Menu

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

  • Pamelos Anderson moliūgų pyragas
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Pamelos Anderson moliūgų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Labai skeptiškai žiūrėjau į šį receptą, bet kadangi vartant receptų papkę jis pats atsivertė, nusprendžiau kad reikia jį padaryti. Arba dabar, arba niekada, nes receptas guli jau tikriausiai kokie trys metai, jei nedaugiau.

Kadangi ėmiau 200 ml neplaktos grietinėlės ir ją išplakiau, masė gavosi per skysta, kad būtų galima ją apvolioti džiūvėsėliuose. Tad teko pilti tešlą į džiūvėsėliais apibarstytą kepimo formą. Nors ir kepiau ilgiau nei nurodytą, visą laiką pyragas buvo labai skystas viduje, tad ir matosi kas gavosi galutiniame variante… Blogai, kad ten iš kur paimtas receptas nebuvo šio pyrago nuotraukos, tad nežinau kaip viskas turėjo gautis. Bet skonis kaip visada svarbiausia 🙂 O jis tikrai labai geras, netgi labai. Tik pyragas jau toks sotus, kad daugiau nei vieną gabaliuką net norėdamas nesuvalgysi 🙂

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:

  • 250 g moliūgo, tarkuoto arba labai smulkiai supjaustyto
  • 200 g cukraus
  • 350 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 200 ml grietinėlės, plaktos
  • 3 v.š. miltų
  • 1/2 a.š. tarkuotų imbierų
  • 1/2 a.š. tarkuotų muskatų
  • 1 1/2 a.š. maltų cinamonų
  • 1/4 a.š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • džiūvėsėlių

Instrukcijos:

  • Sodą nugesinti.
  • Visus komponentus sumaišyti.
  • Gautą masę apvolioti diūvėlėsiuose.
  • Kepti 50 minučių 170 laipsnių karštumo orkaitėje.
  • Ataušinti ir 6 valandas laikyti šaltai.
  • Skanaus!

Šaltinis: TV Arena 2006 04 28

  1. rūta parašė:

    labai įdomus ingredientų parinkimas. Tokie skirtingi.. Bet jei jau valgomas ir net labai, tai verta 🙂

  2. Aušra parašė:

    dėl ingredientų ir aš kreivai žiūrėjau 🙂 Juk ne dažnai tenka kepti pyragą, kur daugiausiai yra fermentinio sūrio. Bet valgant sūrio skonio nelabai jaučiasi (naudojau Rokiškio).

  3. wow gold parašė:

    This is my first time comment at your blog.
    Good recommended website.

  4. rozmarinas parašė:

    kepiau ir aš, nu niekaip nesuprantu prie ko tas fermentinis sūris? čia gal vertimo klaida? man jo nesijautė, pyragas nieko toks, bet daugiau nekepsiu.

  5. Aušra parašė:

    Nežinau vertimo čia klaida ar ne, bet pyragas iškepa ir būna ne tik valgomas, bet ir skanus. O kepsi ar ne, čia jau kiekvieno pasirinkimas 🙂

  6. Milda parašė:

    Šį pyragą kepiau prieš metus maždaug. Išėjo toks sakyčiau neįprasto, gurmaniško skonio. Manau ne kiekvienam, bet tikrai ypatingas.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Ryžių-dešrelių apkepas

Ryžių-dešrelių apkepas

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.