Menu

Cukinijų apkepas

  • Cukinijų apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cukinijų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Vietoj kumpio visada dedu virtą dešrą, nes kumpio tiesiog niekada neturim namuose ?

Cukinijų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g cukinijos
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 130 g kumpio su lašinukais
  • 75 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 110 g (3/4 puodelio) miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • druskos
  • pipirų
  • 4 kiaušiniai
  • 80 ml (1/3 puodelio) aliejaus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti keptuvę ir apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus bei nedideliais kubeliais supjaustytą kumpį, kol svogūnai suminkštės, apie 5–6 min.
  • Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti susidariusį skystį.
  • Sumaišyti praaušusius svogūnus su kumpiu, cukinijas, sūrį, miltus, kepimo miltelius, druską bei pipirus.
  • Kiaušinius sumaišyti su aliejumi ir įmaišyti į apkepo masę.
  • Supilti paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20 x 30 cm dydžio formą.
  • Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 45 min., kol gražiai parus ir palietus bus standus.
  • Leisti praaušti formoje 5 min. prieš pjaustant.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius: Aušra Data: 2020-09-08 Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog …

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux