Menu

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

  • Pamelos Anderson moliūgų pyragas
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Pamelos Anderson moliūgų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Labai skeptiškai žiūrėjau į šį receptą, bet kadangi vartant receptų papkę jis pats atsivertė, nusprendžiau kad reikia jį padaryti. Arba dabar, arba niekada, nes receptas guli jau tikriausiai kokie trys metai, jei nedaugiau.

Kadangi ėmiau 200 ml neplaktos grietinėlės ir ją išplakiau, masė gavosi per skysta, kad būtų galima ją apvolioti džiūvėsėliuose. Tad teko pilti tešlą į džiūvėsėliais apibarstytą kepimo formą. Nors ir kepiau ilgiau nei nurodytą, visą laiką pyragas buvo labai skystas viduje, tad ir matosi kas gavosi galutiniame variante… Blogai, kad ten iš kur paimtas receptas nebuvo šio pyrago nuotraukos, tad nežinau kaip viskas turėjo gautis. Bet skonis kaip visada svarbiausia 🙂 O jis tikrai labai geras, netgi labai. Tik pyragas jau toks sotus, kad daugiau nei vieną gabaliuką net norėdamas nesuvalgysi 🙂

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:

  • 250 g moliūgo, tarkuoto arba labai smulkiai supjaustyto
  • 200 g cukraus
  • 350 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 200 ml grietinėlės, plaktos
  • 3 v.š. miltų
  • 1/2 a.š. tarkuotų imbierų
  • 1/2 a.š. tarkuotų muskatų
  • 1 1/2 a.š. maltų cinamonų
  • 1/4 a.š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • džiūvėsėlių

Instrukcijos:

  • Sodą nugesinti.
  • Visus komponentus sumaišyti.
  • Gautą masę apvolioti diūvėlėsiuose.
  • Kepti 50 minučių 170 laipsnių karštumo orkaitėje.
  • Ataušinti ir 6 valandas laikyti šaltai.
  • Skanaus!

Šaltinis: TV Arena 2006 04 28

  1. rūta says:

    labai įdomus ingredientų parinkimas. Tokie skirtingi.. Bet jei jau valgomas ir net labai, tai verta 🙂

  2. Aušra says:

    dėl ingredientų ir aš kreivai žiūrėjau 🙂 Juk ne dažnai tenka kepti pyragą, kur daugiausiai yra fermentinio sūrio. Bet valgant sūrio skonio nelabai jaučiasi (naudojau Rokiškio).

  3. wow gold says:

    This is my first time comment at your blog.
    Good recommended website.

  4. rozmarinas says:

    kepiau ir aš, nu niekaip nesuprantu prie ko tas fermentinis sūris? čia gal vertimo klaida? man jo nesijautė, pyragas nieko toks, bet daugiau nekepsiu.

  5. Aušra says:

    Nežinau vertimo čia klaida ar ne, bet pyragas iškepa ir būna ne tik valgomas, bet ir skanus. O kepsi ar ne, čia jau kiekvieno pasirinkimas 🙂

  6. Milda says:

    Šį pyragą kepiau prieš metus maždaug. Išėjo toks sakyčiau neįprasto, gurmaniško skonio. Manau ne kiekvienam, bet tikrai ypatingas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Dar viena moliūgų sriuba

Dar viena moliūgų sriuba

Dar vienas patiekalas iš moliūgo, nes neseniai gavau (išsiprašiau :)) iš uošvių. Bet kaip tyčia, svajonės ilgai ir maloniai sukiotis virtuvėje buvo negražiai sužlugdytos vyro ir aplinkybių. Tad kol moliūgo tyrė saugiai padėta į šaldiklį, moliūgo likučiai buvo sunaudoti šiai skaniai sriubytei. Ji itin tinka tiems, kurie nemėgsta jausti patiekaluose moliūgo saldumo.

Karšti picos skonio sumuštiniai

Karšti picos skonio sumuštiniai

Savaitgalį mano vaikai tiesiog akyse paaugo. Šeštadienį vaikams pasiūliau pusryčiams pasidaryti karštus sumuštinius iš knygos “Berniukai virtuvėje”. Kadangi jiems knygą buvau palikusi iš vakaro virtuvėje atverstą ties receptu, virtuvėje net nesirodžiau ir vaikai patys ten darbavosi – paskaitė ingredientus ir toliau vadovavosi paveiksliukais. Viskas buvo daroma tik iš jų akyčių, t.y. į kiekius visai nebuvo atsižvelgta, bet šis receptas toks lankstus, kad proporcijos čia tik orientacinės. Mes su vyru į virtuvę nuėjom jau kai atėjo laikas įdėti skardą į įkaitintą orkaitę. Kadangi mano mergina būdama maža buvo nusideginusi rankas, tai dar ir po 3 metų ji jaučia baimę karščiui, tad darbuose su orkaite aš mielai vaikams padėjau. Pusryčiai buvo tikrai skanūs!

Sultys Oranžinė nuotaika

Sultys Oranžinė nuotaika

Žurnale rašo, jog šios sultys tinka 9-10 mėnesių mažyliams, bet kadangi mūsų mažiausiasis šeimos atstovas dar per mažas, tai sultis apsilaižydama gėrė sesutė.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux