Menu

Pasukų blyneliai

  • Pasukų blyneliai
  • Pasukų blyneliai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pasukų blyneliai


Autorius: Aušra

Data:

Praėjusias kelias savaites, vyras tvarkė web serverio duomenis, to pasekoje buvo momentų, kai mano blog’as trumpam buvo išjungiamas. Tačiau galiu pasidžiaugti, kad pagaliau viskas grįžo į Lietuvą ir to pasekoje, puslapis pradėjo greičiau krautis (žinoma buvo padaryti dar keli papildomi pakeitimai įtakoję tai). Šiandien kai susiruošiau prisėsti prie naujo įrašo, pasijungusi labai nustebau – patvirtinimo laukė net 5 komentarai! O aš apie juos nieko nežinojau… Pasirodo nusimušė vienoje vietoje paštas ir aš negaudavau jokių pranešimų. Labai atsiprašau dėl to (mane pačią labai erzina, kai mano komentaras ilgai nebūna patvirtinamas kur nors kituose blog’uose, todėl manau kad yra tokių kaip aš ir daugiau). Bet jau viskas po truputį rimsta, ir baigiam išgaudyti paliktas smulkias klaideles. Galvoje žinoma dar yra krūvos planuojamų pakeitimų, tačiau viskas reikalauja laiko, o kaip bebūtų – laisvas laikas visų pirmą skiriamas šeimai. Tad pakeitimai po truputį bus judinami, tačiau lėtai.

Apsižiūrėjau, kad turiu labai daug išbandytų gerų receptų, kurie yra jau pritapę mūsų šeimoje, tačiau niekaip nenufotografuojami, todėl iki čia neatkeliauja. Tačiau dabar vienas po kito pasibers keli normalaus maisto receptai, ne pyragai. Pyragai juk ne maistas 🙂 kaip ir visi saldumynai. Kartais būna tingių dienų, kai bandau vaikus užkandžiais ar saldumynais užkimšti, kad nereikėtų pietų gaminti. Ir ką jūs manot? Pavakary jie visada prisistato ir prašo NORMALAUS maisto. Kad ir kaip tingėčiau tokiom akimirkomis, negaliu nepasidžiaugti jais ir teisingais jų pasirinkimais. Labai norėčiau, kad dar ilgai jų požiūris nesugestų. Tokiais momentais stumiu save nuo sofos ir einu kepti blynų – su jais juk visada vaikams galima įtikti 🙂 Šį kartą juos kepiau mažutėje keptuvėje per visą dugną, paskutiniu metu man tokie pradėjo labai patikti 🙂

Pasukų blyneliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 3 porcijos
Kaloringumas: 351 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. kvietinių miltų
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. lydyto sviesto ar aliejaus
  • 1 p. pasukų ar lieso kefyro
  • 2 v.š. maltų linų sėmenų, kviečių gemalų ar sėlenų (nebūtina, bet aš visada dedu)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Inde sumaišyti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską, maltas linų sėmenis.
  • Kitame inde sumaišyti lydytą sviestą, kiaušinius ir pasukas.
  • Sausus produktus po truputį pilti į skystus ir užmaišyti tešlą.
  • Šaukštu dėti tešlą į aliejumi pateptą ir įkaitintą keptuvę. Blynus kepti ant vidutinės kaitros. Kai viršuje atsiras oro burbuliukai, blyną atsargiai apversti ir dar minutę ar dvi pakepti.
  • Dėti blyną į lėkštę, užpilti grietine ir/ar uogiene ir valgyti. Skanaus!

Šaltinis: Becoming Lola

  1. Veronika says:

    Sveiki, blynai jau suvalgyti ir gavosi labai skanus 🙂 aciu uz recepta

  2. Aušra says:

    Va kaip smagu skaityti tokius žodžius 🙂
    Ačiū jums!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Tarybinis batonas

Tarybinis batonas

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.

Mielinis krepšelis

Mielinis krepšelis

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Tiesiog skanūs blynai

Tiesiog skanūs blynai

Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux