Menu

Pasukų blyneliai

  • Pasukų blyneliai
  • Pasukų blyneliai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pasukų blyneliai


Autorius: Aušra

Data:

Praėjusias kelias savaites, vyras tvarkė web serverio duomenis, to pasekoje buvo momentų, kai mano blog’as trumpam buvo išjungiamas. Tačiau galiu pasidžiaugti, kad pagaliau viskas grįžo į Lietuvą ir to pasekoje, puslapis pradėjo greičiau krautis (žinoma buvo padaryti dar keli papildomi pakeitimai įtakoję tai). Šiandien kai susiruošiau prisėsti prie naujo įrašo, pasijungusi labai nustebau – patvirtinimo laukė net 5 komentarai! O aš apie juos nieko nežinojau… Pasirodo nusimušė vienoje vietoje paštas ir aš negaudavau jokių pranešimų. Labai atsiprašau dėl to (mane pačią labai erzina, kai mano komentaras ilgai nebūna patvirtinamas kur nors kituose blog’uose, todėl manau kad yra tokių kaip aš ir daugiau). Bet jau viskas po truputį rimsta, ir baigiam išgaudyti paliktas smulkias klaideles. Galvoje žinoma dar yra krūvos planuojamų pakeitimų, tačiau viskas reikalauja laiko, o kaip bebūtų – laisvas laikas visų pirmą skiriamas šeimai. Tad pakeitimai po truputį bus judinami, tačiau lėtai.

Apsižiūrėjau, kad turiu labai daug išbandytų gerų receptų, kurie yra jau pritapę mūsų šeimoje, tačiau niekaip nenufotografuojami, todėl iki čia neatkeliauja. Tačiau dabar vienas po kito pasibers keli normalaus maisto receptai, ne pyragai. Pyragai juk ne maistas 🙂 kaip ir visi saldumynai. Kartais būna tingių dienų, kai bandau vaikus užkandžiais ar saldumynais užkimšti, kad nereikėtų pietų gaminti. Ir ką jūs manot? Pavakary jie visada prisistato ir prašo NORMALAUS maisto. Kad ir kaip tingėčiau tokiom akimirkomis, negaliu nepasidžiaugti jais ir teisingais jų pasirinkimais. Labai norėčiau, kad dar ilgai jų požiūris nesugestų. Tokiais momentais stumiu save nuo sofos ir einu kepti blynų – su jais juk visada vaikams galima įtikti 🙂 Šį kartą juos kepiau mažutėje keptuvėje per visą dugną, paskutiniu metu man tokie pradėjo labai patikti 🙂

Pasukų blyneliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 3 porcijos
Kaloringumas: 351 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. kvietinių miltų
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. lydyto sviesto ar aliejaus
  • 1 p. pasukų ar lieso kefyro
  • 2 v.š. maltų linų sėmenų, kviečių gemalų ar sėlenų (nebūtina, bet aš visada dedu)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Inde sumaišyti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską, maltas linų sėmenis.
  • Kitame inde sumaišyti lydytą sviestą, kiaušinius ir pasukas.
  • Sausus produktus po truputį pilti į skystus ir užmaišyti tešlą.
  • Šaukštu dėti tešlą į aliejumi pateptą ir įkaitintą keptuvę. Blynus kepti ant vidutinės kaitros. Kai viršuje atsiras oro burbuliukai, blyną atsargiai apversti ir dar minutę ar dvi pakepti.
  • Dėti blyną į lėkštę, užpilti grietine ir/ar uogiene ir valgyti. Skanaus!

Šaltinis: Becoming Lola

  1. Veronika parašė:

    Sveiki, blynai jau suvalgyti ir gavosi labai skanus 🙂 aciu uz recepta

  2. Aušra parašė:

    Va kaip smagu skaityti tokius žodžius 🙂
    Ačiū jums!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Meduolinis namukas

Meduolinis namukas

Kalėdų jau laukiau nuo pat rugsėjo, bet kai atėjo Kalėdos širdyje jau laukiau pavasario 🙂 Gerai, kad viskas buvo iš anksto suplanuota ir kadangi žinau, jog tai galbūt pirmos ir paskutinės Kalėdos kai joms galiu skirti nemenkai savo laiko, dėjau į jas kiek įmanoma daugiau pastangų. Dėl to ir įrašų Kalėdinių pas mane tiesiog nebuvo, nes nenorėjau išsiduoti kuo artimieji (kartais paskaitantys šį blogą) bus nustebinti.