Menu

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

  • Pamelos Anderson moliūgų pyragas
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Pamelos Anderson moliūgų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Labai skeptiškai žiūrėjau į šį receptą, bet kadangi vartant receptų papkę jis pats atsivertė, nusprendžiau kad reikia jį padaryti. Arba dabar, arba niekada, nes receptas guli jau tikriausiai kokie trys metai, jei nedaugiau.

Kadangi ėmiau 200 ml neplaktos grietinėlės ir ją išplakiau, masė gavosi per skysta, kad būtų galima ją apvolioti džiūvėsėliuose. Tad teko pilti tešlą į džiūvėsėliais apibarstytą kepimo formą. Nors ir kepiau ilgiau nei nurodytą, visą laiką pyragas buvo labai skystas viduje, tad ir matosi kas gavosi galutiniame variante… Blogai, kad ten iš kur paimtas receptas nebuvo šio pyrago nuotraukos, tad nežinau kaip viskas turėjo gautis. Bet skonis kaip visada svarbiausia 🙂 O jis tikrai labai geras, netgi labai. Tik pyragas jau toks sotus, kad daugiau nei vieną gabaliuką net norėdamas nesuvalgysi 🙂

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:

  • 250 g moliūgo, tarkuoto arba labai smulkiai supjaustyto
  • 200 g cukraus
  • 350 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 200 ml grietinėlės, plaktos
  • 3 v.š. miltų
  • 1/2 a.š. tarkuotų imbierų
  • 1/2 a.š. tarkuotų muskatų
  • 1 1/2 a.š. maltų cinamonų
  • 1/4 a.š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • džiūvėsėlių

Instrukcijos:

  • Sodą nugesinti.
  • Visus komponentus sumaišyti.
  • Gautą masę apvolioti diūvėlėsiuose.
  • Kepti 50 minučių 170 laipsnių karštumo orkaitėje.
  • Ataušinti ir 6 valandas laikyti šaltai.
  • Skanaus!

Šaltinis: TV Arena 2006 04 28

  1. rūta says:

    labai įdomus ingredientų parinkimas. Tokie skirtingi.. Bet jei jau valgomas ir net labai, tai verta 🙂

  2. Aušra says:

    dėl ingredientų ir aš kreivai žiūrėjau 🙂 Juk ne dažnai tenka kepti pyragą, kur daugiausiai yra fermentinio sūrio. Bet valgant sūrio skonio nelabai jaučiasi (naudojau Rokiškio).

  3. wow gold says:

    This is my first time comment at your blog.
    Good recommended website.

  4. rozmarinas says:

    kepiau ir aš, nu niekaip nesuprantu prie ko tas fermentinis sūris? čia gal vertimo klaida? man jo nesijautė, pyragas nieko toks, bet daugiau nekepsiu.

  5. Aušra says:

    Nežinau vertimo čia klaida ar ne, bet pyragas iškepa ir būna ne tik valgomas, bet ir skanus. O kepsi ar ne, čia jau kiekvieno pasirinkimas 🙂

  6. Milda says:

    Šį pyragą kepiau prieš metus maždaug. Išėjo toks sakyčiau neįprasto, gurmaniško skonio. Manau ne kiekvienam, bet tikrai ypatingas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Citrininis maskarponės tortas

Citrininis maskarponės tortas

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!

Brokoliai su kietu sūriu

Brokoliai su kietu sūriu

Kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂