Menu

Mocarelos ir pomidorų bandelės

  • Mocarelos ir pomidorų bandelės
  • Mocarelos ir pomidorų bandelės
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Mocarelos ir pomidorų bandelės

Autorius:
Data:

Kai išsirenki eksperimentui receptą, kuris tau atrodo keistai, nesitiki nieko daug. Gal dėl to, kai pavyksta pagaminti kažką skanaus, labai džiugina. Taip ir su šiomis bandelėmis. Tešla atrodė kiek keista, nes mocarelos sūris dedasi jau į tešlos vidų, dėl to tešla gaunasi kiek kitokios tekstūros. Recepto eiga knygoje irgi pasirodė keista… tai rašo įjungti orkaitę, ir sekančiam sakinyje sako, jog suformavę bandeles kildinti jas valandą. Bet juk orkaitė nekaista šiais laikais valandą… Tad elgiausi kaip ir su visomis mielinėmis bandelėmis. Aprašysiu kaip dariau ir kaip pavyko.

Bandelės patiko labiausiai vaikams. Abu lyg susitarę klausinėjo kada pakartosiu, tad šį savaitgalį tai ir padariau. Vyrui norėjosi mėsos, bet vis tiek suvalgė ne vieną bandelę 🙂 Likusias po antpuolio bandeles sudedu į šaldymo maišelį ir dedu į šaldiklį – tada kitą dieną atšildytos jos būna lyg ką tik iškeptos. Taip elgiuosi dabar su visais mieliniais kepiniais.

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Užtruksime:
Iškepsime: 12 bandelių

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 15 g šviežių ar 7 g sausų mielių
  • 1 a.š. cukraus
  • 100 g pieno, šiek tiek pašildyto
  • 300 g kvietinių miltų (1/3 kiekio keičiau pilno grūdo miltais)
  • 1 a.š. druskos
  • 30 g sviesto, išlydyto
  • 125 g mocarelos sūrio, supjaustyto nedideliais gabaliukais
  • Įdarui:
  • 100 g pomidorų padažo (naudoju itališko stiliaus su daržovėmis)
  • 100 g parmezano sūrio, tarkuoto (naudoju sūrių mišinį picai)
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių (nenaudoju, nes padažas su žolelėmis jau)

Instrukcijos:

  • Į virtuvinį kombainą, kuris turi tešlos minkymo funkciją, dedame visus ingredientus tešlai ir minkome apie 10 minučių. Tešla pradžioje atrodys keista, lyg sausa, tačiau laikui bėgant turi sulipti į vieną kamuolį. Jei taip neįvyksta, įdėkite šaukštą miltų ar šaukštą vandens (man to neprireikė).
  • Tešla patepam aliejumi ir dedame į indą kilti. Uždengiame virtuviniu rankšluostuku ir paliekame daugmaž 1 valandai.
  • Kai tešla pakyla, išimame ją ant stalviršio ir lengvai perminkome.
  • Iš tešlos iškočiojame stačiakampį. Jo storis tur būti apie 0,5cm.
  • Ant tešlos paskirstome pomidorų padažą.
  • Ant viršaus tolygiai paskirstome tarkuotą sūrį.
  • Tešlą susukame į vyniotinį ir supjaustome į 12 vienodų ritinėlių.
  • Bandelių ritinėlius dedame ant kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Uždengiame virtuviniu rankštuostėliu ar maistine plėvele ir leidžiama vėl pakilti.
  • Maždaug po pusvalandžio įjungiame orkaitę kaisti iki 200°C.
  • Pakilusias bandeles patepame plaktu kiaušiniu. Šio žingsnio nėra būtina daryti. Ir taip, ir kitaip skaniai gaunasi.
  • Bandeles dedame kepti į įkaitintą orkaitę apie 15min.
  • Iškepusias bandeles visų pirma atvėsiname. Ir tik tada skanaujame.
  • Skanaus!

Šaltinis: Papločiai ir paplotėliai (serija „Paragauk. Tiesiog puikūs receptai”) 26psl.

kvietiniai miltai, mielinės, bandelės, nesaldu
bandelės, mieliniai kepiniai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafiorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.