip “creamcheese”,ir šlamšto jokio neprikrauta, kurio varškėj neturi būti. O beje, kartą “farmer”s market” nupirkau vaikams sausainukų visiškai tokių pat, kaip šitie, buvo kepti būtent iš rikotos, kaip kad darėt ir Jūs. Ačiū dar kartą už receptą!

  10. Aušra says:

    Oi kaip smagu 🙂 Privertėt nusišypsoti 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.

Sardinių paštetas

Sardinių paštetas

Mūsų mėgiamas užtepas. Kai jį paruošiau, tai vyrui visi kiti nebeįtinka 🙂 Manau čia labai gerai sužaidžia citrinos gaivumas. Tik reikia jo nepadauginti, nes mums originaliame recepte nurodytas kiekis pasirodė smarkiai per daug, tad sumažinusi pagal savo skonį, labai džiaugiuosi šiuo paštetu.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux