Menu

Pynutė

  • Pynutė
  • Pynutė
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pynutė


Autorius: Aušra

Data:

Ši pynutė man labai skani. Kepiau ne vieną kartą ir net ne du. Paskutinį kartą kai kepiau, suminkiusi tešlą duonkepėje ją įdėjau lėtam kilimui į šaldytuvą. O kitą rytą atsikėlusi supyniau pynutę, pakildinau valandžiukę ir kepiau. Taip ką tik iškeptą duonytę skanavome jau per savaitgalio pusryčius.

Pynutė

Užtruksime:
Išeiga: 1 pynutės
Kaloringumas: 1161 kcal / pynutė

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 1 v.š. cukraus
  • 2 a.š. druskos
  • 7 g sausų mielių
  • 250 ml šilto vandens
  • 2 plakti kiaušiniai
  • 2 v.š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 kiaušinis, pynutėms aptepti
  • aguonų ar sezamų, pynutėms pabarstyti

Instrukcijos:

  • Supilti miltus, cukrų ir druską į dubenį. Įmaišyti mieles. Viduryje padaryti duobutę. Sumaišyti vandenį su 2 plaktais kiaušiniais ir aliejumi, supilti į duobutę. Užmaišyti minkštą tešlą.
  • Ant miltuoto paviršiaus minkyti tešlą, kol taps kieta ir tąsi. Suformuoti iš jos rutulį, įdėti į aliejumi pateptą dubenį ir uždengti aliejumi patepta maistine plėvele. Laikyti šiltai 1-1,5 val. arba kol tešla pakils dvigubai.
  • Išversti tešlą ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus ir keliskart kumštelėti. Minkyti 2-3 minutes, kol taps tąsi ir vienalytė. Padalinti tešlą pusiau.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Padalinti vieną tešlos dalį į tris vienodo dydžio gijas ir supinti kasą. Tą patį pakartoti ir su kita tešlos dalimi. Sudėti pynutes ant kepimo skardos, pridengti aliejumi patepta maistine plėvele ir, kad vėl pakiltų, laikyti šiltai 30 minučių arba kol tešla pakils dvigubai.
  • Patepti pynučių viršų plaktu kiaušiniu ir gausiai apibarstyti aguonomis ar sezamais. Kepti iki 230°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tada sumažionti temperatūrą iki 200°C ir kepti dar 20 minučių arba kol pynutės taps sodriai auksinės spalvos. Pastuksenti į pynučių pagrindą. Jeigu iškepusios, pasigirs duslus garsas. Padėti ant vielinių grotelių, kad atvėstų.
  • Dar šiltą pynutės riekę užtepti sviestu ir skanauti!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.