Menu

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

  • Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 620 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g burokėlių, virtų
  • 300 g sūrio
  • 4 kiaušiniai, virti
  • 4-5 marinuoti agurkai
  • 200 g žalių žirnelių, šaldytų
  • Padažui:
  • 270 g majonezo
  • 300 g grietinės
  • 1 a.š. citrinpipirių

Instrukcijos:

  • Sutarkuoti burokėlius, sūrį ir kiaušinius, supjaustyti agurkus.
  • Žirnelius perlieti verdančiu vandeniu ir nusunkti.
  • Paruošti padažą.
  • Salotas į dubenį dėti sluoksniais: iš pradžių berti žirnelius, kiaušinius, užpilti truputį padažo, tada dėti tarkuotus burokėlius, agurkus ir sūrį.
  • Vėl užpilti padažu ir laikyti šaldytuve nuo 2 iki 12 valandų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Brokoliai su kietu sūriu

Brokoliai su kietu sūriu

Kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Autorius: Aušra Data: 2009-06-02 Savaitgalį norėjosi atrasti pusryčiams ką nors naujo ir skanaus. Tad tik ištaikiusi progą puoliau į virtuvę bandyti nusižiūrėto recepto. Įvertinimas visai neblogas – itin skanu buvo su braškių sirupu. Nors žinoma …

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux