Menu

Kreminis rabarbarų pyragas

  • Kreminis rabarbarų pyragas
  • Kreminis rabarbarų pyragas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kreminis rabarbarų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Kreminis rabarbarų pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 168 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 100 g sviesto
  • 250 ml kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. cukraus
  • Įdarui:
  • 500 g rabarbarų
  • 100 ml cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kardamono
  • 1 1/2 v.š. kvietinių miltų
  • Viršui:
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 300 ml plakamosios grietinėlės

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
  • Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir tirpintą sviestą.
  • Tešlą prispausti prie apvalios 26cm skersmens formos dugno ir kraštų. Dėti formą į šaldytuvą 30 minučių.
  • Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių.
  • Luptus ir pjaustytus rabarbarus sumaišyti su cukrumi, cinamonu, kardamonu ir miltais.
  • Sudėti įdarą ant apkepto pyrago pagrindo.
  • Kiaušinių trynius išsukti su neplakta grietinėle.
  • Supilti į formą.
  • Kepti dar 30 minučių. Viršutinis pyrago sluoksnis turi būti kreminis.
  • Prieš patiekiant atvėsinti, taip pyragą bus lengviau pjaustyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Baziniai biskočiai

Baziniai biskočiai

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Kukuliai su obuoliais

Kukuliai su obuoliais

Greitai paruošiami kukuliukai su švelniu obuolių skoniu.

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux