Menu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

  • Marmurinis šokoladainis su moliūgu
  • Marmurinis šokoladainis su moliūgu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Marmurinis šokoladainis su moliūgu


Autorius: Aušra

Data:

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijos
Kaloringumas: 278 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 115 g sviesto
  • 170 g šokolado, susmulkinto gabaliukais
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 1 1/2 p. cukraus
  • 2 a.š. vanilio cukraus
  • 2 p. miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 p. moliūgo tyrės
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/4 a.š. malto muskato

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C, o 18×25 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
  • Nedideliame puode ištirpdyti sviestą. Sudėti šokolado gabaliukus ir nuimti nuo ugnies. Po kelių minučių išmaišyti ištirpusį šokoladą ir sviestą. Jei šokoladas nespėjo išsilydyti – puodą lengvai pašildome.
  • Dideliame inde sumaišyti kiaušinius, cukrų ir vanilę. Maišyti 3-4 minutes, kol masė pasidarys tiršta ir švelniai geltona.
  • Sudėti miltus, kepimo miltelius ir druską. Lengvai permaišyti, tik kol įsimaišys miltai.
  • Maždaug trečdalį tešlos perdėti į kitą indą ir į ją įmaišyti moliūgų tyrę, aliejų, cinamoną ir muskatą.
  • Šokolado masę įmaišyti į likusią tešlą ir truputį daugiau nei pusę tešlos supilti į kepimo indą.
  • Ant viršaus supilti moliūgų tešlą.
  • Galiausiai likusią šokoladinę tešlą išdėlioti šaukštu ant viršaus.
  • Pasiėmus peilį ar šaukšto kotu keletą kartų gerai perbraukti per pyragą, kad susidarytų marmurinis vaizdas.
  • Kepti apie 40-45 minutes, arba kol braunio kraštai atšoks nuo kepimo indo kraštų.
  • Išeina 16 skanių šokoladainio gabaliukų!

Šaltinis: babble.com

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Autorius: Aušra Data: 2022-05-22 Kai išsirenki eksperimentui receptą, kuris tau atrodo keistai, nesitiki nieko daug. Gal dėl to, kai pavyksta pagaminti kažką skanaus, labai džiugina. Taip ir su šiomis bandelėmis. Tešla atrodė kiek keista, nes …

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.