Menu

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

  • Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais
  • Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais


Autorius: Aušra

Data:

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Užtruksime:
Išeiga: 16 keksiukų
Kaloringumas: 165 kcal / keksiukas

Ingredientai:

  • 1 1/2 st. (180 g) miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 st. (60 g) avižinių dribsnių
  • 1/2 st. (75 g) rudojo cukraus
  • 1/2 st. (125 ml) aliejaus
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 st. (90 g) džiovintų vaisių, smulkintų
  • 1 st. (250 ml) kefyro ar rūgpienio

Instrukcijos:

  • Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir avižinius dribsnius.
  • Kitame inde sumaišyti aliejų, kiaušinius ir kefyrą.
  • Sumaišyti abiejų indų turinį. Įmaišyti džiovintus vaisius.
  • Supilti tešlą į sviestu pateptas keksiukų formeles.
  • Kepti 25-30 minučių iki 190°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Indre says:

    Primena spurgytes 🙂

  2. Aušra says:

    Na tik atrodo, šiaip čia daugiau keksiukai. Spurgytės būna daugiau tokios lengvesnės, pūresnės. Nors va kažkada buvo užėjęs noras mielines spurgas pabandyti pasidaryti… gal visgi reikės pabandyti, kad jau apie spurgas prašnekom 🙂

  3. Indre says:

    Man tai spurgų ranka nekyla gamint vien dėl aliejaus. Aš jaučiu bandyčiau orkaitėj kept, gal su kokiu garų bliūdu 🙂

  4. Aušra says:

    Aš kažkada bandžiau pagal kažkokį receptą kepti spurgas orkaitėje keksiukų formelėse. Bet man skonis gavosi toks tarp keksiukų ir spurgų. Tas aliejus kažkiek priduoda savo 🙂 Bet jau šiam savaitgaliui tiek planų visokių yra, kad apie spurgas net minties neliko…

  5. Tricia says:

    I tried this recipe out and the muffins came out very nice. Good instructions and an easy recipe to make. Thanks for sharing it.

  6. Aušra says:

    Thank you for feedback 🙂 Nice to hear you liked it 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Uoginis kefyras

Uoginis kefyras

Lengvas greitas desertas kefyro mylėtojams, tokiems kaip mano šeima ? Dariau su vyšnių uogiene, tai mano mažoji tik jo ir norėjo, kiti variantai jos nedomino.

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux