Menu

Brokoliai su kietu sūriu

  • Brokoliai su kietu sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Brokoliai su kietu sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Atostogos galima sakyti jau baigėsi… Kūno linijos vėl pasidarė apvalesnės… Bet kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?

Brokoliai su kietu sūriu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 269 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 500 g brokolių
  • 50 g kieto sūrio (naudoju Džiugas Mild)
  • 2 v.š. sviesto
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Kietą sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Tam labai patogu naudoti virtuvinį kombainą.
  • Brokolius suskirstyti nedideliais žiedynėliais, sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 3-5 minutes.
  • Brokolius nukošti ir perlieti labai šaltu vandeniu, kad neprarastų ryškios spalvos.
  • Keptuvėje išlydyti sviestą ir jame 1-2 minutes apkepti brokolių žiedynus.
  • Į keptuvę supilti citrinų sultis, užbarstyti puse kiekio sūrio, paskaninti druska bei pipirais ir kepti dar 1-2 minutes.
  • Brokolius sudėti į lėkštę ir užbarstyti likusiu sūriu ir tiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Секреты кулинарного мастерства 2014 04. Еда для идеалъной фигуры

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Risi e bisi

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Salotos su sūriu ir česnaku

Salotos su sūriu ir česnaku

Čia buvo grynas eksperimentas 🙂 Salotos su fermentiniu sūriu mums tikrai neįprasta. O dar ir padažas su žaliu kiaušiniu. Tai kad jaustis saugiau, kiaušinį užpyliau verdančiu vandeniu ir taip palaikiau kelias sekundes. Kai supyliau padažą – atrodė jo smarkiai per daug, bet kai išsimaišė su salotomis ir sūriu, viskas buvo pats tas. Tad galiu sakyti, kad ir neįprastos, tačiau skanios (ypatingai, jei mėgstate česnaką) salotos.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Faršo ir sūrio apkepas

Faršo ir sūrio apkepas

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.