Menu

Kreminis rabarbarų pyragas

  • Kreminis rabarbarų pyragas
  • Kreminis rabarbarų pyragas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kreminis rabarbarų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Kreminis rabarbarų pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 168 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 100 g sviesto
  • 250 ml kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. cukraus
  • Įdarui:
  • 500 g rabarbarų
  • 100 ml cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kardamono
  • 1 1/2 v.š. kvietinių miltų
  • Viršui:
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 300 ml plakamosios grietinėlės

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
  • Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir tirpintą sviestą.
  • Tešlą prispausti prie apvalios 26cm skersmens formos dugno ir kraštų. Dėti formą į šaldytuvą 30 minučių.
  • Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių.
  • Luptus ir pjaustytus rabarbarus sumaišyti su cukrumi, cinamonu, kardamonu ir miltais.
  • Sudėti įdarą ant apkepto pyrago pagrindo.
  • Kiaušinių trynius išsukti su neplakta grietinėle.
  • Supilti į formą.
  • Kepti dar 30 minučių. Viršutinis pyrago sluoksnis turi būti kreminis.
  • Prieš patiekiant atvėsinti, taip pyragą bus lengviau pjaustyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.