Menu

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

  • Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis


Autorius: Aušra

Data:

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 334 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 300 ml miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g margarino arba sviesto
  • 2-3 v.š. vandens
  • Įdarui:
  • 1 svogūnas
  • 1 raudonoji paprika
  • 200 g moliūgo (aš dėjau cukiniją)
  • 1 v.š. aliejaus
  • 50 ml pomidorų tyrės ar padažo
  • 50 ml vandens
  • 1 a.š. čiobrelių
  • 1 a.š. druskos
  • žiupsnelis juodųjų pipirų
  • 200-300 ml tarkuoto sūrio

Instrukcijos:

  • Sukapoti gabalėliais supjaustytus riebalus su miltais ir druska. Geriausia virtuviniu kombainu ar smulkintuvu (blenderiu).
  • Supilti vandenį ir gerai suminkyti tešlą. Suvynioti ją į maistinę plėvelę ir maždaug 30 min. palaikyti šaldytuve.
  • Tuo metu sutaisyti įdarą. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną.
  • Nuplauti, išimti sėklas ir mažais kubeliais supjaustyti papriką.
  • Nuplauti ir mažais kubeliais supjaustyti moliūgą ar cukiniją.
  • Keptuvėje su aliejumi pakepinti svogūnus, paprikas ir moliūgus ar cukinijas.
  • Sudėti pomidorų tyrę ir prieskonius bei supilti vandenį. Viską pavirti neždengtame puode ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių, kol susigers didžioji dalis skysčio.
  • Išvirusią košę atvėsinti.
  • Sudėti tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir iškočioti maždaug 25 cm skersmens paplotį. Kraštus šiek šiek užlenkti. Arba tešlą padalinti į 4-6 dalis ir ja iškloti 10 cm diametro pyragėlių formeles.
  • Dugną subadyti šakute.
  • Nustatyti 225°C temperatūrą ir maždaug 10 min. kepti vidurinėje orkaitės dalyje.
  • Sudėti ant pagrindo daržovių košę ir pabarstyti sūriu.
  • Kepti dar 10-15 min.
  • Dar šiltą patiekti ant stalo su salotomis. Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂