Menu

Kreminis rabarbarų pyragas

  • Kreminis rabarbarų pyragas
  • Kreminis rabarbarų pyragas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kreminis rabarbarų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Kreminis rabarbarų pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 168 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 100 g sviesto
  • 250 ml kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. cukraus
  • Įdarui:
  • 500 g rabarbarų
  • 100 ml cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kardamono
  • 1 1/2 v.š. kvietinių miltų
  • Viršui:
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 300 ml plakamosios grietinėlės

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
  • Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir tirpintą sviestą.
  • Tešlą prispausti prie apvalios 26cm skersmens formos dugno ir kraštų. Dėti formą į šaldytuvą 30 minučių.
  • Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių.
  • Luptus ir pjaustytus rabarbarus sumaišyti su cukrumi, cinamonu, kardamonu ir miltais.
  • Sudėti įdarą ant apkepto pyrago pagrindo.
  • Kiaušinių trynius išsukti su neplakta grietinėle.
  • Supilti į formą.
  • Kepti dar 30 minučių. Viršutinis pyrago sluoksnis turi būti kreminis.
  • Prieš patiekiant atvėsinti, taip pyragą bus lengviau pjaustyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux