Menu

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

  • Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais
  • Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais


Autorius: Aušra

Data:

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Užtruksime:
Išeiga: 16 keksiukų
Kaloringumas: 165 kcal / keksiukas

Ingredientai:

  • 1 1/2 st. (180 g) miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 st. (60 g) avižinių dribsnių
  • 1/2 st. (75 g) rudojo cukraus
  • 1/2 st. (125 ml) aliejaus
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 st. (90 g) džiovintų vaisių, smulkintų
  • 1 st. (250 ml) kefyro ar rūgpienio

Instrukcijos:

  • Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir avižinius dribsnius.
  • Kitame inde sumaišyti aliejų, kiaušinius ir kefyrą.
  • Sumaišyti abiejų indų turinį. Įmaišyti džiovintus vaisius.
  • Supilti tešlą į sviestu pateptas keksiukų formeles.
  • Kepti 25-30 minučių iki 190°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Indre says:

    Primena spurgytes 🙂

  2. Aušra says:

    Na tik atrodo, šiaip čia daugiau keksiukai. Spurgytės būna daugiau tokios lengvesnės, pūresnės. Nors va kažkada buvo užėjęs noras mielines spurgas pabandyti pasidaryti… gal visgi reikės pabandyti, kad jau apie spurgas prašnekom 🙂

  3. Indre says:

    Man tai spurgų ranka nekyla gamint vien dėl aliejaus. Aš jaučiu bandyčiau orkaitėj kept, gal su kokiu garų bliūdu 🙂

  4. Aušra says:

    Aš kažkada bandžiau pagal kažkokį receptą kepti spurgas orkaitėje keksiukų formelėse. Bet man skonis gavosi toks tarp keksiukų ir spurgų. Tas aliejus kažkiek priduoda savo 🙂 Bet jau šiam savaitgaliui tiek planų visokių yra, kad apie spurgas net minties neliko…

  5. Tricia says:

    I tried this recipe out and the muffins came out very nice. Good instructions and an easy recipe to make. Thanks for sharing it.

  6. Aušra says:

    Thank you for feedback 🙂 Nice to hear you liked it 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę “SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux