Kreminis rabarbarų pyragas
- Details
- Leave a Comment
- Related Items

Autorius: Aušra
Data:
Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.
Kreminis rabarbarų pyragas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 168 kcal / porcija
Ingredientai:
- Pagrindui:
- 100 g sviesto
- 250 ml kvietinių miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 2 v.š. cukraus
- Įdarui:
- 500 g rabarbarų
- 100 ml cukraus
- 1 a.š. cinamono
- 1 a.š. kardamono
- 1 1/2 v.š. kvietinių miltų
- Viršui:
- 2 kiaušinių tryniai
- 300 ml plakamosios grietinėlės
Instrukcijos:
- Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
- Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir tirpintą sviestą.
- Tešlą prispausti prie apvalios 26cm skersmens formos dugno ir kraštų. Dėti formą į šaldytuvą 30 minučių.
- Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių.
- Luptus ir pjaustytus rabarbarus sumaišyti su cukrumi, cinamonu, kardamonu ir miltais.
- Sudėti įdarą ant apkepto pyrago pagrindo.
- Kiaušinių trynius išsukti su neplakta grietinėle.
- Supilti į formą.
- Kepti dar 30 minučių. Viršutinis pyrago sluoksnis turi būti kreminis.
- Prieš patiekiant atvėsinti, taip pyragą bus lengviau pjaustyti.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Varškės spurgos
Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę „SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

Citrininiai pyragaičiai
Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.

Rabarbarų ledai
Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Morkų keksiukai su medumi
Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu
Labai skanus užkandis, vaikai po darželio tik jas ir valgydavo kol nelikdavo nei vienos. Teko slėpti kelias fotosesijai. Kepiau jau porą kartų, pirmą kartą apvoliojau sezame, tačiau kitą dieną turėjau džiaugsmo siurbti sezamą nuo grindų 🙂 Antrą kartą įmaišiau į tešlą ir taip buvo daug patogiau, o skonis nelabai kuo ir pasikeitė.