Menu

Stori blynai

  • Stori blynai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Stori blynai


Autorius: Aušra

Data:

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

Stori blynai

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1 1/2 st. rupių kvietinių miltų
  • 1 st. paprastų kvietinių miltų
  • 1 st. avižinių dribsnių
  • 1/2 st. kukurūzų miltų
  • 1 v.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 125 g sviesto, šaldyto nesūdyto ir sukapoto mažais gabaliukais
  • 4 vidutinio dydžio kiaušiniai
  • 4 st. pasukų
  • 1/2 st. medaus (dėjau 1 v.š. cukraus)

Instrukcijos:

  • Į elektrinį maišiklį su plieniniais peiliukais suberti visas sausas sudedamąsias dalis ir gerai sumaišyti.
  • Tada sudėti sviestą ir vėl maišyti, kol susidarys stambūs trupiniai.
  • Dideliame dubenyje suplakti kiaušinius su pasukomis ir įmaišyti medų.
  • Supilti į miltų mišinį ir gerai išplakti.
  • Įkaitinti didelę keptuvę su trupučiu sviesto ir kepti 10-12 cm skersmens blynus. Vieną pusę kepti tol, kol ims kilti pūslės, o apačia gražiai pagels. Tada apversti ir apkepti kitą pusę.
  • Patiekti labai karštus su sviestu ir vaisių arba uogų sirupu, arba valgyti kaip mes – su obuolių koše.
  • Skanaus!

Šaltinis: Greitai ir gardžiai. Omletai, lietiniai ir sklindukai (Aktėja, 2006)

  1. Indre says:

    Skaniai atrodo 🙂

  2. Aušra says:

    Ne tik atrodo, bet ir skanūs 😉

  3. rozmarinas says:

    tikrai skanūs, kaip mieliniai 🙂

  4. Aušra says:

    Smagu, kad patiko 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Baziniai biskočiai

Baziniai biskočiai

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux