Menu

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

  • Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 620 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g burokėlių, virtų
  • 300 g sūrio
  • 4 kiaušiniai, virti
  • 4-5 marinuoti agurkai
  • 200 g žalių žirnelių, šaldytų
  • Padažui:
  • 270 g majonezo
  • 300 g grietinės
  • 1 a.š. citrinpipirių

Instrukcijos:

  • Sutarkuoti burokėlius, sūrį ir kiaušinius, supjaustyti agurkus.
  • Žirnelius perlieti verdančiu vandeniu ir nusunkti.
  • Paruošti padažą.
  • Salotas į dubenį dėti sluoksniais: iš pradžių berti žirnelius, kiaušinius, užpilti truputį padažo, tada dėti tarkuotus burokėlius, agurkus ir sūrį.
  • Vėl užpilti padažu ir laikyti šaldytuve nuo 2 iki 12 valandų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Risi e bisi

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Karšti picos skonio sumuštiniai

Karšti picos skonio sumuštiniai

Savaitgalį mano vaikai tiesiog akyse paaugo. Šeštadienį vaikams pasiūliau pusryčiams pasidaryti karštus sumuštinius iš knygos „Berniukai virtuvėje”. Kadangi jiems knygą buvau palikusi iš vakaro virtuvėje atverstą ties receptu, virtuvėje net nesirodžiau ir vaikai patys ten darbavosi – paskaitė ingredientus ir toliau vadovavosi paveiksliukais. Viskas buvo daroma tik iš jų akyčių, t.y. į kiekius visai nebuvo atsižvelgta, bet šis receptas toks lankstus, kad proporcijos čia tik orientacinės. Mes su vyru į virtuvę nuėjom jau kai atėjo laikas įdėti skardą į įkaitintą orkaitę. Kadangi mano mergina būdama maža buvo nusideginusi rankas, tai dar ir po 3 metų ji jaučia baimę karščiui, tad darbuose su orkaite aš mielai vaikams padėjau. Pusryčiai buvo tikrai skanūs!

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Pusryčių paįvairinimas, kad įprasta kiaušinienė būtų sotesnė, įdedam truputį maltos mėsos bei rytietiškų prieskonių. Rezultatas bus nuostabus!

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.