Menu

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

  • Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis


Autorius: Aušra

Data:

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 334 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 300 ml miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g margarino arba sviesto
  • 2-3 v.š. vandens
  • Įdarui:
  • 1 svogūnas
  • 1 raudonoji paprika
  • 200 g moliūgo (aš dėjau cukiniją)
  • 1 v.š. aliejaus
  • 50 ml pomidorų tyrės ar padažo
  • 50 ml vandens
  • 1 a.š. čiobrelių
  • 1 a.š. druskos
  • žiupsnelis juodųjų pipirų
  • 200-300 ml tarkuoto sūrio

Instrukcijos:

  • Sukapoti gabalėliais supjaustytus riebalus su miltais ir druska. Geriausia virtuviniu kombainu ar smulkintuvu (blenderiu).
  • Supilti vandenį ir gerai suminkyti tešlą. Suvynioti ją į maistinę plėvelę ir maždaug 30 min. palaikyti šaldytuve.
  • Tuo metu sutaisyti įdarą. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną.
  • Nuplauti, išimti sėklas ir mažais kubeliais supjaustyti papriką.
  • Nuplauti ir mažais kubeliais supjaustyti moliūgą ar cukiniją.
  • Keptuvėje su aliejumi pakepinti svogūnus, paprikas ir moliūgus ar cukinijas.
  • Sudėti pomidorų tyrę ir prieskonius bei supilti vandenį. Viską pavirti neždengtame puode ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių, kol susigers didžioji dalis skysčio.
  • Išvirusią košę atvėsinti.
  • Sudėti tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir iškočioti maždaug 25 cm skersmens paplotį. Kraštus šiek šiek užlenkti. Arba tešlą padalinti į 4-6 dalis ir ja iškloti 10 cm diametro pyragėlių formeles.
  • Dugną subadyti šakute.
  • Nustatyti 225°C temperatūrą ir maždaug 10 min. kepti vidurinėje orkaitės dalyje.
  • Sudėti ant pagrindo daržovių košę ir pabarstyti sūriu.
  • Kepti dar 10-15 min.
  • Dar šiltą patiekti ant stalo su salotomis. Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę “SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂