Menu

Stori blynai

  • Stori blynai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Stori blynai


Autorius: Aušra

Data:

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

Stori blynai

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1 1/2 st. rupių kvietinių miltų
  • 1 st. paprastų kvietinių miltų
  • 1 st. avižinių dribsnių
  • 1/2 st. kukurūzų miltų
  • 1 v.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 125 g sviesto, šaldyto nesūdyto ir sukapoto mažais gabaliukais
  • 4 vidutinio dydžio kiaušiniai
  • 4 st. pasukų
  • 1/2 st. medaus (dėjau 1 v.š. cukraus)

Instrukcijos:

  • Į elektrinį maišiklį su plieniniais peiliukais suberti visas sausas sudedamąsias dalis ir gerai sumaišyti.
  • Tada sudėti sviestą ir vėl maišyti, kol susidarys stambūs trupiniai.
  • Dideliame dubenyje suplakti kiaušinius su pasukomis ir įmaišyti medų.
  • Supilti į miltų mišinį ir gerai išplakti.
  • Įkaitinti didelę keptuvę su trupučiu sviesto ir kepti 10-12 cm skersmens blynus. Vieną pusę kepti tol, kol ims kilti pūslės, o apačia gražiai pagels. Tada apversti ir apkepti kitą pusę.
  • Patiekti labai karštus su sviestu ir vaisių arba uogų sirupu, arba valgyti kaip mes – su obuolių koše.
  • Skanaus!

Šaltinis: Greitai ir gardžiai. Omletai, lietiniai ir sklindukai (Aktėja, 2006)

  1. Indre parašė:

    Skaniai atrodo 🙂

  2. Aušra parašė:

    Ne tik atrodo, bet ir skanūs 😉

  3. rozmarinas parašė:

    tikrai skanūs, kaip mieliniai 🙂

  4. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Vaikiškas receptas puikiai tinkantis ir suaugusiems. Kelis kartus gaminau ir abu kartus visai šeimai patiko.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Bananine granola be cukraus ir be aliejaus

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas „Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę „SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux