Menu

Pynutė

  • Pynutė
  • Pynutė
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pynutė


Autorius: Aušra

Data:

Ši pynutė man labai skani. Kepiau ne vieną kartą ir net ne du. Paskutinį kartą kai kepiau, suminkiusi tešlą duonkepėje ją įdėjau lėtam kilimui į šaldytuvą. O kitą rytą atsikėlusi supyniau pynutę, pakildinau valandžiukę ir kepiau. Taip ką tik iškeptą duonytę skanavome jau per savaitgalio pusryčius.

Pynutė

Užtruksime:
Išeiga: 1 pynutės
Kaloringumas: 1161 kcal / pynutė

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 1 v.š. cukraus
  • 2 a.š. druskos
  • 7 g sausų mielių
  • 250 ml šilto vandens
  • 2 plakti kiaušiniai
  • 2 v.š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 kiaušinis, pynutėms aptepti
  • aguonų ar sezamų, pynutėms pabarstyti

Instrukcijos:

  • Supilti miltus, cukrų ir druską į dubenį. Įmaišyti mieles. Viduryje padaryti duobutę. Sumaišyti vandenį su 2 plaktais kiaušiniais ir aliejumi, supilti į duobutę. Užmaišyti minkštą tešlą.
  • Ant miltuoto paviršiaus minkyti tešlą, kol taps kieta ir tąsi. Suformuoti iš jos rutulį, įdėti į aliejumi pateptą dubenį ir uždengti aliejumi patepta maistine plėvele. Laikyti šiltai 1-1,5 val. arba kol tešla pakils dvigubai.
  • Išversti tešlą ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus ir keliskart kumštelėti. Minkyti 2-3 minutes, kol taps tąsi ir vienalytė. Padalinti tešlą pusiau.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Padalinti vieną tešlos dalį į tris vienodo dydžio gijas ir supinti kasą. Tą patį pakartoti ir su kita tešlos dalimi. Sudėti pynutes ant kepimo skardos, pridengti aliejumi patepta maistine plėvele ir, kad vėl pakiltų, laikyti šiltai 30 minučių arba kol tešla pakils dvigubai.
  • Patepti pynučių viršų plaktu kiaušiniu ir gausiai apibarstyti aguonomis ar sezamais. Kepti iki 230°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tada sumažionti temperatūrą iki 200°C ir kepti dar 20 minučių arba kol pynutės taps sodriai auksinės spalvos. Pastuksenti į pynučių pagrindą. Jeigu iškepusios, pasigirs duslus garsas. Padėti ant vielinių grotelių, kad atvėstų.
  • Dar šiltą pynutės riekę užtepti sviestu ir skanauti!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.