Menu

Pasukų blyneliai

  • Pasukų blyneliai
  • Pasukų blyneliai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pasukų blyneliai


Autorius: Aušra

Data:

Praėjusias kelias savaites, vyras tvarkė web serverio duomenis, to pasekoje buvo momentų, kai mano blog’as trumpam buvo išjungiamas. Tačiau galiu pasidžiaugti, kad pagaliau viskas grįžo į Lietuvą ir to pasekoje, puslapis pradėjo greičiau krautis (žinoma buvo padaryti dar keli papildomi pakeitimai įtakoję tai). Šiandien kai susiruošiau prisėsti prie naujo įrašo, pasijungusi labai nustebau – patvirtinimo laukė net 5 komentarai! O aš apie juos nieko nežinojau… Pasirodo nusimušė vienoje vietoje paštas ir aš negaudavau jokių pranešimų. Labai atsiprašau dėl to (mane pačią labai erzina, kai mano komentaras ilgai nebūna patvirtinamas kur nors kituose blog’uose, todėl manau kad yra tokių kaip aš ir daugiau). Bet jau viskas po truputį rimsta, ir baigiam išgaudyti paliktas smulkias klaideles. Galvoje žinoma dar yra krūvos planuojamų pakeitimų, tačiau viskas reikalauja laiko, o kaip bebūtų – laisvas laikas visų pirmą skiriamas šeimai. Tad pakeitimai po truputį bus judinami, tačiau lėtai.

Apsižiūrėjau, kad turiu labai daug išbandytų gerų receptų, kurie yra jau pritapę mūsų šeimoje, tačiau niekaip nenufotografuojami, todėl iki čia neatkeliauja. Tačiau dabar vienas po kito pasibers keli normalaus maisto receptai, ne pyragai. Pyragai juk ne maistas 🙂 kaip ir visi saldumynai. Kartais būna tingių dienų, kai bandau vaikus užkandžiais ar saldumynais užkimšti, kad nereikėtų pietų gaminti. Ir ką jūs manot? Pavakary jie visada prisistato ir prašo NORMALAUS maisto. Kad ir kaip tingėčiau tokiom akimirkomis, negaliu nepasidžiaugti jais ir teisingais jų pasirinkimais. Labai norėčiau, kad dar ilgai jų požiūris nesugestų. Tokiais momentais stumiu save nuo sofos ir einu kepti blynų – su jais juk visada vaikams galima įtikti 🙂 Šį kartą juos kepiau mažutėje keptuvėje per visą dugną, paskutiniu metu man tokie pradėjo labai patikti 🙂

Pasukų blyneliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 3 porcijos
Kaloringumas: 351 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. kvietinių miltų
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. lydyto sviesto ar aliejaus
  • 1 p. pasukų ar lieso kefyro
  • 2 v.š. maltų linų sėmenų, kviečių gemalų ar sėlenų (nebūtina, bet aš visada dedu)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Inde sumaišyti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską, maltas linų sėmenis.
  • Kitame inde sumaišyti lydytą sviestą, kiaušinius ir pasukas.
  • Sausus produktus po truputį pilti į skystus ir užmaišyti tešlą.
  • Šaukštu dėti tešlą į aliejumi pateptą ir įkaitintą keptuvę. Blynus kepti ant vidutinės kaitros. Kai viršuje atsiras oro burbuliukai, blyną atsargiai apversti ir dar minutę ar dvi pakepti.
  • Dėti blyną į lėkštę, užpilti grietine ir/ar uogiene ir valgyti. Skanaus!

Šaltinis: Becoming Lola

  1. Veronika says:

    Sveiki, blynai jau suvalgyti ir gavosi labai skanus 🙂 aciu uz recepta

  2. Aušra says:

    Va kaip smagu skaityti tokius žodžius 🙂
    Ačiū jums!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais

Autorius: Aušra Data: 2011-08-24 Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux