Menu

Brokoliai su kietu sūriu

  • Brokoliai su kietu sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Brokoliai su kietu sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Atostogos galima sakyti jau baigėsi… Kūno linijos vėl pasidarė apvalesnės… Bet kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?

Brokoliai su kietu sūriu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 269 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 500 g brokolių
  • 50 g kieto sūrio (naudoju Džiugas Mild)
  • 2 v.š. sviesto
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Kietą sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Tam labai patogu naudoti virtuvinį kombainą.
  • Brokolius suskirstyti nedideliais žiedynėliais, sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 3-5 minutes.
  • Brokolius nukošti ir perlieti labai šaltu vandeniu, kad neprarastų ryškios spalvos.
  • Keptuvėje išlydyti sviestą ir jame 1-2 minutes apkepti brokolių žiedynus.
  • Į keptuvę supilti citrinų sultis, užbarstyti puse kiekio sūrio, paskaninti druska bei pipirais ir kepti dar 1-2 minutes.
  • Brokolius sudėti į lėkštę ir užbarstyti likusiu sūriu ir tiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Секреты кулинарного мастерства 2014 04. Еда для идеалъной фигуры

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

Autorius: Aušra Data: 2009-06-04 Labai paprastučiai paplotėliai, kai norisi ne saldžių blynų. Dariau jau ne pirmą kartą, bet šeima kiekvieną kartą nenustoja dalinusi komplimentus. Kukurūzų paplotėliai su sūriu Užtruksime: 45 min. Pagaminsime: 6 porcijas Ingredientai: …

Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafiorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.

Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės

Ką galiu pasakyti… valgė visi! Ir ne tik kad valgė, bet ir gyrė. Iš nurodytų proporcijų išeina tikrai labai daug tešlos, tad ją dalinau į dvi dalis. Pirmoji dalis važiavo į giminės suvažiavimą ir buvo kildinta tik porą valandų. O antroji dalis buvo skanaujama namuose kitą dieną. Nusprendėm, kad visgi verta pasiruošti tešlą iš anksto, kad ji ramiai galėtų pailsėti šaldytuve, nes kitą dieną lazdelės buvo puresnės ir kiek drėgnesnės. Taip pat dalį lazdelių barsčiau kmynais, o dalį palikau tik su sūriu, nes mano vyras nemėgsta kmynų, kad čia jau galite spręsti pagal save.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Omletas su sūriu

Omletas su sūriu

Žinau, šis receptas nėra kažkoks stebuklas, tačiau tai yra ganėtinai dažni mūsų pusryčiai, kai duona namuose pasibaigia arba sumuštiniai atsibosta. Paprastu omletu ar kiaušiniene savo vaikų nesuvilioju, o vat su sūriu – visai kitas reikalas. Dažniausiai kepu šį omletą iš akies, tačiau man labai nepatinka receptai, kuriuose nėra orientacinių kiekių, todėl ir dedu čia normalų receptą 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux