Menu

Šaltibarščiai su grietine

  • Šaltibarščiai su grietine
  • Šaltibarščiai su grietine
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Šaltibarščiai su grietine


Autorius: Aušra

Data:

Nors vasara ir pasibaigė, šaltibarščių neuždraus niekas pasigaminti ir rudenį. Žinoma, aš juos gaminau kai dar buvo likę keli savi agurkai, o ir burokėliai jau buvo užaugę darže. Niekada nesu gaminusi šaltibarščių su grietine – stengdavomės pirkti šaltibarščių kefyrą. Tačiau po šio atradimo, manau nebepirksiu bragiojo kefyro, tiks ir liesesnis su grietine.

Šaltibarščiai su grietine

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 427 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 virti burokėliai
  • 2 maži agurkai
  • 1 a.š. druskos
  • 2 kietai virti kiaušiniai
  • 1 l kefyro ar rūgpienio
  • 6 v.š. grietinės
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • šviežių krapų, smulkintų
  • šviežių svogūnų laiškų, smulkintų
  • 10 bulvių

Instrukcijos:

  • Stambiai sutarkuoti virtus burokėlius.
  • Nulupti agurkus ir supjaustyti mažais kubeliais.
  • Susmulkinti virtus kiaušinius.
  • Kefyrą ar rūgpienį supilti į didesnį dubenį, sudėti grietinę, agurkus, kiaušinius, burokėlius ir žalumynus (dalį žalumynų paslikti papuošimui).
  • Pagardinti druska ir pipirais.
  • Prieš patiekiant išvirti bulves ir jei yra noro, apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
  • Šaltibarščius pilti į mažus dubenėlius, užbarstyti žalumynais ir valgyti, valgyti, valgyti!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)

  1. Odeta says:

    Mielai kokį bliudelį suvalgyčiau. Laabai mėgstu šaltibarčius, tis gaminu vuos labai primityviai. O čia jau matau naujienų

  2. Aušra says:

    Aš irgi dažniausiai gaminu viską iš akies. Tik čia kas patiko – buvo kaip tik 4 žmonėms sotiems pietums. Tai nebuvo progos persivalgyti 😉

  3. Zivile says:

    Taip norėčiau dabar šaltibarščių, siaubas

  4. Aušra says:

    Jei labai labai norisi – šiais laikais galima nusipirkti šviežių agurkų, svogūnų laiškų ar krapų net ir rudenį 😉 O visa kita tai juk nereikalauja vasaros. Tik svarbu namus prisišildyti, kad po šaltibarščių dar šalčiau nepasidarytų 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Saldžiarūgščiai burokėliai

Saldžiarūgščiai burokėliai

Skonis labai patiko, su mielu noru dar kartą valgyčiau, bet būtent su juoda duona kaip užkandį, o ne kaip garnyrą.

Mišrainė Silkių kąsneliai

Mišrainė Silkių kąsneliai

Paprasta, tačiau soti, mišrainė. Man labai patiko, vyrui trūko kiek drėgnumo, tačiau viską galima pataisyti įdėjus grietinės ar majonezo pagal skonį.

Varškės-bulvių tinginiai

Varškės-bulvių tinginiai

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.

Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas

Tai mūsų itin pamėgti pusryčiai. Jau gaminom gal bent keturis kartus. Ir supratom vieną – skaniausias jis mums su pomidorų padažo ir grietinės padažu. Gal tiktų valgyti su salotomis, bet šį variantą išbandysim tik pavasarį.

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama :). Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux