Menu

Stori blynai

  • Stori blynai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Stori blynai


Autorius: Aušra

Data:

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

Stori blynai

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1 1/2 st. rupių kvietinių miltų
  • 1 st. paprastų kvietinių miltų
  • 1 st. avižinių dribsnių
  • 1/2 st. kukurūzų miltų
  • 1 v.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 125 g sviesto, šaldyto nesūdyto ir sukapoto mažais gabaliukais
  • 4 vidutinio dydžio kiaušiniai
  • 4 st. pasukų
  • 1/2 st. medaus (dėjau 1 v.š. cukraus)

Instrukcijos:

  • Į elektrinį maišiklį su plieniniais peiliukais suberti visas sausas sudedamąsias dalis ir gerai sumaišyti.
  • Tada sudėti sviestą ir vėl maišyti, kol susidarys stambūs trupiniai.
  • Dideliame dubenyje suplakti kiaušinius su pasukomis ir įmaišyti medų.
  • Supilti į miltų mišinį ir gerai išplakti.
  • Įkaitinti didelę keptuvę su trupučiu sviesto ir kepti 10-12 cm skersmens blynus. Vieną pusę kepti tol, kol ims kilti pūslės, o apačia gražiai pagels. Tada apversti ir apkepti kitą pusę.
  • Patiekti labai karštus su sviestu ir vaisių arba uogų sirupu, arba valgyti kaip mes – su obuolių koše.
  • Skanaus!

Šaltinis: Greitai ir gardžiai. Omletai, lietiniai ir sklindukai (Aktėja, 2006)

  1. Indre parašė:

    Skaniai atrodo 🙂

  2. Aušra parašė:

    Ne tik atrodo, bet ir skanūs 😉

  3. rozmarinas parašė:

    tikrai skanūs, kaip mieliniai 🙂

  4. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau „tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų.

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.