Menu

Ruginės duonos sklindžiai

  • Ruginės duonos sklindžiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Ruginės duonos sklindžiai


Autorius: Aušra

Data:

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂

Ruginės duonos sklindžiai

Užtruksime:

Ingredientai:

  • 200 g ruginės duonos
  • 250 g pieno
  • 1 kiaušinis
  • 70-80 g kvietinių miltų
  • 40 g aliejaus
  • obuolių (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Duoną supjaustyti gabaliukais, užpilti karštu pienu, leisti pastovėti.
  • Išmirkytą duoną sutrinti, įmušti kiaušinį, įberti miltų, viską gerai išmaišyti.
  • Į tešlą galima dėti smulkiai supjaustytų obuolių.
  • Iš tešlos iškepti blynelius.
  • Skanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Tai mūsų naujieji pusryčiai. Visgi pavasaris įnešė naujovių ir pradėjome ieškoti lengvų skanių pusryčių. Glotnučiams man rytai dar per vėsūs, keptas kiaušinis atsibodo, sumuštiniai šiaip mūsų šeimoje nėra itin populiarūs. O vat šie sumuštiniai lengvesni, gaivumo suteikia žalumynai. Tad jei pabodo įprasti sumuštiniai su dešra ar sūriu, tikrai siūlau išbandyti.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Pynutė

Pynutė

Ši pynutė man labai skani. Kepiau ne vieną kartą ir net ne du. Paskutinį kartą kai kepiau, suminkiusi tešlą duonkepėje ją įdėjau lėtam kilimui į šaldytuvą. O kitą rytą atsikėlusi supyniau pynutę, pakildinau valandžiukę ir kepiau. Taip ką tik iškeptą duonytę skanavome jau per savaitgalio pusryčius.