Menu

Kreminis rabarbarų pyragas

  • Kreminis rabarbarų pyragas
  • Kreminis rabarbarų pyragas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kreminis rabarbarų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Kreminis rabarbarų pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 168 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 100 g sviesto
  • 250 ml kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. cukraus
  • Įdarui:
  • 500 g rabarbarų
  • 100 ml cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kardamono
  • 1 1/2 v.š. kvietinių miltų
  • Viršui:
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 300 ml plakamosios grietinėlės

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
  • Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir tirpintą sviestą.
  • Tešlą prispausti prie apvalios 26cm skersmens formos dugno ir kraštų. Dėti formą į šaldytuvą 30 minučių.
  • Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių.
  • Luptus ir pjaustytus rabarbarus sumaišyti su cukrumi, cinamonu, kardamonu ir miltais.
  • Sudėti įdarą ant apkepto pyrago pagrindo.
  • Kiaušinių trynius išsukti su neplakta grietinėle.
  • Supilti į formą.
  • Kepti dar 30 minučių. Viršutinis pyrago sluoksnis turi būti kreminis.
  • Prieš patiekiant atvėsinti, taip pyragą bus lengviau pjaustyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Dribsnių sausainiai

Dribsnių sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-29 Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia …

Pasukų blyneliai

Pasukų blyneliai

Stumiu save nuo sofos ir einu kepti blynų – su jais juk visada vaikams galima įtikti 🙂 Šį kartą juos kepiau mažutėje keptuvėje per visą dugną, paskutiniu metu man tokie pradėjo labai patikti 🙂

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux