Menu

Kreminės varškės sausainiai

  • Kreminės varškės sausainiai
  • Kreminės varškės sausainiai
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Kreminės varškės sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Kreminės varškės sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 75 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 150 g minkšto kreminio sūrio (naudojau rikotą)
  • 90 g sviesto, kambario temperatūros
  • 150 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 120 g miltų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 160°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Tada dideliame inde sumaišyti sviestą ir kreminę varškę.
  • Po truputį įmaišyti cukrų ir maišyti kol masė pasidarys lengva ir puri (geriausiai tai atlieka mikseris 🙂 ).
  • Galiausiai įmušti kiaušinį, supilti vanilės ekstraktą ir druską.
  • Kitame inde sumaišyti kepimo miltelius su miltais.
  • Po truputį miltų mišinį įmaišyti į varškės masę.
  • Arbatiniu šaukšteliu tešlą dėti ant kepimo popieriaus.
  • Kepti 12-14 minutes arba kol sausainių kraštai pradės ruduoti.
  • Neperkepkite sausainių, kai išimsite iš orkaitės jie turi būti ganėtinai minkšti, tačiau pravėsę sutvirtės ir tada galėsite perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
  • Skanaus!

Šaltinis: CaffeIna

  1. Indre says:

    Hmmm mano supratimu kreminė varškė tai philadelphia… O rikota ir lieka rikota 🙂

  2. Aušra says:

    O man kreminė varškė tai tiesiog varškė be grūdelių 😀 Tai kur kreminės varškės reikia tai dedu viską, kas turi varškės skonį, t.t. rikotą, markarponę (nors jos pas mane jau itin retai būna), paprastą varškę sutrintą su trupučiu grietinės. O Philadelhpia tai nei karto ir nepirkau 🙂 Kai kažkada seniai seniai žiūrėjau į jos kainą, tai ji man brangi baisiai pasirodė, tad man gerai ir be jos.

  3. Asta says:

    Indrė teisingai pastebėjo dėl kreminės varškės 🙂 Namie kaip nori, taip galima vadinti, o viešoj erdvėj reikėtų rašyti tikruosius produktų pavadinimus.
    O receptas sudomino. Artimiausiu metu išsikepsiu 🙂

  4. Aušra says:

    Sutinku, kad kreminė varškė ir rikota skiriasi. Tačiau eksperimentuoti ir vieno produkto keisti kitu manau niekas nedraudžia 🙂 Aš juk neįrodinėju, kad kreminė varškė yra rikota, tik parašiau pastabą, kad kreminės varškės neturėjau, todėl panaudojau rikotą.

  5. Indre says:

    Ne tai viskas ok – tik po to jei rezultatas ne toks būtų išbandžius tada jau reiktų ieškot tokios mini klaidos tarp varškių ;D
    O aš philadelfios su akcija dabar papirkau pusę kilogramo. Greitai bus viena proga, tai darysiu tortuką 🙂

  6. Aušra says:

    Aš irgi norėčiau kažką prie geros progos pagaminti, bet kai proga kokia ateina reikalavimas vienas – želė tortas ir dar kad būtų gaivus 🙂

  7. Gabriele says:

    o kokios konsistencijos ta tesla turi buti pries dedant kept?

  8. Aušra says:

    hmmm kiek pamenu tai tešla buvo kaip ir kepant bet kokius sausainius – nuo šaukšto reikia nubraukti, nes kol pati nukristų reikėtų ilgokai palaukti 🙂 Bet ji tokia, kad išmaišyti galima su šaukštu.

  9. Rasa says:

    Liuksusinis receptas, labai skanūs sausainiai išėjo. Aš, beje naudojau “farmer”s cheese”, nes ir ne tokia riebi ta varškė, kaip “creamcheese”,ir šlamšto jokio neprikrauta, kurio varškėj neturi būti. O beje, kartą “farmer”s market” nupirkau vaikams sausainukų visiškai tokių pat, kaip šitie, buvo kepti būtent iš rikotos, kaip kad darėt ir Jūs. Ačiū dar kartą už receptą!

  10. Aušra says:

    Oi kaip smagu 🙂 Privertėt nusišypsoti 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Tinginys su kondensuotu pienu

Tinginys su kondensuotu pienu

Tai matyt pats paprasčiausias tinginio variantas, kurį tik galima surasti. Bet jis gaunasi ganėtinai saldus, tad daug vienu ypu net ir norėdami neįveiksite 🙂 Bandėme 🙂 Nepavyko 🙂 Todėl geriausia iš karto viską dalinti į dvi dalis, ir skanauti kelias dienas 🙂 Tačiau svarbiausia – vaikai gali jį pagaminti savarankiškai ir taip maloniai nustebinti tėvelius 🙂

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę “SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux