Marmurinis šokoladainis su moliūgu
- Details
- Leave a Comment
Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂
Marmurinis šokoladainis su moliūgu
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijos
Kaloringumas: 278 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 115 g sviesto
- 170 g šokolado, susmulkinto gabaliukais
- 4 dideli kiaušiniai
- 1 1/2 p. cukraus
- 2 a.š. vanilio cukraus
- 2 p. miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. druskos
- 1 p. moliūgo tyrės
- 3 v.š. aliejaus
- 1 a.š. cinamono
- 1/4 a.š. malto muskato
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 175°C, o 18×25 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
- Nedideliame puode ištirpdyti sviestą. Sudėti šokolado gabaliukus ir nuimti nuo ugnies. Po kelių minučių išmaišyti ištirpusį šokoladą ir sviestą. Jei šokoladas nespėjo išsilydyti – puodą lengvai pašildome.
- Dideliame inde sumaišyti kiaušinius, cukrų ir vanilę. Maišyti 3-4 minutes, kol masė pasidarys tiršta ir švelniai geltona.
- Sudėti miltus, kepimo miltelius ir druską. Lengvai permaišyti, tik kol įsimaišys miltai.
- Maždaug trečdalį tešlos perdėti į kitą indą ir į ją įmaišyti moliūgų tyrę, aliejų, cinamoną ir muskatą.
- Šokolado masę įmaišyti į likusią tešlą ir truputį daugiau nei pusę tešlos supilti į kepimo indą.
- Ant viršaus supilti moliūgų tešlą.
- Galiausiai likusią šokoladinę tešlą išdėlioti šaukštu ant viršaus.
- Pasiėmus peilį ar šaukšto kotu keletą kartų gerai perbraukti per pyragą, kad susidarytų marmurinis vaizdas.
- Kepti apie 40-45 minutes, arba kol braunio kraštai atšoks nuo kepimo indo kraštų.
- Išeina 16 skanių šokoladainio gabaliukų!
Šaltinis: babble.com