Menu

Keksas su vyšniomis

  • Keksas su vyšniomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Keksas su vyšniomis


Autorius: Aušra

Data:

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.

Keksas su vyšniomis

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 465 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 150 g sviesto ar margarino
  • 150 ml vandens
  • 3 kiaušiniai
  • 400 ml cukraus
  • 450 ml miltų (įdėjau truputį daugiau, nes tešla buvo labai skysta)
  • 4 a.š. kepimo miltelių
  • 450 g vyšnių be kauliukų, šviežių ar šaldytų (naudojau šaldytas ir prieš tai jų neatšildžiau)
  • 2 v.š. bulvių krakmolo
  • 2-3 lašai migdolų esencijos (nenaudojau)

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti.
  • Kiaušinius išplakti su cukrumi.
  • Vyšnias sumaišyti su krakmolu.
  • Į kiaušinių plakinį pakaitomis įmaišyti kepimo miltelių ir miltų mišinį, sviestą, vandenį, įlašinti migdolų esencijos.
  • Galiausiai įmaišyti vyšnias.
  • Tešlą supilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą didelę kekso formą.
  • Kepti 175°C orkaitėje 40 minučių.
  • Sumažinti temperatūrą iki 150°C ir kepti dar 40 minučių.
  • Iškepusį keksą 20 minučių palaikyti formoje ir tik tuomet išimti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Sausainiai Pelėdos

Sausainiai Pelėdos

Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂

Vyšnių glotnutis

Vyšnių glotnutis

Gaivus, saldžiarūgštis ir paprastas 🙂 Tinka pieno nemėgstantiems žmonėms, kaip pvz. mano vyrui 🙂 Jis itin gyrė ir išgėrė net dvigubą porciją. Puikiai tinka beprasidedančiam vyšnių sezonui!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux