Menu

Brokoliai su kietu sūriu

  • Brokoliai su kietu sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Brokoliai su kietu sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Atostogos galima sakyti jau baigėsi… Kūno linijos vėl pasidarė apvalesnės… Bet kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?

Brokoliai su kietu sūriu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 269 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 500 g brokolių
  • 50 g kieto sūrio (naudoju Džiugas Mild)
  • 2 v.š. sviesto
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Kietą sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Tam labai patogu naudoti virtuvinį kombainą.
  • Brokolius suskirstyti nedideliais žiedynėliais, sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 3-5 minutes.
  • Brokolius nukošti ir perlieti labai šaltu vandeniu, kad neprarastų ryškios spalvos.
  • Keptuvėje išlydyti sviestą ir jame 1-2 minutes apkepti brokolių žiedynus.
  • Į keptuvę supilti citrinų sultis, užbarstyti puse kiekio sūrio, paskaninti druska bei pipirais ir kepti dar 1-2 minutes.
  • Brokolius sudėti į lėkštę ir užbarstyti likusiu sūriu ir tiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Секреты кулинарного мастерства 2014 04. Еда для идеалъной фигуры

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Spagečiai su vištiena

Spagečiai su vištiena

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Autorius: Aušra Data: 2009-10-08 Nesinorėjo nieko saldaus, o cukinijos vis tiek į mane žiūrėjo, tad teko raitotis rankoves. Kaip ir visi keksiukai nereikalauja daug darbo, o tai labai gerai kai tiesiog norisi užkąsti. Man truputį …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux