Menu

Stori blynai

  • Stori blynai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Stori blynai


Autorius: Aušra

Data:

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

Stori blynai

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1 1/2 st. rupių kvietinių miltų
  • 1 st. paprastų kvietinių miltų
  • 1 st. avižinių dribsnių
  • 1/2 st. kukurūzų miltų
  • 1 v.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 125 g sviesto, šaldyto nesūdyto ir sukapoto mažais gabaliukais
  • 4 vidutinio dydžio kiaušiniai
  • 4 st. pasukų
  • 1/2 st. medaus (dėjau 1 v.š. cukraus)

Instrukcijos:

  • Į elektrinį maišiklį su plieniniais peiliukais suberti visas sausas sudedamąsias dalis ir gerai sumaišyti.
  • Tada sudėti sviestą ir vėl maišyti, kol susidarys stambūs trupiniai.
  • Dideliame dubenyje suplakti kiaušinius su pasukomis ir įmaišyti medų.
  • Supilti į miltų mišinį ir gerai išplakti.
  • Įkaitinti didelę keptuvę su trupučiu sviesto ir kepti 10-12 cm skersmens blynus. Vieną pusę kepti tol, kol ims kilti pūslės, o apačia gražiai pagels. Tada apversti ir apkepti kitą pusę.
  • Patiekti labai karštus su sviestu ir vaisių arba uogų sirupu, arba valgyti kaip mes – su obuolių koše.
  • Skanaus!

Šaltinis: Greitai ir gardžiai. Omletai, lietiniai ir sklindukai (Aktėja, 2006)

  1. Indre parašė:

    Skaniai atrodo 🙂

  2. Aušra parašė:

    Ne tik atrodo, bet ir skanūs 😉

  3. rozmarinas parašė:

    tikrai skanūs, kaip mieliniai 🙂

  4. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Granola su medumi

Granola su medumi

Granola kvepianti medumi, tačiau traški ir užkrečianti kaip saulėgrąžos. Kiek gaminu, beveik pusę suvalgau be pieno, tiesiog vieną vietoj sausainukų. Vyras, kuris pritarė jog skanu, gal trečdalį irgi nejučiomis suvalgė, nors jam medaus ir nerekomenduojama. Tad kitą kartą prisižadėjau padaryti ne su medumi, o su auksiniu sirupu. Ir ji man skaniausia viena – be jokių priedų!

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Tarybinis batonas

Tarybinis batonas

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.