Menu

“Risi e bisi”

  • Risi e bisi
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Risi e bisis


Autorius: Aušra

Data:

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Risi e bisi

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 60 g sviesto
  • 1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 60-90 g kumpio, kubeliais pjaustyto
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
  • 300 g rizoto ryžių
  • 300 g žirnelių, šaldytų
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 1 l vištienos sultinio arba daržovių nuoviro, karšto
  • 60 g parmezano, trinto
  • 2 v.š. pjaustytų petražolių, papuošti

Instrukcijos:

  • Dideliame puode išlydyti sviestą.
  • Kai ims putoti, sudėti svogūnus, kumpį, česnakus ir vis pamaišant kepti ant silpnos ugnies 3-5 minutes, kad svogūnai suminkštėtų, bet dar nepakeistų spalvos.
  • Suberti ryžius ir išmaišyti, kad pasidengtų sviestu.
  • Suberti šaldytus žirnelius ir prieskonius.
  • Supilti pusę sultinio ir nuolat maišant troškinti ant silpnos ugnies, kol neliks skysčio.
  • Įpilti dar truputį sultinio ir maišant kaitinti, kol ir šis susigers. Ir toliau taip pilti sultinį, kol ryžiai taps minkšti, o mišinys – tirštas. Tai užtruks apie 25 minutes.
  • Tiekti karštą, apibarstytą parmezanu ir petražolėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry – Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Elzaso sūrio pyragas

Elzaso sūrio pyragas

Kažkada važiuojant į svečius reikėjo kažką atsivežti. Kadangi visi reikiami pyragui produktai buvo po ranka, puoliau gaminti. Nusivežėm į svečius ir jis dingo akimirksniu! Todėl po geros pertraukos jį prisiminusi tik geruoju, pakartojau ir iškepiau šeimynai. Vėlgi visi ir po pertraukos įvertino teigiamai, tad receptas keliauja čia.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Įdaryti agurkai

Įdaryti agurkai

Super paprastas ir greitas užkandis, jei yra keli šaukštai virtų ryžių atlikusių nuo pietų ar vakarienės. Sugebėtų pagaminti tikriausiai net ir vaikai. O skanu ir gaivu 🙂

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux