Menu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

  • Marmurinis šokoladainis su moliūgu
  • Marmurinis šokoladainis su moliūgu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Marmurinis šokoladainis su moliūgu


Autorius: Aušra

Data:

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijos
Kaloringumas: 278 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 115 g sviesto
  • 170 g šokolado, susmulkinto gabaliukais
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 1 1/2 p. cukraus
  • 2 a.š. vanilio cukraus
  • 2 p. miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 p. moliūgo tyrės
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/4 a.š. malto muskato

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C, o 18×25 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
  • Nedideliame puode ištirpdyti sviestą. Sudėti šokolado gabaliukus ir nuimti nuo ugnies. Po kelių minučių išmaišyti ištirpusį šokoladą ir sviestą. Jei šokoladas nespėjo išsilydyti – puodą lengvai pašildome.
  • Dideliame inde sumaišyti kiaušinius, cukrų ir vanilę. Maišyti 3-4 minutes, kol masė pasidarys tiršta ir švelniai geltona.
  • Sudėti miltus, kepimo miltelius ir druską. Lengvai permaišyti, tik kol įsimaišys miltai.
  • Maždaug trečdalį tešlos perdėti į kitą indą ir į ją įmaišyti moliūgų tyrę, aliejų, cinamoną ir muskatą.
  • Šokolado masę įmaišyti į likusią tešlą ir truputį daugiau nei pusę tešlos supilti į kepimo indą.
  • Ant viršaus supilti moliūgų tešlą.
  • Galiausiai likusią šokoladinę tešlą išdėlioti šaukštu ant viršaus.
  • Pasiėmus peilį ar šaukšto kotu keletą kartų gerai perbraukti per pyragą, kad susidarytų marmurinis vaizdas.
  • Kepti apie 40-45 minutes, arba kol braunio kraštai atšoks nuo kepimo indo kraštų.
  • Išeina 16 skanių šokoladainio gabaliukų!

Šaltinis: babble.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Hario Poterio kokteilis

Hario Poterio kokteilis

Kodėl kokteilis vadinasi Hario Poterio? Tikrai nežinau, nors ir išleidom visą krūvą šių knygų, dar nebuvo kada paskaityti jų ? Gal kai vaikai paaugs, prisijungsiu prie jų ir paskaitysim kartu ? O kol kas geriam kokteilį ir bandom nepamiršti jo pasidaryti dar kartą, kai bus prapjautas dar vienas moliūgas, nes dabartinis moliūgas jau eina į pabaigą. Beje, kokteilis labai skanus ir labai šaltas ?

Meduolinis namukas

Meduolinis namukas

Kalėdų jau laukiau nuo pat rugsėjo, bet kai atėjo Kalėdos širdyje jau laukiau pavasario 🙂 Gerai, kad viskas buvo iš anksto suplanuota ir kadangi žinau, jog tai galbūt pirmos ir paskutinės Kalėdos kai joms galiu skirti nemenkai savo laiko, dėjau į jas kiek įmanoma daugiau pastangų. Dėl to ir įrašų Kalėdinių pas mane tiesiog nebuvo, nes nenorėjau išsiduoti kuo artimieji (kartais paskaitantys šį blogą) bus nustebinti.

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Overnijos ruginė duona

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux