Menu

Cukinijų apkepas

  • Cukinijų apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cukinijų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Vietoj kumpio visada dedu virtą dešrą, nes kumpio tiesiog niekada neturim namuose ?

Cukinijų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g cukinijos
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 130 g kumpio su lašinukais
  • 75 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 110 g (3/4 puodelio) miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • druskos
  • pipirų
  • 4 kiaušiniai
  • 80 ml (1/3 puodelio) aliejaus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti keptuvę ir apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus bei nedideliais kubeliais supjaustytą kumpį, kol svogūnai suminkštės, apie 5–6 min.
  • Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti susidariusį skystį.
  • Sumaišyti praaušusius svogūnus su kumpiu, cukinijas, sūrį, miltus, kepimo miltelius, druską bei pipirus.
  • Kiaušinius sumaišyti su aliejumi ir įmaišyti į apkepo masę.
  • Supilti paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20 x 30 cm dydžio formą.
  • Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 45 min., kol gražiai parus ir palietus bus standus.
  • Leisti praaušti formoje 5 min. prieš pjaustant.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rageliai su feta

Rageliai su feta

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Prie šio patiekalo buvo prirašytą, jog šiuos žuvies kotletukus valgo net vaikai. Suintrigavo, tad skubėjau išbandyti. Maniškė suvalgė net du kotletukus. Su vyru buvom tikrai labai maloniai nustebinti, nes Ieva dar niekada nėra savo noru valgiusi žuvies ? O ir patys nesam dideli žuvies mėgėjai, bet šis variantas mums tikrai labai patiko.

Karšti picos skonio sumuštiniai

Karšti picos skonio sumuštiniai

Savaitgalį mano vaikai tiesiog akyse paaugo. Šeštadienį vaikams pasiūliau pusryčiams pasidaryti karštus sumuštinius iš knygos „Berniukai virtuvėje”. Kadangi jiems knygą buvau palikusi iš vakaro virtuvėje atverstą ties receptu, virtuvėje net nesirodžiau ir vaikai patys ten darbavosi – paskaitė ingredientus ir toliau vadovavosi paveiksliukais. Viskas buvo daroma tik iš jų akyčių, t.y. į kiekius visai nebuvo atsižvelgta, bet šis receptas toks lankstus, kad proporcijos čia tik orientacinės. Mes su vyru į virtuvę nuėjom jau kai atėjo laikas įdėti skardą į įkaitintą orkaitę. Kadangi mano mergina būdama maža buvo nusideginusi rankas, tai dar ir po 3 metų ji jaučia baimę karščiui, tad darbuose su orkaite aš mielai vaikams padėjau. Pusryčiai buvo tikrai skanūs!

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.