Menu

Keksas su vyšniomis

  • Keksas su vyšniomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Keksas su vyšniomis


Autorius: Aušra

Data:

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.

Keksas su vyšniomis

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 465 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 150 g sviesto ar margarino
  • 150 ml vandens
  • 3 kiaušiniai
  • 400 ml cukraus
  • 450 ml miltų (įdėjau truputį daugiau, nes tešla buvo labai skysta)
  • 4 a.š. kepimo miltelių
  • 450 g vyšnių be kauliukų, šviežių ar šaldytų (naudojau šaldytas ir prieš tai jų neatšildžiau)
  • 2 v.š. bulvių krakmolo
  • 2-3 lašai migdolų esencijos (nenaudojau)

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti.
  • Kiaušinius išplakti su cukrumi.
  • Vyšnias sumaišyti su krakmolu.
  • Į kiaušinių plakinį pakaitomis įmaišyti kepimo miltelių ir miltų mišinį, sviestą, vandenį, įlašinti migdolų esencijos.
  • Galiausiai įmaišyti vyšnias.
  • Tešlą supilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą didelę kekso formą.
  • Kepti 175°C orkaitėje 40 minučių.
  • Sumažinti temperatūrą iki 150°C ir kepti dar 40 minučių.
  • Iškepusį keksą 20 minučių palaikyti formoje ir tik tuomet išimti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Labai skanus užkandis, vaikai po darželio tik jas ir valgydavo kol nelikdavo nei vienos. Teko slėpti kelias fotosesijai. Kepiau jau porą kartų, pirmą kartą apvoliojau sezame, tačiau kitą dieną turėjau džiaugsmo siurbti sezamą nuo grindų 🙂 Antrą kartą įmaišiau į tešlą ir taip buvo daug patogiau, o skonis nelabai kuo ir pasikeitė.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę „SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.