Menu

Kreminis rabarbarų pyragas

  • Kreminis rabarbarų pyragas
  • Kreminis rabarbarų pyragas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kreminis rabarbarų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Kreminis rabarbarų pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 168 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 100 g sviesto
  • 250 ml kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. cukraus
  • Įdarui:
  • 500 g rabarbarų
  • 100 ml cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kardamono
  • 1 1/2 v.š. kvietinių miltų
  • Viršui:
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 300 ml plakamosios grietinėlės

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
  • Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir tirpintą sviestą.
  • Tešlą prispausti prie apvalios 26cm skersmens formos dugno ir kraštų. Dėti formą į šaldytuvą 30 minučių.
  • Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių.
  • Luptus ir pjaustytus rabarbarus sumaišyti su cukrumi, cinamonu, kardamonu ir miltais.
  • Sudėti įdarą ant apkepto pyrago pagrindo.
  • Kiaušinių trynius išsukti su neplakta grietinėle.
  • Supilti į formą.
  • Kepti dar 30 minučių. Viršutinis pyrago sluoksnis turi būti kreminis.
  • Prieš patiekiant atvėsinti, taip pyragą bus lengviau pjaustyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Varškės desertas su rabarbarais

Varškės desertas su rabarbarais

Desertas gamintas praeitais metais net kelis kartus. Tačiau nespėjau laiku įdėti, o kaip žinia pavėluotai įdėti receptai, nėra labai įdomūs, tad palaukiau metukus, kurie pralėkė tikrai labai greitai.

Man ta švelni rabarbarų rūgšelė su kreminiu varškės kremu labai labai patiko. Kiti taip pat liko neabejingi. Rabarbarai darže jau paaugo ir šią savaitę ketinu vėl kartoti šį desertą.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux