Menu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

  • Marmurinis šokoladainis su moliūgu
  • Marmurinis šokoladainis su moliūgu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Marmurinis šokoladainis su moliūgu


Autorius: Aušra

Data:

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijos
Kaloringumas: 278 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 115 g sviesto
  • 170 g šokolado, susmulkinto gabaliukais
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 1 1/2 p. cukraus
  • 2 a.š. vanilio cukraus
  • 2 p. miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 p. moliūgo tyrės
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/4 a.š. malto muskato

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C, o 18×25 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
  • Nedideliame puode ištirpdyti sviestą. Sudėti šokolado gabaliukus ir nuimti nuo ugnies. Po kelių minučių išmaišyti ištirpusį šokoladą ir sviestą. Jei šokoladas nespėjo išsilydyti – puodą lengvai pašildome.
  • Dideliame inde sumaišyti kiaušinius, cukrų ir vanilę. Maišyti 3-4 minutes, kol masė pasidarys tiršta ir švelniai geltona.
  • Sudėti miltus, kepimo miltelius ir druską. Lengvai permaišyti, tik kol įsimaišys miltai.
  • Maždaug trečdalį tešlos perdėti į kitą indą ir į ją įmaišyti moliūgų tyrę, aliejų, cinamoną ir muskatą.
  • Šokolado masę įmaišyti į likusią tešlą ir truputį daugiau nei pusę tešlos supilti į kepimo indą.
  • Ant viršaus supilti moliūgų tešlą.
  • Galiausiai likusią šokoladinę tešlą išdėlioti šaukštu ant viršaus.
  • Pasiėmus peilį ar šaukšto kotu keletą kartų gerai perbraukti per pyragą, kad susidarytų marmurinis vaizdas.
  • Kepti apie 40-45 minutes, arba kol braunio kraštai atšoks nuo kepimo indo kraštų.
  • Išeina 16 skanių šokoladainio gabaliukų!

Šaltinis: babble.com

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba

Kulinariniame dienoraštyje iš kurio paimtas siurbos receptas, ji pavadinta “Pati skaniausia man moliūgų sriuba”. Nedrįsau šios sriubos taip vadinti pas save, nes tai tik antrasis mano bandymas išsivirti sriubą su moliūgu, tačiau šį kartą sriuba tikrai labai maloniai nustebino. Buvo jaučiamas lengvas moliūgų saldumas, apelsinų rūgštumas, kario kartumas ir grietinėlės švelnumas. Viskas lyg ir viename, bet puikiai suderinta.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.