Menu

Keksas su vyšniomis

  • Keksas su vyšniomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Keksas su vyšniomis


Autorius: Aušra

Data:

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.

Keksas su vyšniomis

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 465 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 150 g sviesto ar margarino
  • 150 ml vandens
  • 3 kiaušiniai
  • 400 ml cukraus
  • 450 ml miltų (įdėjau truputį daugiau, nes tešla buvo labai skysta)
  • 4 a.š. kepimo miltelių
  • 450 g vyšnių be kauliukų, šviežių ar šaldytų (naudojau šaldytas ir prieš tai jų neatšildžiau)
  • 2 v.š. bulvių krakmolo
  • 2-3 lašai migdolų esencijos (nenaudojau)

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti.
  • Kiaušinius išplakti su cukrumi.
  • Vyšnias sumaišyti su krakmolu.
  • Į kiaušinių plakinį pakaitomis įmaišyti kepimo miltelių ir miltų mišinį, sviestą, vandenį, įlašinti migdolų esencijos.
  • Galiausiai įmaišyti vyšnias.
  • Tešlą supilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą didelę kekso formą.
  • Kepti 175°C orkaitėje 40 minučių.
  • Sumažinti temperatūrą iki 150°C ir kepti dar 40 minučių.
  • Iškepusį keksą 20 minučių palaikyti formoje ir tik tuomet išimti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux