Kreminis rabarbarų pyragas
- Details
- Leave a Comment
- Related Items
![Kreminis rabarbarų pyragas](https://www.virtuvele.lt/wp-content/uploads/2012/07/kreminis-rabarbaru-pyragas1.jpg)
Autorius: Aušra
Data:
Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.
Kreminis rabarbarų pyragas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 168 kcal / porcija
Ingredientai:
- Pagrindui:
- 100 g sviesto
- 250 ml kvietinių miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 2 v.š. cukraus
- Įdarui:
- 500 g rabarbarų
- 100 ml cukraus
- 1 a.š. cinamono
- 1 a.š. kardamono
- 1 1/2 v.š. kvietinių miltų
- Viršui:
- 2 kiaušinių tryniai
- 300 ml plakamosios grietinėlės
Instrukcijos:
- Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
- Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir tirpintą sviestą.
- Tešlą prispausti prie apvalios 26cm skersmens formos dugno ir kraštų. Dėti formą į šaldytuvą 30 minučių.
- Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių.
- Luptus ir pjaustytus rabarbarus sumaišyti su cukrumi, cinamonu, kardamonu ir miltais.
- Sudėti įdarą ant apkepto pyrago pagrindo.
- Kiaušinių trynius išsukti su neplakta grietinėle.
- Supilti į formą.
- Kepti dar 30 minučių. Viršutinis pyrago sluoksnis turi būti kreminis.
- Prieš patiekiant atvėsinti, taip pyragą bus lengviau pjaustyti.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)
![Braškių ir rabarbarų pyragas](https://www.virtuvele.lt/wp-content/uploads/2010/08/braskiu-rabarbaru-pyragas1-350x350.jpg)
Braškių ir rabarbarų pyragas
Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.
![Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais](https://www.virtuvele.lt/wp-content/uploads/2010/10/keksiukai-su-dziovintais-vaisiais1-350x350.jpg)
Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais
Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂
![Šokoladinis cukinijų pyragas](https://www.virtuvele.lt/wp-content/uploads/2009/09/sokoladinis-cukiniju-pyragas1-1-350x350.jpg)
Šokoladinis cukinijų pyragas
Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂
![Zucchini cake with tuna](https://www.virtuvele.lt/wp-content/uploads/2017/01/cukiniju-pyragas-su-tunu1-350x350.jpg)
Cukinijų pyragas su tunu
Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂
![Šokoladiniai sviestiniai sausainiai](https://www.virtuvele.lt/wp-content/uploads/2013/01/sokoladiniai-sviestiniai-sausainiai1-350x350.jpg)
Šokoladiniai sviestiniai sausainiai
Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.