Menu

Brokoliai su kietu sūriu

  • Brokoliai su kietu sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Brokoliai su kietu sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Atostogos galima sakyti jau baigėsi… Kūno linijos vėl pasidarė apvalesnės… Bet kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?

Brokoliai su kietu sūriu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 269 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 500 g brokolių
  • 50 g kieto sūrio (naudoju Džiugas Mild)
  • 2 v.š. sviesto
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Kietą sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Tam labai patogu naudoti virtuvinį kombainą.
  • Brokolius suskirstyti nedideliais žiedynėliais, sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 3-5 minutes.
  • Brokolius nukošti ir perlieti labai šaltu vandeniu, kad neprarastų ryškios spalvos.
  • Keptuvėje išlydyti sviestą ir jame 1-2 minutes apkepti brokolių žiedynus.
  • Į keptuvę supilti citrinų sultis, užbarstyti puse kiekio sūrio, paskaninti druska bei pipirais ir kepti dar 1-2 minutes.
  • Brokolius sudėti į lėkštę ir užbarstyti likusiu sūriu ir tiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Секреты кулинарного мастерства 2014 04. Еда для идеалъной фигуры

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininis maskarponės tortas

Citrininis maskarponės tortas

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!

Risi e bisi

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.