Menu

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

  • Pamelos Anderson moliūgų pyragas
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Pamelos Anderson moliūgų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Labai skeptiškai žiūrėjau į šį receptą, bet kadangi vartant receptų papkę jis pats atsivertė, nusprendžiau kad reikia jį padaryti. Arba dabar, arba niekada, nes receptas guli jau tikriausiai kokie trys metai, jei nedaugiau.

Kadangi ėmiau 200 ml neplaktos grietinėlės ir ją išplakiau, masė gavosi per skysta, kad būtų galima ją apvolioti džiūvėsėliuose. Tad teko pilti tešlą į džiūvėsėliais apibarstytą kepimo formą. Nors ir kepiau ilgiau nei nurodytą, visą laiką pyragas buvo labai skystas viduje, tad ir matosi kas gavosi galutiniame variante… Blogai, kad ten iš kur paimtas receptas nebuvo šio pyrago nuotraukos, tad nežinau kaip viskas turėjo gautis. Bet skonis kaip visada svarbiausia 🙂 O jis tikrai labai geras, netgi labai. Tik pyragas jau toks sotus, kad daugiau nei vieną gabaliuką net norėdamas nesuvalgysi 🙂

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:

  • 250 g moliūgo, tarkuoto arba labai smulkiai supjaustyto
  • 200 g cukraus
  • 350 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 200 ml grietinėlės, plaktos
  • 3 v.š. miltų
  • 1/2 a.š. tarkuotų imbierų
  • 1/2 a.š. tarkuotų muskatų
  • 1 1/2 a.š. maltų cinamonų
  • 1/4 a.š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • džiūvėsėlių

Instrukcijos:

  • Sodą nugesinti.
  • Visus komponentus sumaišyti.
  • Gautą masę apvolioti diūvėlėsiuose.
  • Kepti 50 minučių 170 laipsnių karštumo orkaitėje.
  • Ataušinti ir 6 valandas laikyti šaltai.
  • Skanaus!

Šaltinis: TV Arena 2006 04 28

  1. rūta says:

    labai įdomus ingredientų parinkimas. Tokie skirtingi.. Bet jei jau valgomas ir net labai, tai verta 🙂

  2. Aušra says:

    dėl ingredientų ir aš kreivai žiūrėjau 🙂 Juk ne dažnai tenka kepti pyragą, kur daugiausiai yra fermentinio sūrio. Bet valgant sūrio skonio nelabai jaučiasi (naudojau Rokiškio).

  3. wow gold says:

    This is my first time comment at your blog.
    Good recommended website.

  4. rozmarinas says:

    kepiau ir aš, nu niekaip nesuprantu prie ko tas fermentinis sūris? čia gal vertimo klaida? man jo nesijautė, pyragas nieko toks, bet daugiau nekepsiu.

  5. Aušra says:

    Nežinau vertimo čia klaida ar ne, bet pyragas iškepa ir būna ne tik valgomas, bet ir skanus. O kepsi ar ne, čia jau kiekvieno pasirinkimas 🙂

  6. Milda says:

    Šį pyragą kepiau prieš metus maždaug. Išėjo toks sakyčiau neįprasto, gurmaniško skonio. Manau ne kiekvienam, bet tikrai ypatingas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Moliūgo pudingas su šokolado gabaliukais

Moliūgo pudingas su šokolado gabaliukais

Super super šokoladinis pudingas su šokolado gabaliukais ? Tikriausiai reikėtų arba dalį kakavos keisti miltais, arba dėti prastesnį šokoladą (aš dėjau 85%), nes gavosi net kartokas. Bet su purškiama grietinėle gavosi ypatingai šventiškas desertas. Tik kur moliūgo skonis??? Kakava ir šokoladas užmušė moliūgą…

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Dar viena moliūgų sriuba

Dar viena moliūgų sriuba

Dar vienas patiekalas iš moliūgo, nes neseniai gavau (išsiprašiau :)) iš uošvių. Bet kaip tyčia, svajonės ilgai ir maloniai sukiotis virtuvėje buvo negražiai sužlugdytos vyro ir aplinkybių. Tad kol moliūgo tyrė saugiai padėta į šaldiklį, moliūgo likučiai buvo sunaudoti šiai skaniai sriubytei. Ji itin tinka tiems, kurie nemėgsta jausti patiekaluose moliūgo saldumo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux